icon

Fagofóbia - strach z prehĺtania

m22ab23
2. dec 2022

Dobrý deň! Mám tetaniu a už týždeň neviem vôbec prehĺtať neustále mám pocit hrče v krku a už sa mi nedá ani jesť tuhšie jedlo ako len kaše či jogurty. Vôbec neviem čo mám robiť. Chcela by som sa spýtať či niekto z vás nemá skúsenosti alebo rady bola by som veľmi vďačná ďakujem !

ninka297
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
2. dec 2022

@m22ab23
ahoj, tento problem s prehltanim mal kamarat. Neviem ci ma tetaniu alebo to bolo psychickeho povodu. On musel byt normalne hospitalizovany, prestal uplne jest. Tam znova jest zacal. Chod s tym k doktorke, zual ti inak poradit neviem. Prajem ti aby to bolo lepsie.

lyci
2. dec 2022

@m22ab23 taku hrcu v krku a problem s prehltanim maju ludia v skupine long covid na fb

m22ab23
autor
2. dec 2022

@svetlonos ďakujem

m22ab23
autor
2. dec 2022

@lyci ďakujem

m22ab23
autor
2. dec 2022

@ninka297 ďakujem

romco3
16. jan 2026

Dobry den, ma niekto skusenost s problemami s prehltanim u dietata? Nase dieta (5-rocne) bolo chore, malo zapalene hrdlo, vysev v hrdle, tazsie prehltalo, aj sa stalo ze jej zapadlo lizatko. Ale este dalej fungovala, jedla. Ale uz dva tyzdne odmieta tuhu stravu, len tekute (termixy, detska vyziva Ovko, len vodnatu zlozku polievky, nesmie mat absolutne nic tuhe), schudla 5-6 kg. Boli sme aj u doktorky,pozerala jej do hrla a uz nevidi zapalene hrdlo. Ale pre istotu pojdeme aj na sono, aby jej pozreli stitnu zlazu, uzliny a spodne casti hrdla, ci tam nieco nema. Ale vyzera to na blok v hlave, strach, uz si akoby v hlave zafixovala, ze moze len tekute jedlo. Uz je aj na Nutridrinkoch, aby mala potrebne ziviny. V skolke takmer nic neje.