icon

Dýchacie problémy

samuelchalupka
7. feb 2022

Dobrý večer volám sa Samuel mám 14 rokov som z Myjavy
Už pár mesiacov zažívam dýchacie problémy a nehovoril som to mame pretože sa bojím to povedať neviete čo by to mohlo byť
Je to pocit ako zle okysličenie mozgu, dýchanie sa rapídne zhorší pri vyššej teplote napr ked máte vykúrený dom 19+ stupňov tak je to hrozné Tažko sa mi dýcha nosom to znamená že dýcham ústami nosom vydržím dat 2-3 nádych.
Často a ale veľmi často si potrebujem zývnuť a to sa mi tiež nedá dalej nesleduje neprimeraná únava a dýchavinost pri malom namáhaní
Prosím ak je tu nejaký doktor/doktorka kto kolvek by mi vedel pomocť tak vás prosím

jjanulienka
7. feb 2022

Otvor si okno, a povedz to mame😉

tanika
7. feb 2022

@samuelchalupka ahoj problém môže byt nejaka alergiu , alebo si po nádcha a sliznice v nose sa ešte z toho nespamätali . A opuchaju pri zmene teplo , chlad , , si možno po covide , nábeh na astmu , určite nepoužívaj nosové spreje typu olynt , nasivin to môžeš tak max 10 dni , Určite smer Orl lekár skontrolujú a predpisu kortikoidny sprej a ten isto pomoze . Ešte dobre pomáha morská voda. Ta dá môže aj viac krát denne . A sme Orl dá sa ísť tersz aj bez výmenného lístka ns Orl .

samuelchalupka
autor
7. feb 2022

@tanika Ďakujem

tanika
7. feb 2022

@samuelchalupka nie som lekár . Len mám chronické problémy s dutinami . S myslím že u teba to môže byt alergia , dutiny teda sliznice v nose ti môžu opuchat a potrebuješ kortikoidne spreje . Ale mam pocit že je už lekarni najpredaj nejaký voľno predajný . A keď ti opuchaju v nose sliznice , kľudne sťahujú aj dolné dych. cesty ( priedušky) teda nábeh na astmu aj nato sú spreje . Ale teba najlepšie vyšetriť Orl lekár .isto smer , mohli by pomôcť atihistaminika / zodac voľno predajný bez receptu / Morská voda / izotonicka alebo keď nezaberie je silnejšia morská voda hypertobicka . 😉