icon

Extrúzia Th8: Má niekto skúsenosti s operáciou?

viera1107
19. okt 2024

Ahojte baby,
Je tu niekto komu riešili platničku v hrudnej chrbtici? Na mri mi našli extruziu Th8, konzervatívna liečba bez úspechu plus som celá hypemobilná (aj chrbtica)..
Prosím je tu niekto s operáciou v hrudnom úseku?
Ďakujem ❤️..

hygienka
19. okt 2024

Pripnem sa. Aké problémy ti spôsobuje tá platnička? Ja mám herniu th12/L1 ale tlačí na duralny vak.
Cvičím,ale zlepšenie nevidím. Aké cviky si cvičila?

viera1107
autor
19. okt 2024

@hygienka ahoj, 2x do týždňa si platím fyzioterapeuta plus cvičím aj doma cca 1,5 roka.. rehabilitácie cez poisťovňu nepomohli, lieky od bolesti tiež nezaberajú.. riešim to už dlho, ale až 3x mri hrudnej ukázalo nález.. vraj viac ako polovicu nálezov v leže nevidno pri hrudnej chrbtici.. len neviem čo bude dalej, brat má operovanú krčnú a je v poriadku.. hruď je horší úsek.. keď nerátam bolesti hlavne medzi lopatkami tak dva roky mám silné vertigo a fungujem už len tak tak..

hygienka
19. okt 2024

@viera1107 ja som chodila dlho k jednej fyzio a stále mi dávala strečing lebo mám poskracovaneesvaly. No ale tie svaly boli skrátené lebo boli slabé. Takže som ich natahovala do nemoty, ale posilnenie žiadne. 🙈
Včera som cvičila podľa zory czoborovej a celkom fajn to bolo. Ale ja mám problém aj s LS chrbticou.
Približne aké cviky cvičiš? Ja mám v ľahu na bruchu dvíhať ruky hore atď

viera1107
autor
19. okt 2024

@hygienka ja strečing nie keď som hypemobilná, veľa cvikov mám v ľahu na chrbte a rôzne statické ale všetky sú zamerané na posilnenie svalstva..