icon

Ekzém na celom tele

21
28. apr 2017

Pekný deň, posledné 3 roky sa mi ekzém rozšíril na celé telo, mám rôzne fázy, užívam prednison, moc nezaberá... Som silná alergička a celiatička. Ma niekto hocijaké skúsenosti s liečbou? Akou? Poznáte naozaj dobrých doktorov? Ešte mám asi aj zápal žalúdka z toho prednisonu... Ďakujem

orlik4
28. apr 2017

@21 pridaj sa do skupiny: https://www.modrykonik.cz/group/6098/detail/
pred rokmi mi poradili ohľadom atopického ekzému mojich detí a musím povedať, že extrémne dobre. lekári mi to viacmenej len zhoršovali (keď mi kožný na to, že synovi dávam diétu bez vajec a mliečnych výrobkov povedal, že bude podvýživený... alebo alergologička v dobe, kedy som ho mala už takmer bez ekzému povedala, že ideme skúsiť nejaký nový zázračný liek, ale že mu treba znova dať mlieko, aby videla, či to funguje... no nefungovalo a ekzém znova všade...)
Ak môžem vypichnúť hlavné body, ktoré som sa tam ja dozvedela, tak že ekzém ide cez trávenie - čiže tam bude problém. Teraz či je problém "len" v celiakii, alebo možno inde, to je individuálne. Drvivá väčšina ekzému súvisí s mliekom a mliečnymi výrobkami (čiže aj smotana, syry, maslo, jogurty - ale hlavne mlieko. Niekomu tie zakysané výrobky nevadia). Čokoláda je brutálna na ekzém, čiže vynechať. No a popri tom začať užívať probiotiká a prebiotiká. Toto je len čistý začiatok, je tam toho viac, ale radšej by som sa obrátila na fundovaných. Už len pre ten zápal žalúdka by som si netrúfala ako laik radiť. Naozaj, skús tú poradňu tam.
Držím palce...

21
autor
28. apr 2017

@orlik4 dakujem, uz som napisala...

5petusik55
29. apr 2017

Dobry vecer, pisem IP 🙂