Extrakcia zuba - podráždená rana

ivann1
21. feb 2024

Ahojte

Týždeň a pol späť som absolvoval extrakciu zuba. Konkrétne hornej 5ky. Po týždni a pol mám ranu stále krvavú a podráždenú. Krvná zrazenina sa urobila pekne,hojilo sa to v pohode. Trápi ma však to začervenanie a stále na dotyk bolestivé ďasno nad vytrhnutym zubom. Zub bol kus prirasteny ku kosti keď ho trhali.

Stretol sa niekto s takýmto stavom?

Vďaka za odpoveď

majamat
21. feb 2024

podla mna bezny stav. chvilu trva nez sa to zhoji, okolie nemas opuchnute,a ni zacervenale, cervena je len rana, prakticky rana je dost lboka, niet sa co cudovat, ez sa hoji dlho. a boles som citila dlo po vytrhnuti. mne zubarka ryla asi aj do korena vedlajsieho zuba, lebo nevedela ci tam kusok zostal,a lebo to je druhy zub. a preto am bole aj vedlajsi zub.

banika12
21. feb 2024

tiez si myslim, ze to ma nejak takto vyzerat. ono trva niekolko tyzdnov, kym sa ti ta rana po vytrhnutom zube uplne zaceli a zahoji. ak ta to neboli, nemas tam ziadne opuch ani nic podobne, tak je to okej si myslim. ak mas nejake obavy, tak volaj zubarovi, ine sa asi poradit neda.

jaskolka
21. feb 2024

Je to normálne, nevyzerá, ze by si to mal zapálené, nie je tam hnis, jednoducho sa to hojí. Treba si uvedomiť ze po extrakcii zuba nasleduje kompletná "prestavba" ďasna
Mne to raz vysvetlil niekto tak, ze keď sa len poreze človek, tak rana bolí a potrvá trochu kým sa zahojí. No a zub je vlastne "kúsok vytrhnutej kosti" takže potrebuje o niečo viac času

evickuska
21. feb 2024

@ivann1 ja ano, len vyplachovat repikom nie ako ked cistis zuby iba naliat preliat v udtach a 3x denne

ivann1
autor
22. feb 2024

@evickuska po akej dobe sa to zahojilo?