icon

Extrasystoly a pohyb

3. mar 2025

Ahojte , ano viem ze je tu vela tem ohladom extrasystol , no tento suvis som nikde nenasla, extrasystoly mavam uz roky, mavala som ich skor v klude a v pokoji , no v poslednej dobe ich pocitujem castejsie , a vela ich mam napr pri prudsom pohybe do strany , predklone , alebo napnuti hrudnych svalov, niekedy musim zmenit polohu aj ked lezim. Mavate to niekto tiez takto ? Dakujem za odpovede

queendixie
3. mar 2025

ako ich pocitujes? len ma zaujima ako sa to prejavuje

radulkova
3. mar 2025

to je z chrbtice, mala som to isté

autor
3. mar 2025

@radulkova co ti pomohlo? Chodievam k fyzio a snazim sa cvicit no zda sa mi ze moc to nepomaha

autor
3. mar 2025

@queendixie citim take poskocenie srdca, stiahnutie v hrudi, pocit vyrazenia dychu

lupajole
3. mar 2025

Ahoj ja som istu dobu mala velmi caste extrasystoly cez 3000 sa mi zda ich bolo za 5-6 dni uz si to presne nepamatam. Bolo to hrozne, kazdu chvilu extrasystola. Bola som aj v BB V ustave srdcovych chorob. Zistila som , ze mi ich spusta fyzicka aktivita. V tom obdobi som dost cvicila kardio. A tiez stres. Cize sa snazim eliminovat stres a uz tak ani nezatazujem telo fyzickou aktivitou. Beriem nato aj lieky. Mavaˇ ich stale ale nastastie zatial mam kludnejsie obdobie a nieje ich tolko. Mavam ich kedykolvek kolko krat ked len lezim, alebo nieco robim…. Pridu kedykolvek

autor
3. mar 2025

@lupajole dakujem za odpoved, snazim sa dat do kludu hadam sa to zas upokoji

autor
4. mar 2025

@lupajole este sa opytam a pri cviceni ste ich nemali ? Lebo tiez chodievam cvicit a pri nom ich nemam vzdy pridu v klude

lupajole
4. mar 2025

Menej ako po cviceni. Sem tam sa objavila aj pri cviceni, ale menej ako po.

miky90
12. jún 2025

sa s nimi trápim tak pätnásť rokov a som s toho hotový stále obdobia keď je to lepšie keď ich mám iba pár kľudne aj 500 za deň nič z toho nerobím ale teraz už týždeň každý deň cca 5000-7000 možno som aj malo povedal do minúty 3-5 je to hrozne pondelok idem na ďalší holter väčšinou keď ho mam mam lepší deň ale takto dlho že už týždňa v kuse som to asi ešte nemal taký veľký počet väčšinou mi to tráva tak dva dni nespal som dobre už dva týždne celkovo zle spávam budenie a dokopy 3-max5h asi aj to môže byť následok betablokator beriem roky aj magnézium aj draslík

lupajole
12. jún 2025
@miky90

sa s nimi trápim tak pätnásť rokov a som s toho hotový stále obdobia keď je to lepšie keď ich mám iba pár kľudne aj 500 za deň nič z toho nerobím ale teraz už týždeň každý deň cca 5000-7000 možno som aj malo povedal do minúty 3-5 je to hrozne pondelok idem na ďalší holter väčšinou keď ho mam mam lepší deň ale takto dlho že už týždňa v kuse som to asi ešte nemal taký veľký počet väčšinou mi to tráva tak dva dni nespal som dobre už dva týždne celkovo zle spávam budenie a dokopy 3-max5h asi aj to môže byť následok betablokator beriem roky aj magnézium aj draslík

@miky90 ale ako vies, ze ich mas tolko? Ja som ich mala okolo 900 za den a bol to masaker. Dokonca sa mi stalo, ze jeden den som mala hrozny som myslela ze ich bude strasne vela a nakoniec ich bolo nejmenej.(mala som holter tyzden). Dakedy mozes mat pocit, ze ich mas strasne vela a nemusi ich byt extremne. Aj mne sa to stalo, ze to bol len akoby pocit, ze ich mam a nezachytili sa. Aj internistka mi to povedala, ze niekedy ludia maju iba pocit extrasystol, ale nemaju ich naozaj. Drzim palce . Beries aj lieky? Objednaj sa do NUSCh mna tam dost ukludnili. Vela robi stres, mne sa to zhorsuje pri strese a pri velke fyzickej namahe

lupajole
12. jún 2025
@miky90

@miky90 ale viem, ze je to vycerpavajuce, mna to uz deprimovalo uz som bola zufala asi 3 mesiace ak nie viac som dennodenne mala a citila strasne preskakovanie srdca. V BB mi povedala kym ich nieje 10 000 za den tak sa to neriesi. Ze mali pacienta co ich mal vyse 20 000 za den a vobec ich nepocitoval, ale. To sa uz samozrejme riesi. Lebo take mnozstvo mi povedal uz moze oslabit srdiecko. Drzim ti palce daj si predpisat magnosolv. Ja som aj 3 sacky pila. Plus beriem lieky

miky90
12. jún 2025
@lupajole

@miky90 ale viem, ze je to vycerpavajuce, mna to uz deprimovalo uz som bola zufala asi 3 mesiace ak nie viac som dennodenne mala a citila strasne preskakovanie srdca. V BB mi povedala kym ich nieje 10 000 za den tak sa to neriesi. Ze mali pacienta co ich mal vyse 20 000 za den a vobec ich nepocitoval, ale. To sa uz samozrejme riesi. Lebo take mnozstvo mi povedal uz moze oslabit srdiecko. Drzim ti palce daj si predpisat magnosolv. Ja som aj 3 sacky pila. Plus beriem lieky

@lupajole beriem lieky už dlho ja si to viem dobre spočítať dám prst na krčnú tepnu a dám päť minút niekedy ich je za tu dobru medzi 20-30 za jednu minútu 2-4 to sa dá ľahko vypočítať ver mi ze za té roky co to riešim viem ich reálne mam pondelok mam holter môže sa stať že mi to prejde zas napr včera som ich mal minimálne a dnes v noci zas začali ja sa nemotam keďže to roky riešim veď ja ich cítim každý deň ale keď ich mám len pár cez deň to vôbec neriešim preto som z toho na nervy lebo viem ze keď sú takéto dni to srdca vyčerpáva pri takých množstvach ES beriem betablokatory mam aj rôzne druhy magnézia aj magnosolv aj, ale ja mam dosť problémy zo spánkom proste poruchy spánku stále budenie a cez noc spím za poslané dva týždne max 3,4h aj to dokopy a mi to príde že väčšinou mi to príde po takýchto dňoch zlého spánku ale teraz už zle spím aj preto ze ich cítim keď ležím hnus celé je to niekedy mám pokoj aj par mesiacov jasne každý deň cítim par ale to neriešim lebo to viem ze nevadí