Epilepsia a pád na hlavu
Dobrý deň mám epi a bol pad na hlavu. Mam zapísané z urazovky v papier ze užívať liečbu, kontrola inak na traumat amb. pp. Co to znamená ďakujem krásne
Kontrola na traumatologickej ambulancii podľa potreby.
A je tu skupina Zdravotníci na MK, tak sa chces ešte niečo opýtať, pýtaj sa tam. Sú tam aj lekári. Drž sa!
@ankare a co sa robí na tej traumatologia prosím
@mirusik55555 vela zavisi od toho aky to bol pad. Moj syn bral lieky na epilepsiu a 3 krat sme boli na traumacke kvoli padu na hlavu. Vzdy ho len prezreli, popytali sa ci zvracal, stratil vedomie atd aby vylucili otras mozgu. Raz nas myslim poslali na eeg. Ale zas ak by to bolo zle tak by si Ta nechali napozorovanie.
Ja som bola večne poudierana cele telo zaliate modrinami hlavu som si za tie roky minimalne 20 krat tresla a mala hrcu... a nebola som nikdy nikde... max neurológ a raz nemocka lebo 2 zachvaty zasebou🤷🏽♀️
@mirusik55555 kontrola na trauma ambulancii podla potreby, to znamena, ak Ti ostane zle, pocity na vracanie, rozmazane videnie, spavost- teda predpokladam, ze sa to stalo niekedy vcera/ max predvcerom. Na trauma ambulancii Ta mozu poslat na rotngen, ctcko resp na ine potrebne vysetrenia. Ono je totiz predpoklad, pokial bol pad na hlavu, ze mozes mat otras mozgu resp zakrvacanie do mozgu, preto treba sledovat svoj stav, idealne aby niekto pri Tebe bol nejaky cas.
@jane1987 robili ct bez látky a ze pohode mam ísť aj na MR v juny
@asfodelka obvodná ma poslala na OUP aj na pohotovosti povedali keby niečo mam tam ísť išla som tam a ze námam test a nemajú miesto takže ma poslali na. Urazovku urazovka na ct
@asfodelka po páde aj teplo bolo a hlave vzadu znecitlivenie ľavej časti tváre aj ruka neskôr aj noha a brnenie ako keby zvláštny pocit. Po zach som sa postavila zo zeme šla som späť a ako po opici som sa citila
@jane1987 6 dní my bolo zle a nemohla som sa zobudiť prebudiť ako keby
@mirusik55555 tak Ti teraz neviem.. to s tym testom je trapne, mohli Ti ho urobit, ci v nemocnici nemaju testy 🤣 trapne. No ale aspon mas ct tak by asi nenasli nic. Tazko poradit, ak Ti bolo tak zle mali Ta nechat na pozorovanie a nie poslat domov - a je jedno ci s epilepsiou alebo bez.
@jane1987 na urazovke zapísali do papiera.
Že som bola odmietnutiana OUP že som prišla na urazovku bez ošetrenia.
Že pri zhoršení ihneď neurológ.
@asfodelka to áno
@mirusik55555 z vlastnej skusenosti - ak nemas znamosti kaslu na Teba. Ja som dosla so synom, mal 10mesiacov, do nemocnice ze mal 1.zachvat epilepsie. Pozerali na mna ako na debila, ze si vymyslam, chceli ma poslat domov. Tak som spomenula ze som sa radila s otcovym kamaratom doktorom x a on mi povedal nech pridem. Fuha by si pozerala, hned sme boli na oddeleni, zrazu ziadny problem - ani som netusila ze to bol primar😉
@asfodelka to áno. Je to choré aj na mňa sa pozerali ako na debila a mam ja aj ten problém ze my odchádza časť mozgu a môže sa to rozšíriť cievka praskne a je po mne
@asfodelka už by ma ani pánboh nezachráni ako dieťa som stále padala na hlavu
@ninusa221 nám kazali volať vždy po záchvate lekára

Myslím,že PP je podľa potreby. Teda ak sa Ti zhorší stav,choď na traumatológiu.