Extrasystoly a vibrovanie srdca
Ahojte, chcem sa spýtať, či sa vám nestalo niečo podobné..extrasystoly mávam tak týžden v mesiaci cca, ale nedávno, ako mi to srdce preskočilo, zrazu nechcelo nabehnúť a len tak vibrovalo,(alebo ako to nazvať, možno bilo ale strašne rýchlo...možno aj 200 úderov, možno viac neviem) asi 5minut,.. včera to isté...po fyzickej aktivite..u doktora som bola, na Echo som objednaná, EKG v pohode, inak som dosť veľký stresér...
@zuzana22233 ako uplne vkuse cely den? Aj ja mam niekedy za 5 minut aj 2x
@nelly1310 no tak mávam aj také polhodinove pauzy, že nič,ale keď ich mám, tak veľakrát aj každý 10 ty úder, vtedy som z toho v strese, a pokiaľ sa neukludnim, tak ich mám takto často aj hodinu vkuse, potom zasa menej,a stále dokola, raz tak raz tak, 🤦
@zuzana22233 a ked sa mozem opytat ten tyzden, co to mavas nie je stale rovnaky vrámci menstruac. cyklu? Ja od marca mám extrasystoly, bola som na 24 hod holteri, tam ich nolo vyse 3 tisic, nasadeny bezablokator, ale ja nemam rychle pulzy, ale uz som rozmyslala, ci to nemoze suvisiet aj s hormonmi zendkymi. Nikdy predtym som nic tske nemala. Este som rozmyslala, ci to aj s vskcinou nemoze mat suvis, ale tak to uz clovek sa chyta vsetkeho… doktor mi tvrdi, ze urcite nie
@bobulka109 mavam to hlavne pred cyklom, ale už aj po ňom som si všimla, ale počula som, že to môže súvisieť s vakcínou, teda ak máš extrasystoly od očkovania ...
@zuzana22233 nikdy predtymsom to nemala, ale kardiolog mi povedal, ze urcite nie. Tak neviem, ale ja to mam cely mesiac, je to uz miestami fakt neznesitelne
@bobulka109 celý mesiac koľko za deň? Dávaš si magnézium?nie si z niečoho v strese??
@zuzana22233 vyse 3000/24 hod, magnezium pravidelne uzivam. Stresy normalne, ako kazdy v dnesnej dobe, ale to si myslim, ze aj ostatni maju a tento problém nemajú
@bobulka109 a tie betablokatory nezaberajú??? Ževraj egilok je dobrý, a štítna ok? To sa tu hodne rozobera, ja tiež pôjdem na krv skrz štítnu , ja si ale myslím, že to mohla spôsobiť aj tá vakcina, už som čítala, vo fórach, že to dostali baby, po vakcíne...
@bobulka109 je to príšerné, ja keď ich mám, čo je aj teraz, nič ma nebavi , len tak posedavat, počúvať sa, sledovať sa, nikam nechodiť...ešte aj fajčenie vtedy obmedzim na minimum...hrozne dní toto, už to mám 5ty deň a už mi to tiež lezie na nervy
@bobulka109 no ako sa cítiš, zistila si už niečo?mňa preobjednali na Echo teraz v piatok, tak som zvedavá lebo extrasystoly už mám vkuse asi tri týždne a je to hrozne
@zuzana22233 zatial som nebola na vysetreni. Viem, ako sa citis, pretoze ja pocitujem tak dlho, neviem. Alw nejak je toho teraz viac sa mi zda, slebo len sa o tom viac hovori 🤷🏻♀️neviem
@bobulka109 ja už tiež neviem či psychika, či čo, keď to vnímam aj keď som úplne v kľude, uvidím čo to Echo , ale ako to býva, pred vyšetrením mi určite ES prestanú 🤦a zasa sa nič nedozvieme.
Ešte sa vás spýtam, či neviete prečo mám extrasystoly hlavne počas dňa a keď si ľahnem skoro žiadna extrasystola , môže to mať súvis aj s chrbticou? Už ich mám asi mesiac počas dňa stále ...neviem ako sa ich zbaviť, Echo bolo ok,aj krv, ja už fakt neviem čo robiť .
niekde som cital,ze to ma na svedomi nejaky bludivy nerv,ktory sa tiahne od krcnej chrbtice cez hrudnu do zaludka.
Ahojte mám 20 rokov, a tiež mávam dosť vysoký tlak a časté extrasystoli, bol som sledovaní aj u detského kardiológa, mal som aj Hollter ale na ňom mi nič nezistili, raz má brala RLP čo už sa to nedalo vydržať, vtedy mi nasadili Vasocardin a cardilan - nakoľko som mal nižší draslik, dal som si vyšetriť aj štítu žľazu ale to mám v pohode, mávam to do mesiaca častejšie a intenzívnejšie hlavne pri nejakej námahe, problém je ten že obvolal som u nás každého kardiológa a ani jeden má nechce zobrat údajne majú plno, lenže neviem kde mám teraz ísť sa objednať do akého mesta a či vôbec mám na niečo čakať, pri extrasystolach mávam aj bolesti na hrudníku, nedávno moja mama dostala infarkt kde ležala v kóme 4 dni v Nitre, dostala sa z toho chvalabohu ale bojím sa aby sme nemali niečo dedične… neviete niečo poradiť ? ďakujem za odpovede

@zuzana22233 daj si vyšetriť aj štítnu žľazu