icon

Dysplázia bedrového kĺbu u dospelých

macka111
26. okt 2022

Dobrý deň želám. Je tu niekto, kto ma dysplaziu bedroveho kĺbu ale diagnostikovanu až v dospelosti? Alebo mal ako to riešili lekári? Ďakujem

negymama
26. okt 2022

navrhli mi vymenu bedr. klbu, ja uz mam aj sekundarne postdysplaticke morbus perthes.

macka111
autor
26. okt 2022

@negymama ako sa to prejavuje? A koľko máš rokov? Máš bolesti dajú sa vydržať?

negymama
27. okt 2022

@macka111 mam 52, bolesti su prakticky trvale, teraz mam dobre obdobie. Rok dva dozadu som spala len s liekmi proti bolesti, od bolesti mi az stahovalo nohu krcom. Problem je v tom ze mam aj problemy so srdcom a klb umely vydrzi tak 15 rokov, mozno daco viac a musela by som to absolvovat 2x za zivot. Priklad teraz a potom niekde 65-67 rocna.

negymama
27. okt 2022

schudla som od jari 3 kg a este dalsich 6 by sa zislo. Nie som obezna, ale mam BMI 25,9 co je mierna nadvaha.

macka111
autor
27. okt 2022

@negymama
@negymama a chcem sa opýtať mate aj coxatrozu? A teda jeden kĺb?

negymama
27. okt 2022

@macka111 nie, iba tu dysplaziu a morbus perthes - co je vlasne nekroza bedr. klbu, vplyvom tlaku a nespravneho postavenia klbu. mam iba lavy takto, pravy je vraj uplne zdravy ale aj ten ma obcas boli, lebo nanho prenasam vahu

majka2492
2. jan 2025

@macka111
@negymama
Akú ste mali liečbu. Ja mám 32r. a bola mi teraz diagnostikovaná dyspláziu bedr.kĺbu, trvalo pol roka kým mi na to prišli. Mala som dosť obmedzený pohyb. Bola som pri viacerých ortopédoch a jeden mi odporúčil ísť na operáciu tzv. lámanie panvy. Stretli ste sa tiež s takým odporúčaním ?

negymama
2. jan 2025

@majka2492 Nie, mne odporucali vymenu bedr. kldbu.
v detstve ma liecili najprv strojcekom, neskor extenziami, 1,5 rocny pobyt v st. smokovci.