Elicea - tras a nevoľnosť
Zdravím!uživam 9 dni eliceu a cítim zle po nich,trás tela,chvenie už ich nechcem brat.Poradte mi prosím čí mozem hneď od zajtra ich nebrat?alebo postupne vyssdiť Dakujem
No to je nabeh na AD, presne takyto. Elicea a escitalopram je jeden z najlahsich liekov. Toto staci vydrzat este tyzden a bude dobre,
@billy_jean ja už to nechcem brat a mozem prestať hneď zajtra po 9 dňoch?
@824775 no na niečo ti to bolo nasadené.. čiže asi by som konzultovala stav. Môžeš, brala si krátko.
@824775 nie každé antidepresíva ti sadnú, resp. sú také z ktorých ti môže byť extrémne zle. To samozrejme lekár dopredu nevie. Ja som takto na urgentne skončila, čo mi strašne zle bolo a tam psychiater mi povedal. " Predsa nebudete brať niečo, čo Vám robí zle". Ihneď som prestala a vyspala som sa z toho a vyvracala a bolo mi super. Potom mi dali iné a tie mi hneď sadli, vobec mi z nich zle nebolo. Inak, tiež mi bolo strašne zle z citalopramu. Naopak sertraline sadol úplne super.
@824775 no na niečo ti to bolo nasadené.. čiže asi by som konzultovala stav. Môžeš, brala si krátko.
@billy_jean na depresie ,raz som ich už brala a mesiac s pól a nebolo mi dobre tak som ich vysadila,ale teras mi doktorka zas nasadila eliceu
@824775 skuste si dat k tomu magnezium
@824775 skuste si dat k tomu magnezium
@silvia7762 mám magnetizmu ale nepomáha mi ,neviem či ďalej brat eliceu alebo s tým skončiť ,neviem čo mám robiť
@silvia7762 mám magnetizmu ale nepomáha mi ,neviem či ďalej brat eliceu alebo s tým skončiť ,neviem čo mám robiť
@824775 magnerot najlepsie alebo pokial zaberie ta elicea tak k tomu sa zvykne davat neurol
@824775 magnerot najlepsie alebo pokial zaberie ta elicea tak k tomu sa zvykne davat neurol
@silvia7762 mám lexaurin ale nepomaha,kedy asi tak bude zlepšenie bez nežiaducich účinkoch lebo dlho nevydrižim
@silvia7762 mám lexaurin ale nepomaha,kedy asi tak bude zlepšenie bez nežiaducich účinkoch lebo dlho nevydrižim
@824775 taketo lieky zvyknu ucinkovat tak za 3 tyzdne ked nebude dobre tak nech vam radsej napise escitalopram
@824775 taketo lieky zvyknu ucinkovat tak za 3 tyzdne ked nebude dobre tak nech vam radsej napise escitalopram
@silvia7762 a to mení to iste
@silvia7762 za dva týždne ideme do Tatier a nechcem aby mi bolo zle nechcem si pokaziť dovolenku,neviem či zajtra už vôbec zoberiem ,neviem čo robiť
@silvia7762 za dva týždne ideme do Tatier a nechcem aby mi bolo zle nechcem si pokaziť dovolenku,neviem či zajtra už vôbec zoberiem ,neviem čo robiť
@824775 tak ho vysad a v pondelok nech ti napise ten escitalopram alebo citalec osobne dobra znasanlivost.
@824775 tak ho vysad a v pondelok nech ti napise ten escitalopram alebo citalec osobne dobra znasanlivost.
@silvia7762 escitalopram je elicea.
@silvia7762 ešte som zobrala aj včera a dnes eliceu a cítim sa ešte horšie už tomu bude 11 dni ,môžem ešte stále to prestať brat a koniec
@silvia7762 ešte som zobrala aj včera a dnes eliceu a cítim sa ešte horšie už tomu bude 11 dni ,môžem ešte stále to prestať brat a koniec
@824775 pocuj a co keby si skusila to zobrat na noc na spanie a k tomu este si kupis guajakuran a z neho si das vtedy 2 tabletky tiez pred spanim? Guajakuran je volne predajny a posoby proti uzkosti a lepsie sa po nom spi. Chapes, ze by si vlastne "prespala" tie neziaduce ucinky escitalopramu
A keby si to chcela este vysperkovat, tak 1-2 tabletky magnezia potencuju ucinok guajakuranu. Inak ak mas nejake ine zdravotne problemy, alebo beries este ine lieky, tak to spomen v lekarni, oni by ti mali poradit, ze ci mozes toto kombo.
inak fakt nevysadzaj naraz, ale zavolaj normalne lekarke, ak by si niekedy chcela vysadit a ona ti uz povie postup
inak fakt nevysadzaj naraz, ale zavolaj normalne lekarke, ak by si niekedy chcela vysadit a ona ti uz povie postup
@824775 to je u kazdeho pacienta inak, u niektorych to ustupi po dvoch tyzdnoch, u niektorych to trva dlhsie. Ak by to trvalo viac ako 6 tyzdnov, tak zavolaj lekarke, nech ti upravi davkovanie, alebo zmeni lieky.
