icon

Escitalopram na depresie

lucia851
10. sep 2023

Ahojte pomohol vám tento liek na depresie?

katenka2
10. sep 2023

@lucia851 myslím, že mne áno. Už ho dlho uživam. Buď pomohol, alebo som si to vsugerovala 😂. Poznáš to - viera tvoja, uzdraví ťa....

lucia851
autor
10. sep 2023

@katenka2 mňa veru viera neuzdravi

katenka2
10. sep 2023

@lucia851 a čo ťa trápi a zožiera Lucka?

katenka2
10. sep 2023

@lucia851 už som toho toľko preskakala, reku, či by som nevedela poradiť

katenka2
10. sep 2023

@lucia851 Escitalopram je také, myslím, slabšie antidepresívum a hlavne chce to 3-4 tyždne, kým začne zaberať

lucia851
autor
10. sep 2023

@katenka2 že som nezvládla prácu opatrovateľky

lucia851
autor
10. sep 2023

@katenka2 ja viem ale ja beriem už aj iné ad

jaska25
10. sep 2023

@lucia851 ahoj my sme spolu uz pisali v inej diskusii. Ty si radila vtedy mne, pamatam si ta 🙂. Mne Escitalopram vobec nepomohol, prave naopak robil mi neskutone peklo. Zmenili mi na Alventu a na noc Mirzaten kedze mi Alventa urobila problem so spankom.
Tato kombinacia mi pomaha. Este doladim ten spanok a sup spat do prace a do zivota 🙂.

Ale co nepomohlo mne, moze tebe. Kamaratke pomaha prave Escitalopram. Kazdy sme iny. Dokonca nemala ani vedlajsie ucinky a ja som myslela, ze sa zblaznim z neho.

A nemyslim si, ze si nezvladla pracu. Len si asi neveris. Je vela ludi, co maju problem so sebadoverou. To je vychova, vzorce spravania prevzate od rodicov, vplyv okolia, povaha cloveka. Skus navstevovat psychologa, aby ti s tym pomohol. Kazda zena je uzasna a dokaze velke veci, len si treba verit.

A nezabudni, AD zaberaju tak po 3-4 tyzdnoch. Zatial skus psychologa, kludne aj online. Na FB je skupina Hladam psychologa/psychoterapeuta. Ked tam napises niekto sa ti urcite ozve 🙂.

lucia851
autor
10. sep 2023

@jaska25 ja som nezvládla prácu opatrovateľky psychickýani fyzicky

jaska25
10. sep 2023

@lucia851 pozerala som starsie diskusie. Tam si sa uz asi pred 3 rokmi pytala na escitalopram, takze skusenosti mas, brala si ho kedysi a dulvexiu ci ako sa to vola. Takze sa ti depresia vratila?
Myslim, ze by ti pomohla hlavne intenzivna psychoterapia.
Niekedy veci nezvladame len preto, lebo sme v hlave o tom presvedceni, pritom realita je ina.

lucia851
autor
10. sep 2023

@jaska25 ja som na psychoterapie chodila ale mne to v ničom nepomáhalo,mne skôr lieky pomozu

monyyka
30. jún 2024

@lucia851 tak na to nemá každý žalúdok, viem o čom píšete a chápem vás úplne

lucia851
autor
30. jún 2024

@monyyka ďakujem a už mi je lepšie beriem sertralin

monyyka
30. jún 2024

@lucia851 vraj ten je oveľa lepší. Držím palce, verím že bude dobre 🍀

lucia851
autor
30. jún 2024

@monyyka už je dobre

drahomirrra
27. okt 2024

@jaska25 Ahoj, ake hrozne stavy si mala z Escitalopramu? Mozes opisat?

jaska25
27. okt 2024

@drahomirrra veľké zhoršenie stavu, neskutočne záchvaty plaču, akonáhle som vysadila všetko sa vytratilo.

dzeni
30. jan 2025

@katenka2 ahoj.prosim ako dlho ho používaš.
Ja 5 rokov a zdá sa mi že už tak nepomáha,akoby si na neho telo už zvyklo.

katenka2
30. jan 2025

@dzeni áno, ja tiež viac rokov užívam a súhlasím s Tebou. Ale ja mám teraz relatívny psychický kľud, takže mi to až tak nechýba. Je to už len zvyk. Zvyk pre doktora predpisovať a pre mňa užívať 😁