Duphaston a jeho vplyv na tlak
Ahojte,
dnes je to 3. deň, čo užívam liek DUPHASTON. 2xdenne, 10 dní v mesiaci
Doktorka mi ho predpísala na vysokú sliznicu maternice.
Prvý deň ma do hodiny motalo, skákal mi tlak, nízky, vysoký, bolesti hlavy.
Druhý deň tiež ráno motanie. Keď som si dala kávu, zlepšilo sa to. Večer po tabletke zase nízky tlak, pocit v hlave ako na odpadnutie. Tlak 100/70, tep 60 (inak mávam tlak 120/80, tep 80)
Dnes je to 3. deň, ráno som mala tlak zase nízky. A to ráno užívam aj Euthyrox, ktorý mi rozbieha metabolizmus.
Zlepšilo sa vám to v ďalších dňoch?
Mali ste takéto závrate a nízky tlak v každom cykle alebo len teraz na začiatku užívania?
Zmenila vám potom doktorka lieky na iné gestagény?
Nebude to zo štítnej? Ja užívam tiež euthyrox a ked som užívala duphaston tak som nemala žiadne potiaze. Alebo máš to furt z duphastonu? Koľko hodín od euthyrox si dávaš duphaston?
Dávam si odstup asi 2 hodiny.
Práveže pri štítnej mám dobrý tlak, už štítnu žľazu nemám, takže lieky mám stabilizované.
Aj kávu som obmedzila, lebo mi z nej silno búchalo srdce, predtým mi to problém nerobilo (doktorka mi povedala, že bez štítnej je telo citlivejšie na kofeín)
Tieto príznaky duphastonu mám do hodiny po užití (aj večer do hodiny)
@stellarstar A ty štítnu žľazu ešte máš, či tiež máš vyoperovanú?
@stellarstar A ty štítnu žľazu ešte máš, či tiež máš vyoperovanú?
@anonym_autor ne ja ju mám
Dávam si odstup asi 2 hodiny.
Práveže pri štítnej mám dobrý tlak, už štítnu žľazu nemám, takže lieky mám stabilizované.
Aj kávu som obmedzila, lebo mi z nej silno búchalo srdce, predtým mi to problém nerobilo (doktorka mi povedala, že bez štítnej je telo citlivejšie na kofeín)
Tieto príznaky duphastonu mám do hodiny po užití (aj večer do hodiny)
@anonym_autor tak by si to mala pov dr aby ti dala ine tbl
@stellarstar Zajtra sa jej ozvem. Čítala som, že sú aj progesterónové vaginálne tablety (Utrogestan).
Všimla som si, že doobeda mám nízky tlak a poobede vyšší, dokonca aj 140/90, akoby si to to telo doháňalo. Lebo bez tej štítnej si telo nevie tak regulovať nervový systém. (mne v kúpeľoch podvedal jeden dr. že si telo nevie regulovať tak dobre teplo bez štítnej; to bolo ohľadom toho, do akých horúcich bazénov či môžem do sauny atd..)

Teraz, necelú hodinu po užití som si merala tlak a mám 87/57, včera mi niekedy po tabletke tak skákal na 90/60, prípadne tých 100/70, tep aj po 60