icon

Dvakrát zapletený úkon u zubára

15. aug 2025

Ahojte. Chcem sa opýtať že prečo som u zubara platila 25€ za prehliadku a teraz sa dívam do aplikácie, že však poisťovňa to preplatila. Tak isto otec za trhanie ziva platil 80€ a tak tiež tam je úhrada poisťovne okrem anestézy. Aj ini lekári platia najom, tak tiež majú veľmi drahé vybavenia, platia sestričku a úkony sú hradené poisťovňou. Doplatky za plomby a podobne beriem ale prečo hradím v plnej výške úkony ? Pokiaľ je zazmluvneny mali by sme doplácať iba to nepreplatí poisťovňa nie ?

viestta
15. aug 2025

Lebo to co platis u zubára sú úhrady nad rámec úhrad z verejného ZP podľa cenníka schváleného VUC

dadis
15. aug 2025

Ved hadam ma cennik ten zubar, ci? Pozri sa, ze mu nieco poistovna preplati, neznamena, ze platba pokryje cely vykon - ale napr. preventivka by mala byt pokryta zdravotnym poistenim

44janica44
15. aug 2025

Každý zubár ma zverejnený cennik... moje ma s účasťou ZP a aj bez účasti ZP.

Asi neexistuje zubár ktorý nemá žiadne doplatky a funguje iba z toho co mu pošle poisťovňa.

lukbe
15. aug 2025

To je v pohode, neviem, co riesis. Nikdy si nebola u zubára? Skus ist k zubárovi, ktorý nemá zmluvu s poisťovňou, potom uvidíš tie ceny.

eleanora666
15. aug 2025

Zalezi ci to bola preventivna prehliadka alebo prehliadka na tvoju ziadost. Preventivna prehliadka je verejnym zdravotnym poistenim plne hradena poskytovatelovi. Vedia s tym vsak vybabrat tak, ze ti zauctuju napriklad “konzultaciu”. Treba sa pytat za co platis a musia ti samozrejme vystavit doklad.

eleanora666
15. aug 2025
@lukbe

To je v pohode, neviem, co riesis. Nikdy si nebola u zubára? Skus ist k zubárovi, ktorý nemá zmluvu s poisťovňou, potom uvidíš tie ceny.

@lukbe neni to v pohode pokial islo len o preventivku. Predstav si ze pojdes do obchodu a za cely nakup za teba zaplati napr stat a obchod si od teba vypyta tiez plnu sumu.

mondolina
15. aug 2025

@anonym_autor
mala si ty, resp. otec preventívnu prehliadku za minulý rok?

kaca222
15. aug 2025

Som si skoro istá že na bločku nemáš napísané “preventívna prehliadka”. Kukni tam ešte raz.
Inak s tým trhaním je to ťažké. Úhrada poisťovne je veľmi nízka. Áno, malo by to byť zadarmo, ale aby to pokryla úhrada poisťovne, to by človek musel urobiť fakt na prasáka. Pokiaľ to chce zubár urobiť šetrne, bezbolestne, jednoducho poriadne, tak je potrebný doplatok. Na bločku väčšinou býva extrakcia - nadštandard alebo iné položky.
Cenník má mať tvoj zubár zverejnený, pokiaľ s ním nesúhlasíš, môžeš prejsť inde

lukbe
15. aug 2025
@eleanora666

@lukbe neni to v pohode pokial islo len o preventivku. Predstav si ze pojdes do obchodu a za cely nakup za teba zaplati napr stat a obchod si od teba vypyta tiez plnu sumu.

@eleanora666 píše aj o inom, nielen preventivke. Ano, za prevenivku neplatím, to je pravda. Možno na nej nebola minulý rok. A obchod a zubari isto nie sú to isté. To porovnanie je hlúposť.

anika
15. aug 2025

@anonym_autor lebo mozu, zial

anonym_cb27ce
15. aug 2025

@anonym_autor pretoze stomatologia je jediny odbor, kde sa uz pred 30 rokmi poistovne dohodli, ze mozu ako jedini pytat doplatky za vykony. Mozno okrem preventivnej prehliadky.

autor
15. aug 2025
@dadis

Ved hadam ma cennik ten zubar, ci? Pozri sa, ze mu nieco poistovna preplati, neznamena, ze platba pokryje cely vykon - ale napr. preventivka by mala byt pokryta zdravotnym poistenim

@dadis pozerala som znova a mám tam naúčtovanú prehliadku. Preto sa pýtam lebo… nejde mi to do hlavy

autor
15. aug 2025
@mondolina

@anonym_autor
mala si ty, resp. otec preventívnu prehliadku za minulý rok?

@mondolina áno

kaca222
15. aug 2025
@anonym_autor

@dadis pozerala som znova a mám tam naúčtovanú prehliadku. Preto sa pýtam lebo… nejde mi to do hlavy

@anonym_autor doslova je tam len preventívna prehliadka? Žiadne preventívna prehliadka - nadštandard, preventívna prehliadka pod optickým zväčšením, ani nič iné hej?

anonym_f181dc
15. aug 2025
@lukbe

@lukbe Zas až taký rozdiel to nie je, tie úhrady poisťovňou sú smiešne

zuzanaete
15. aug 2025

Je uplne bezne, ze zubar dostane ciastku z poistovne a zaroven pyta doplatok aj od pacienta. Platby zdravotnych poistovni za zubne ukony su velmi nizke.

autor
16. aug 2025
@kaca222

@anonym_autor doslova je tam len preventívna prehliadka? Žiadne preventívna prehliadka - nadštandard, preventívna prehliadka pod optickým zväčšením, ani nič iné hej?

@kaca222 áno, bez rengenu bez všetkého. Proste prehliadka. :/

autor
16. aug 2025
@anonym_f181dc

@lukbe Zas až taký rozdiel to nie je, tie úhrady poisťovňou sú smiešne

@anonym_f181dc súhlasím, v BA na pohotovosti som platila to čo u môjho.

mandzula
16. aug 2025

Mozno si to on zauctoval ako vstupnu prehliadku a v poistovni vykazal ako preventivnu. Odrbavaju, kde mozu.

kaca222
Autor odpoveď zmazal
kaca222
16. aug 2025
@anonym_autor

@kaca222 áno, bez rengenu bez všetkého. Proste prehliadka. :/

@anonym_autor tak by to byť nemalo… keby som inak bola spokojná, asi by som to nechala tak, ak nie, máš možnosť to riešiť.

autor
17. aug 2025
@kaca222

@anonym_autor tak by to byť nemalo… keby som inak bola spokojná, asi by som to nechala tak, ak nie, máš možnosť to riešiť.

@kaca222 tak neviem ešte či som spokojná, za dva roky som si dávala ešte iba 1 zub robiť aj to iba plombu. Prístup super, s cenou som tiež ok len ma to zaujíma a zároveň mrzí že toto som fakt platiť nemusela. Nechcem sa do toho rýpať nakoľko chcem mať zákroky urobené kvalitne. Som zvedavá o rok či to tiež budem mať naúčtovane.