icon

Estetická úprava ďasien pri paradentóze

madamne
12. feb 2023

Ahojte.Mam paradentozu a bola som na zakroku.Odobrali mi štep z podnebia a prisili na dasna.Problem je vtom,ze si myslim ,ze to nebude dobre,lebo mne ten step prisili pod tu cast kde mi dasno chyba a nie tam ,kde chyba.Cize podla vsetkeho to esteticky budem mat rovnako s medzerami predtym.Nevidim ani naznak,ze to bude lepsie vyzerat a dasno budem mat prisite na mieste,kde to ani nevidno ked rozpravam.mate niekto podobnu skusenost?

Strana
z2
queeninthenorth
12. feb 2023

@madamne vestibulo plastiku som aj ja absolvovala a máš to správne, tak sa to robí, spevnilo sa ďasno a štruktúry pod tým aby sa paradontóza nezhoršovala ale zastavila, ja som po zákroku 3 roky a som spokojná, nemaj strach je to v poriadku

madamne
autor
12. feb 2023

@queeninthenorth juj dakujem za odpoved.ja uz som panikarila,ze som zbytocne na to bola 🙂

timing
12. feb 2023

Kolko takyto zakrok stoji, ak sa smiem opytat?

madamne
autor
13. feb 2023

@timing ahoj,no ja som toho mala na jedno posedenie viacej a platila som ako samoplatca,lebo na SK nezijem a platila som okolo 600e,ale myslim ze konkretne to štepovanie mohlo stat okolo 100e.

madamne
autor
13. feb 2023

@queeninthenorth zase ja 🙂 mozem sa opytat,ci je mozne,ze ten štep nebol dobre prijaty? Tu cast stepu mam uplne bielu,ze vidno ze to tam predtym nebolo.viem,ze sa to dlho hoji a ja mam po ani nie tyzden,tak zase panikarim.

queeninthenorth
13. feb 2023

@timing ja som platila tuším nejakých 260€ na súkromnej klinike

queeninthenorth
13. feb 2023

@madamne to je v poriadku, časom to bude menej viditeľne ale vždy bude poznať že to bude bledšie lebo je to iný druh tkaniva ako sú ďasná, kľudne sa pýtaj ak potrebuješ, nie je problém 🤗

zabzab
16. feb 2023

Ahojte, mna caka tento zakrok a chcem sa opýtať na to ako dlho zakrok trval, ci bol velmi bolestivý aj na cas hojenia (viem, že všetko je individuálne, ale zaujímajú ma vaše skúsenosti). Tiež sa chcem opýtať, či sa robí ešte sklapelom, alebo už len laserom, kedy ste mali kontrolu a či vám aj bolo potrebné následne vybrať stehy a po akej dobe cca? Ďakujem za odpovede 🙂

lnells
8. okt 2023

Ahojte chcem sa opýtať, tiež som po tomto zákroku aktuálne 4dni. Štep je úplne biely vyzerá to hrozne a mám taký biely plak po všetkých spodných dasnach. Mali ste to tiež tak prešlo to? Dali vám aj antibiotika? Lebo mne nie, tiež zakaz umývania zubov a len vyplachovat ústnou vodou corsodil

lnells
8. okt 2023

@madamne prijalo sa ti to je to v poriadku?

viktoria63
4. mar 2025

Ahojte, ako to vidíte po čase? Tí čo ste boli na tento zákrok? Pekne sa to zrástlo, nieje to po čase vidno?

veronika1107
22. apr 2025

Dobrý deň, neviem či je téma ešte aktuálna? Ako dlho prosím tvar hojenie po zákroku v mieste nahrádzaneho ďasňa a hlavne v mieste odberu štepu v podnebí? Doktorka ma dnes upozornila, že je to podľa nej najdrastickejsi zákrok, tak som trochu zaskočená. Aké máte skúsenosti? Ďakujem

viktoria63
6. jún 2025
@veronika1107

Dobrý deň, neviem či je téma ešte aktuálna? Ako dlho prosím tvar hojenie po zákroku v mieste nahrádzaneho ďasňa a hlavne v mieste odberu štepu v podnebí? Doktorka ma dnes upozornila, že je to podľa nej najdrastickejsi zákrok, tak som trochu zaskočená. Aké máte skúsenosti? Ďakujem

@veronika1107 Ahoj, ja som nakoniec bola na zákroku včera, bolo to úplne bezbolestné, mám to ale zatiaľ prekryté takou sadrou takže neviem ako to vyzerá.. Mám prísť 10 dní po zákroku na kontrolu, vybratie toho krytia aj stehov, tak dám vedieť. A miesto odobratia štepu je ako maličká popálenina od jedla, nebolí to len je to tam také citlivejšie, šité to nieje, nemám s tým problém, afta bolí viac.

veronika1107
7. jún 2025
@viktoria63

@veronika1107 Ahoj, ja som nakoniec bola na zákroku včera, bolo to úplne bezbolestné, mám to ale zatiaľ prekryté takou sadrou takže neviem ako to vyzerá.. Mám prísť 10 dní po zákroku na kontrolu, vybratie toho krytia aj stehov, tak dám vedieť. A miesto odobratia štepu je ako maličká popálenina od jedla, nebolí to len je to tam také citlivejšie, šité to nieje, nemám s tým problém, afta bolí viac.

@viktoria63 ste veľmi milaaa, ďakujem za odpoveď 😉
Hneď sa menej bojím. Budem čakať, keď dáte vedieť ako sa vám to hojí. Nech to máte čím skôr zahojené ❤️ a kde vám to robili prosim?

viktoria63
7. jún 2025
@veronika1107

@viktoria63 ste veľmi milaaa, ďakujem za odpoveď 😉
Hneď sa menej bojím. Budem čakať, keď dáte vedieť ako sa vám to hojí. Nech to máte čím skôr zahojené ❤️ a kde vám to robili prosim?

@veronika1107 Ďakujem 🙂 dnes to pobolieva ale dá sa to prežiť, mne to robili v U. S. centre v TN, robili mi aj vestibuloplastiku, myslím že ma bolí skôr tá vestibuloplastika ako miesto kde prišili ten štep. A Vy sa ešte rozhodujete či to podstúpiť alebo už máte termín? Držím Vám tiež palce 🙂 o vlastné zuby sa oplatí zabojovať kým nieje neskoro 💚

veronika1107
7. jún 2025
@viktoria63

@veronika1107 Ďakujem 🙂 dnes to pobolieva ale dá sa to prežiť, mne to robili v U. S. centre v TN, robili mi aj vestibuloplastiku, myslím že ma bolí skôr tá vestibuloplastika ako miesto kde prišili ten štep. A Vy sa ešte rozhodujete či to podstúpiť alebo už máte termín? Držím Vám tiež palce 🙂 o vlastné zuby sa oplatí zabojovať kým nieje neskoro 💚

@viktoria63 ja mám termín na september, ale nie som si 100 percent istá, či to chcem aj tam zrealizovať, preto zvažujem aj iné zariadenie, lekára..., zisťujem si skúsenosti...., nakoľko som dostala len také strohe info ( pre mňa naozaj nepostačujúce ), musíme urobiť step z podnebia, je to potrebné, ale je to brutal... a sestrička vám dá termín a bol koniec debaty. Myslím, že viac info som si našla ja sama na nete. Preto som zostala z toho nejaká neista a v strese. Chcela by som vedieť presne, čo ma čaká, ako ako prebieha, či mám rátať s pn-kou....

lllll_1118
11. jún 2025
@veronika1107

@viktoria63 ja mám termín na september, ale nie som si 100 percent istá, či to chcem aj tam zrealizovať, preto zvažujem aj iné zariadenie, lekára..., zisťujem si skúsenosti...., nakoľko som dostala len také strohe info ( pre mňa naozaj nepostačujúce ), musíme urobiť step z podnebia, je to potrebné, ale je to brutal... a sestrička vám dá termín a bol koniec debaty. Myslím, že viac info som si našla ja sama na nete. Preto som zostala z toho nejaká neista a v strese. Chcela by som vedieť presne, čo ma čaká, ako ako prebieha, či mám rátať s pn-kou....

@veronika1107 ja som bola dnes, akoze platila som 1074 eur. Az mi je zle. Nikto ma neoboznámil so sumou. Ja som rátala ze to bude stat tak 300-400 eur. Mala som to iba na jednom zube. Skoda reci. Boli to jak fras, vyzera to strasne, nemozem jest pit rozpravat nic. Ja teda lutujem ze som na toto isla.

lllll_1118
Autor odpoveď zmazal
veronika1107
11. jún 2025
@lllll_1118
Odpoveď bola zmazaná

@lllll_1118 a boli vás asi viac to miesto odkiaľ vám brali step- to podnebie?, či to miesto kde to našivali? Aj to máte niečím prekryté, alebo len zažite? Fuuu, to je cena tedaaaa. Možno je to dnes príliš čerstvé a ustupujú injekcie, zajtra vám už bude lepšie a na ďalší deň zase lepšie a hlavne máte po Tom, už len lepšie bude
😉 a kde vám to robili?

veronika1107
11. jún 2025
@viktoria63

@viktoria63 prepáčte, len som zvedavá. Ako sa cítite? Lepšie to je😉? Som zvedavá, čo vám povedia na kontrole, ako to zhodnotite. Verím, že je to už skoro bez bolesti😉 Aj z práce ste zostali doma?

lllll_1118
11. jún 2025
@veronika1107

@lllll_1118 a boli vás asi viac to miesto odkiaľ vám brali step- to podnebie?, či to miesto kde to našivali? Aj to máte niečím prekryté, alebo len zažite? Fuuu, to je cena tedaaaa. Možno je to dnes príliš čerstvé a ustupujú injekcie, zajtra vám už bude lepšie a na ďalší deň zase lepšie a hlavne máte po Tom, už len lepšie bude
😉 a kde vám to robili?

@veronika1107 viete co je to len zasite vyzwra to ozaj hrôzostrašne, podnebie ma neboli vobec neviem ci ta bolest este pride (preslo 6h od) ale teda to miesto kde to prisivali ma boli ale teda je to taka bolest ze este sa to da, akurat to extremne tečie, necitim si bradu celkovo som spuchnuta v tvari a neviem poriadne rozpravat a este som nejedla odvtedy. Pit tiez velmi tazko. Schill klinika. Uz kaslem na sumu ja len Dufam ze sa to cele v poriadku zahoji a bude to fajn lebo teraz to vyzera naozaj HROZNE.

wodanka
11. jún 2025
@veronika1107

@viktoria63 prepáčte, len som zvedavá. Ako sa cítite? Lepšie to je😉? Som zvedavá, čo vám povedia na kontrole, ako to zhodnotite. Verím, že je to už skoro bez bolesti😉 Aj z práce ste zostali doma?

@veronika1107 neviem odkiaľ si, ale ja som na tom bola tento rok vo VitaDent v Trenčíne, skvelý prístup, všetko vysvetlené, celý zákrok bezbolestný, len potom ma bolelo pár dní to miesto na podnebí odkiaľ mi brali štep. Tie ďasná, kde mi to prisivali boli v pohode, a aj s odstupom času to dobre vyzerá. Môžem len odporučiť. Cena bola do 500 eur

lllll_1118
11. jún 2025
@wodanka

@veronika1107 neviem odkiaľ si, ale ja som na tom bola tento rok vo VitaDent v Trenčíne, skvelý prístup, všetko vysvetlené, celý zákrok bezbolestný, len potom ma bolelo pár dní to miesto na podnebí odkiaľ mi brali štep. Tie ďasná, kde mi to prisivali boli v pohode, a aj s odstupom času to dobre vyzerá. Môžem len odporučiť. Cena bola do 500 eur

@wodanka ako dlho sa vam to hojilo? A boli ste tiez spuchnuta po zákroku? Chapem ze to mam dnes prvy den ale citim sa hrozne, vyzeram hrozne a ozaj neviem ako sa s tymto najem. Neviem ci na Slovensku je to menej podstupovana procedúra ale tazko sa o tom hladaju info

viktoria63
12. jún 2025
@veronika1107

@veronika1107 bolí ma poriadne ale iba to miesto na podnebí kde brali ten štep, nedá sa mi jesť aj som schudla 2kg za týždeň 😄 ale vraj sa to hojí pekne, vyplachujem to repíkom a Tantum verde.. Ja som ešte na rodičovskej dovolenke ale odporúčam vziať si voľno aspoň 2-3 dní po zákroku, mali by ste menej rozprávať a jesť kašovitú stravu.. V pondelok idem vyberať stehy. 🙂

viktoria63
12. jún 2025
@lllll_1118

@veronika1107 viete co je to len zasite vyzwra to ozaj hrôzostrašne, podnebie ma neboli vobec neviem ci ta bolest este pride (preslo 6h od) ale teda to miesto kde to prisivali ma boli ale teda je to taka bolest ze este sa to da, akurat to extremne tečie, necitim si bradu celkovo som spuchnuta v tvari a neviem poriadne rozpravat a este som nejedla odvtedy. Pit tiez velmi tazko. Schill klinika. Uz kaslem na sumu ja len Dufam ze sa to cele v poriadku zahoji a bude to fajn lebo teraz to vyzera naozaj HROZNE.

@lllll_1118 aj mňa bolela brada prvé 2-3 dní a potom začalo to podnebie, ale mne brali taky asi 3cm kus lebo robili vestibuloplastiku a pritom mi našili ten pásik z podnebia na ďasná... Bola som minulý štvrtok a ešte som sa poriadne nenajedla, fičím na Ibalginoch 😄 opuchnuté to ale nebolo, prvý deň som si na to dávala ľadové obklady podĺľa odporúčania.... A to Vám vôbec ničím neprekryli? Ja si myslím že to bude vyzerať lepšie keď sa to zrastie a zahojí, držím palce. 🙂 Inak veru strašne málo skúseností a informácií sa o tom dá nájsť.

wodanka
12. jún 2025
@lllll_1118

@wodanka ako dlho sa vam to hojilo? A boli ste tiez spuchnuta po zákroku? Chapem ze to mam dnes prvy den ale citim sa hrozne, vyzeram hrozne a ozaj neviem ako sa s tymto najem. Neviem ci na Slovensku je to menej podstupovana procedúra ale tazko sa o tom hladaju info

@lllll_1118 prvý deň som mala trochu opuchnuté líce, ale inak pohoda. Hojilo sa to rýchlo, jedlo sa mi horšie len prvých pár dní, potom už nebol problém.

viktoria63
16. jún 2025

Baby dnes som bola po 10 dňoch na vybratie stehov a je to perfektné, uplne to splynulo s ďasnom, krčok zuba je schovaný, kto chcete pošlem foto do správy. Stálo to za tú bolesť 🤩

veronika1107
16. jún 2025
@viktoria63

Baby dnes som bola po 10 dňoch na vybratie stehov a je to perfektné, uplne to splynulo s ďasnom, krčok zuba je schovaný, kto chcete pošlem foto do správy. Stálo to za tú bolesť 🤩

@viktoria63 tak som na vás myslela, že aký je výsledok... ❤️ Veľmi sa s vami teším😉, takže to je už final? Ak môžte, budem vďačná za foto. Ešte ma napadlo, robil to lekár pod nejakou zväčšovali technikou ako zväčšovanie okuliare, či mikroskop?

viktoria63
17. jún 2025
@veronika1107

@viktoria63 tak som na vás myslela, že aký je výsledok... ❤️ Veľmi sa s vami teším😉, takže to je už final? Ak môžte, budem vďačná za foto. Ešte ma napadlo, robil to lekár pod nejakou zväčšovali technikou ako zväčšovanie okuliare, či mikroskop?

@veronika1107 no povedal že sa ďasno ešte trošku posunie hore, mne vzal nie len pod jeden zub ale taký asi 3cm pásik z podnebia a urobil akoby ďalsiú vrsrtvu ďasna pre všetky tie predné zuby čo sa mi ďasná ťahali dolu... Bola som pri zákroku zakrytá plachtou že mi trčali iba ústa ale myslím že mal zväčšovaciu techniku, také okuliare so špeciálnym sklíčkom. Prvé 3 dni ma to bolelo v mieste zákroku ale dávala som si 2x denne Ibalgin proti bolesti a asi 4-5 deň ma bolelo to podnebie tak že som nemohla jesť ani piť ale pomáhali výplachy Tantum verde, repík a Aginal šalviový sprej. Ale som spokojná s výsledkom, nieje vôbec poznať žeby sa tam robil nejaký zákrok. Takže to odporúčam absolvovať 💚 napíšem Vám 🙂

timea_284
25. jún 2025
@wodanka

@wodanka Ahoj, dakujem za zdielanie skusenosti 🙂 Ja som bola u svojej novej vseobecnej p. zubarky, ktora navrhla, ze by mi to chcela urobit sama. Chcem sa jej pre istotu opytat, ako casto taketo zakroky robi a mat po ruke alternatovu keby daco. Do 500€ je skvela suma a znie, ze mas aj velmi fajn hojenie. Kolko zubov ti prosim robili? Dakujem pekne za odpoved.

Strana
z2