Inak to sa trasies cely den, alebo tie hodiny ked si zoberies tabletku?
Zas stoji to za pokus to zobrat pred spankom, ze by si to proste prespala... A ked mas problem zaspat, tak skusit zapit s antidepresivami na noc ten guajakuran (mozu sa 2 tabletky naraz). Ako som pisala, je to volne predajne, na prirodnej baze. A ked ten guajakuran nebude ucinkovat podla tvojich predstav, tak si na to este dat magnezium. Len prosim, ked mas problemy so zrazanlivostou krvi alebo mas pred operaciou, tak neber kombo guajakuran+magnezium, to by ti povedali v lekarni.
Zas stoji to za pokus to zobrat pred spankom, ze by si to proste prespala... A ked mas problem zaspat, tak skusit zapit s antidepresivami na noc ten guajakuran (mozu sa 2 tabletky naraz). Ako som pisala, je to volne predajne, na prirodnej baze. A ked ten guajakuran nebude ucinkovat podla tvojich predstav, tak si na to este dat magnezium. Len prosim, ked mas problemy so zrazanlivostou krvi alebo mas pred operaciou, tak neber kombo guajakuran+magnezium, to by ti povedali v lekarni.
@reela cely deň som taká nekludna a trasie ma uvažujem že zajtra nezoberieme eliceu beriem ju len krátko hádam nebude mi zle,lebo sa bojím že v Tatrach mi bude zle z liekov,neviem čo mám robiť
@reela cely deň som taká nekludna a trasie ma uvažujem že zajtra nezoberieme eliceu beriem ju len krátko hádam nebude mi zle,lebo sa bojím že v Tatrach mi bude zle z liekov,neviem čo mám robiť
@824775 no normalne zajtra zavolaj tomu, kto ti predpisal lieky a sa porad ako to vysadzat, to sa musi postupne, nemozes naraz a do toho 9. jula, ked to beries tak kratko, tak by si to mala vysadit v pohode s predstihom, a potom ked este sa budes citit depresivne, tak mozes znova zacat brat antidepresivum - len prosim, znova sa porad s doktorkou o davkovani
@824775 pri tak kratkom uzivani ju vies prestat uzivat zo dna na den. Ak to naozach chces, vies ist na 0. Ale maj pripraveny po ruke nejaky ukludnovak, keby nahodou.
@824775 pri tak kratkom uzivani ju vies prestat uzivat zo dna na den. Ak to naozach chces, vies ist na 0. Ale maj pripraveny po ruke nejaky ukludnovak, keby nahodou.
@billy_jean mám lexaurin
@billy_jean mám lexaurin
@824775 tak to je v poriadku, len pre pripad potreby. Ak teraz beries celu tbl, tak si daj par dni pol tbl a potom vysad na 0. Ale vies to vysadit aj hned. Na druhej strane lekar by o tom mal vediet. A povedat, ako to pojde dalej.
@824775 tak to je v poriadku, len pre pripad potreby. Ak teraz beries celu tbl, tak si daj par dni pol tbl a potom vysad na 0. Ale vies to vysadit aj hned. Na druhej strane lekar by o tom mal vediet. A povedat, ako to pojde dalej.
@billy_jean v letáku je napísané že 2 - 4 týždne príjmu priaznivé účinky ale či je to tak aj v sktočnosti?
@billy_jean v letáku je napísané že 2 - 4 týždne príjmu priaznivé účinky ale či je to tak aj v sktočnosti?
@824775 je to individualne, niekto nema vobec, niekoho iba boli hlava, niekto to ma silnejsie. Spravidla ak nenastupi ucinok do 8 tyzdnov a stale je cloveku zle, liek sa vymiena. Inak lekari odporucaju vyckat na nastup ucinku.

No to je nabeh na AD, presne takyto. Elicea a escitalopram je jeden z najlahsich liekov. Toto staci vydrzat este tyzden a bude dobre,