Dýchacie problémy v tehotenstve
Ahojte,
som v 10tt a velmi zle sa mi dycha plus mi velmi silno bije srdce. Obvodny mi dal magnezium a ze ked to nepomoze tak betablokatory. EKG bolo uplne v norme. Alergologicka mi povedala, ze to je astma ale nevidi zhorsenie oproti minulosti a zmenila mi lieky na take co "mozem" v tehotenstve. Ale ide o kortikoidy (Pulmicort 200, 1x vecer) a neviem ci to mam brat. V 1. trimestri by som nechcela brat nic ale trapi ma to uz par tyzdnov a dost znacne ma to obmedzuje. Kaslem z toho, ze sa mi tazko dycha, budim sa na to, boli ma pri srdci. Nemate niektora podobne skusenosti? Sama neviem ci je to sposobene od srdca alebo z astmy alebo oboje naraz. Prvy raz sa mi to objavilo pri prvom tehu ked som musela lezat doma tak som myslela, ze to je z toho ze som niekolko mesiacov len lezala. Teraz fungujem normalne ale opat sa mi to vratilo.
Pripadne viete mi povedat aspon ake lieky ste brali na astmu v takomto skorom stadiu tehotenstva?
Dakujem
ja beriem betablokátor pri vysokom tlaku. Tie kortikoidy by som nebrala v tehotenstve - mne kortikoidy spôsobily už 2x zápal hrubého čreva.

Ak mas EKG ok betablokator ti je k nicomu.
Ja mam problemy zo srdcom,lieky neuzivam skor skusam arytmiu rozdychat.
Asi to bude astmou,kasel tiez nepridava na silnejsom buseni srdca.