icon

Dýchacie problémy v tehotenstve

evka1491
20. nov 2018

Ahojte,
som v 10tt a velmi zle sa mi dycha plus mi velmi silno bije srdce. Obvodny mi dal magnezium a ze ked to nepomoze tak betablokatory. EKG bolo uplne v norme. Alergologicka mi povedala, ze to je astma ale nevidi zhorsenie oproti minulosti a zmenila mi lieky na take co "mozem" v tehotenstve. Ale ide o kortikoidy (Pulmicort 200, 1x vecer) a neviem ci to mam brat. V 1. trimestri by som nechcela brat nic ale trapi ma to uz par tyzdnov a dost znacne ma to obmedzuje. Kaslem z toho, ze sa mi tazko dycha, budim sa na to, boli ma pri srdci. Nemate niektora podobne skusenosti? Sama neviem ci je to sposobene od srdca alebo z astmy alebo oboje naraz. Prvy raz sa mi to objavilo pri prvom tehu ked som musela lezat doma tak som myslela, ze to je z toho ze som niekolko mesiacov len lezala. Teraz fungujem normalne ale opat sa mi to vratilo.
Pripadne viete mi povedat aspon ake lieky ste brali na astmu v takomto skorom stadiu tehotenstva?
Dakujem

janulka2811
20. nov 2018

Ak mas EKG ok betablokator ti je k nicomu.
Ja mam problemy zo srdcom,lieky neuzivam skor skusam arytmiu rozdychat.
Asi to bude astmou,kasel tiez nepridava na silnejsom buseni srdca.

3009
20. nov 2018

ja beriem betablokátor pri vysokom tlaku. Tie kortikoidy by som nebrala v tehotenstve - mne kortikoidy spôsobily už 2x zápal hrubého čreva.

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená