icon

Existujú ešte vyberateľné zubné strojčeky?

28. mar 2025

Prosím, existuje to ešte? Ja som nosila taký, čo bol prevažne na noc - vyberateľný.

zuzanaete
28. mar 2025

Ano. Nie vsetko sa koriguje tymi trvalymi.

kathy7337
28. mar 2025

áno, existuje, dcéra ho mala. ale vyhodene peniaze. stále na neho zabudala, v noci jej vypadol z úst a nakolko jej este vypadávali mliečne zuby a rástli trvalé, tak ho museli 2x prerábať.

petracandle
28. mar 2025

Ja nepoznám nikoho, komu by vyberateľný/Nočný pomohol. Každý jeden išiel skôr či neskôr do fixného alebo do Invisalign

dadushka007
28. mar 2025

@petracandle syn nosil vyberatelny strojcek, mal predne jednotky akoby do trojuholnika, velku medzeru, predkus. Zuby sa mu pekne vyrovnali, nosil ho asi dva roky, dokedy mu nevypadali mliecne. Odvtedy ma zuby rovne. Druhy syn ma tiez vyberatelny, rozsiruju mu nim podnebie, lebo ma velmi natesno zuby. Predne dvojly, ktore mu rastli krivo cez jednotky ma uz vyrovnane. Vyberatelne strojceky nechcu asi robit preto, ze su omnoho lacnejsie ako trvale...

rude_baby
28. mar 2025

@petracandle dcéra nosí nočný kvôli tomu, že jej potrebujú roztiahnuť hornú sánku... Takže nehovor, že to nepomáha, keď nevieš prečo to konkrétny človek má...

autor
28. mar 2025

@petracandle mne pomohol, resp.mi pomohlo to, že mi vytrhli dva zuby a na noc som mala mať strojček. Nenosila som ho väčšinou a zuby sa mi krásne posunuli a narovnali. Chcem dať synovi vytrhnúť tiež takto zub, len neviem či nájdem zubára na to. Každý chce zarábať na predražených strojčekoch. Ale ja mám svoju osobnú skúsenosť

autor
28. mar 2025

Rada by som dala synovi vytrhnúť krivý zub a max.nočny strojček. Nemám peniaze na tieto drahé fixné stroj.a navyše syn by ho nezniesol psych. Už má stres z okuliarov.

autor
28. mar 2025

@dadushka007 veď to. Ale ja nemám ani financie na tie fixné a syn zase nechce ani len počuť o niečom, v čom by chodil do školy. Je úzkostlivý a naozaj by to ťažko niesol aj. V mojom detstve boli len vyberateľné a výsledky boli. Ja som mala hrozne krivé zuby a vytrhnutim plus vyberateľný strojček a zuby mám krásne rovné v dospelosti.

autor
28. mar 2025

@rude_baby môžem sa spýtať, prečo to potrebujú roztiahnuť?

petracandle
28. mar 2025

@dadushka007 ja som myslela, že sa bavíme o dospelých ľuďoch a tým nepomohol. V detstve môže ale zas, máloktoré dieťa to nosí poctivo

autor
28. mar 2025

@petracandle áno, puberťák. On by nezniesol fixný.

dadushka007
28. mar 2025

Ma zuby moc natesno a trvale mu rastu sirsie ako mliecne. Ked sa mu podnebie rozsiri, nebudu mu rast krivo, lebo budu mat miesto v sanke. Niekedy, ked su zuby moc natesno, je potom potrebne vytrhnut zdravy, trvaly zub, aby sa zuby zmestili a dali sa vyrovnat.

ronie338
29. mar 2025

@kathy7337 a to ktorý celistvý dal dieťaťu s mliečnych zubami vyberali strojček? Ten sa dava až keď je komplet trvalý chrup, na zuby sa dávajú z výplne také bodky na presne určené miesta a ten strojček drží a nosí sa 22 hodín denne. Pri zmiesanom chrupu sa dava klasický nálepkami strojček. A tie detské aspoň invisaling ma aj takú bodku modrú aby si rpdicia vedeli podľa jej farby odsledovat ci ho dieťa nosí poctivo

ronie338
29. mar 2025

@autorka neviditeľný strojček sa nosí 22 hodín denne ma výsledky aj pri úplne krivych zuboch a zdravé zuby sa už netrhaju. I Ak existuje aj fixný strojček ktorý sa lepí z vnútornej strany zubov čiže ho nie je vidno. Lenže všetko to stojí peniaze.

kathy7337
29. mar 2025

@ronie338 no v Seredi máme iba jedného celustneho ortopeda, ktorý dáva strojceky rad radom.
Ja ako rodič som nemala sajnu, či ten vyberatelny pomôže. Ale po druhom prerobení strojčeka som sa na to vykašľala, lebo dcéra ešte stále mala mliečne zuby

ronie338
29. mar 2025

@kathy7337 strašne radšej niekam inam by som šla.

autor
30. mar 2025

@dadushka007 ja práve chcem dať vytrhnúť zub, len či nájdem na to zubára.