Existujú lieky na močové kamene?
Ahojte vie mi niektorá z vás co to už niekedy mala poradiť či sú nejaké lieky na močové kamene? Včera o pol piatej nad ránom ma zobrala záchranka mala som koliky strašne bolesti valala som sa od bolesti až po zemi na urologii mi urobili chirurgický zákrok dali mi stent takú hadičku ktorá mi ma uľaviť hneď po tom má pustili domov len mňa to furt boli a nemôžem ani spať neviem ze ci z tabletiek ktoré mi x odporučil lekárnik volajú sa ATARALGIN obsahujú aj kofeín tak neviem ze prečo nemôžem ani spávať je mi tak akosi na figu trosku zle neviem to ani opísať
@michaelam2 to je na predpis? A načo fungujú? Myslím že či sú od bolesti alebo ako
@vladkabalazova je to volne predajne a mne velmi rychlo ustupila vzdy aj bolest aj ostatne problemy
@vladkabalazova pracujem na uro...bolesti mozesmat z toho stentu..niekto ho netoleruje...zalezi od velkosti a polohy kamena, ten ak je do 5mm je mozne ze ho vymocis ak.ma viac chce to uz zakrok, ten by mal byt do 3 mes od zavedenia stentu.. v pondelok by bolo dobrenist k ambulantnemu urolgovi na usg obliciek. Co sa liekov tyka zabera flector - je na predpis. Mozes skusit aj paralen. Ak stent nebudes tolerovat ukazat sa na klinike kde bol zavedeny.
@vladkabalazova takto pred rokom som mala diagnostikovane kamene (asi 10 v jednej oblicke). Dávali mi stent začiatkom decembra. Mala som ho až do marca, kedy som išla na operáciu. Nepoteším ťa,ale bolesti som mala stále od zavedenia stenu až po operáciu. Jeden deň bol ok,na ďalší som si dávala tabletku od bolesti. Trochu mi pomáhalo,ked som si prikladala na bok také hrejivé vankúšiky. A teda treba každú chvíľku piť. Čím menej som pila,tým viac ma oblicka bolela. Len teda cikat som chodila fakt stále. Neviem odkiaľ si, ale odporúčam uroplus v Banskej Bystrici. Jediní čo má neodbili, že skrz korony nemôžu s tým nič robiť.
@danka56 a operácia bola aká? Ako ti to vybrali?
@miskamicha práveže mi ten stent pomohol už má nebolel bok len z dola ma rezalo a brucho bolelo ale včera večer to znova prišlo a bolesť je znovu neznesiteľná zajtra idem k obvodnej potom k urologovi len problém je ze svojho urológa nemám lebo bol v Za pri nemocnici ale zatvoril kliniku čiže neviem k akému pijdem
@danka56 ja som z Turia 12km od Žiliny
@vladkabalazova ono dakedy to tak je, bud je na mieste a netolerujes ho, alebo je tam aj ta moznost ze sa upchal resp.zosunul sa a vypadol do mechura. Neviem ci je idealne cakat do pondelka na obvodnu ked mas take bolesti.
čaj slamiha
@miskajerry kde sa dá ten čaj kúpiť lebo mam dva čaje co mi kúpil muž jeden urologické a druhy je tiež na obličky a močové cesty
@miskajerry počula som ze na kamene pomáha aj pivo čierne ale neviem
@vladkabalazova doporucujem brat aj No-spa
3x1, aescin 2-2-2 ....pivo plzen, skakat, chodza po schodoch... hlavne to netreba podcenit...moze z toho byt nepekna pyelonefritida.
@vladkabalazova myslim, ze v lekarni
@vladkabalazova ako čítam dievčatá odporúčajú kadečo. Ale treba si uvedomiť, že toto sú všetko typy a odporúčania keď človek nemá zavedeny stent. Ono cez ten stent kameň rozhodne neprejde. To je uzučka hadička. A keď sa náhodou tam dostane, stent sa musí hneď vybrať.
Prvé dni od zavedenia ste tu boli všelijaké. Všetko má bolelo. Bok, podbruško, spodok. Treba vydržať maximálne si pomôcť od danej bolesti. Pokiaľ je kameň malý a doktor uvazi, že môže ísť von prirodzenou cestou, myslím, že sa dávajú tabletky, veľa chodiť, skákať, horúci kúpeľ,dostatok tekutín. Ale ak je väčší tak operačne.
ahoj, ja som mala zavedený stent, kvôli kamenu v obličke. Prvé dni so stentom boli náročné, žiadne tabletky proti bolesti mi nedali, krv v moči bol bežnou záležitosťou, ale vraj si z toho nič netrebalo robiť. Prvé dva dni boli najhoršie, potom som sa mohla vrátiť do normálneho života. Drž sa 🙂
@danka56 kameň je veľký 6mm
@295anicka ďakujem mne stent pomohol len v tom ze už nemám obličkové koliky ale bolesti ma. Stále od bolesti užívam ibalgin rapidcaps a ataralgin ale analgetiká mi pomáhajú len na tie dve tri hodinky 😥zajtra idem k tej doktorke dúfam len ze mi predpise nejaké lieky aby sa ten kameň rozpustil lebo také lieky existujú už som pozerala na nete aj také co pomáhajú kameň v plaviť von
@295anicka Atén stent si mala na koľko mesiacov? Ja ho mam na 3mesiace potom mi ho vymenia tak mam v papieroch napísané
@vladkabalazova cca po 2,5 mesiac som bola na operácií kde vybrali kameň ale stent dostal, resp. Ho vymenili ak sa to dá povedať a ten znova vybrali po 2 týždňoch od operácie. Ten posledný zákrok sa robí pri plnom vedomí a je to pohoda oproti 1.casti:)
@295anicka keď ti vyberali kameň akou metódou ti ho vyberali? Bola si pri vedomí?
kameň vyberali v úplnej narkóze, 1 deň som prišla, druhý som mala operáciu a tretí som šla domov 🙂
@295anicka a ako ti ho vyberali lebo som čítala o laserovej operácie ale nemám otom ani sajn ako to robia
@295anicka takže dnes som bola u tej doktorky obvodnej ta ma ani neorehliadla predpísala iba algifen a ja sa chcem opitat lebo sa mi k tomu oridruzili aj horúčky mam od 13:8 38,5uhila som aj ibalgin ale teplota mi neklesá tak ja neviem fakt bok ma už ani neboli len zase tie horúčky a bolesť hlavy ma horúčky z toho?
@vladkabalazova je to cudzie teleso v tele. Telo sa ho snaží dostať preč, aj takto môže byt reakcia. Ale čím skôr treba navštíviť urológa.
U urológa som objednaná až budúci týždeň a mala som to už v pohode celkom už som začínala fungovať a dnes mi zase nezaberajú ani lieky od bolesti poriadne a horúčka tiež stále
@vladkabalazova a antibiotika ti nepredpisali?
@danka56 nie a nechápem ani prečo
horúčky určite môžu byť z toho, ja som ich síce nemala, ale zasa som zvracala takmer 2 dni
@vladkabalazova ja som mala predpísané antibiotika, ktoré som užívala pár dní pred zavedením stentu a potom aj po zavedení. Ze kvôli možnej infekcií.

@vladkabalazova sice som este mocove kamene nemala ale mam dost skusenosti so zapalmi mococvych ciest a uzivam vzdy kvapky rowatinex...na flasticke pise ze su aj na kamene a naozaj su vyborne