icon

Fazety na zuby

27. jún 2023

Ahojte. Máte niekto fazety na zuboch? Chcela by som si dať spraviť. A vôbec neviem v akej sume sa môžu pohybovať. Ma nete som našla zubára, čo ponúka fazetu za 55€ a aj takých, kde fazeta 1 stojí 355€. Tak akože neviem aký je v tom rozdiel. Koľko vás vyšli fazety? Moc mi pomôžu vaše skúsenosti. Ďakujem.

ivette1223
27. jún 2023

Mna vysla jedna fazeta cca 250e.

harperka
27. jún 2023

Treba rozlišovať či ide o fazetu kompozitnu čiže vymodelovanu lekárom alebo zirkonovu ktorú ti vyhotovia v zubnej technike a lekár ju nalepí

mirka414
27. jún 2023

Moja sestra ma fazety na predných zuboch vyzerá to moc pekne ja som sa rozhodla kedze môj chrup bol už v horšom stave pre zirkonove korunky v Turecku a nelutujem .kvalitná práca ,8 dni oddychu k tomu 😉

petra7481
15. okt 2023

@mirka414 mozem sa spýtať co vas vysla 1 korunka

mirka414
15. okt 2023

@petra7481 netuším cenu jednej korunky resp.som to nerátala lebo ma viac zaujímala celková cena za vrchné a spodné zuby a tá cena nola viac ako zaujímavá .ja naozaj nelutujem že som sa na to dala .zubky mi zmenili život stále sa usmievam je to obrovský rozdiel predtým a teraz 🫣

petra7481
16. okt 2023

@mirka414 super som nevedela, ze vam robili aj vrchne aj spodné

mamelka
16. okt 2023

A treba si uvedomiť,že pri korunách sa zub viac obrusuje.

https://www.youtube.com/watch?v=TCclLlP41u8

Ak máte možnosť fazety tak radšej tie

mirka414
18. okt 2023

@mamelka či viac alebo menej zub už nikdy nebude taký ako bol predtým ..ja som vypočula názor môjho zubára vo Švajčiarsku a ten mi povedal nech do toho idem a ak sa budem o zuby dobre starať a chodiť na kontroly tak mám isto 10-20 rokov kľud .

mamelka
18. okt 2023

@mirka414 tak ja som toto riešila zas s našimi zubarkami v práci a aj s mojim zubárom a odporúčali opak. Kým sa zub nemusí tak obrusovat-tak neobrusovat. Teda ani ja by som si nedala obrusit zub až takto kvôli korunke keď stačí fazeta.

didkamarkova
26. jan 2024

@mirka414 mohla by som sa Vás opýtať koľko Vás vyšli fazety v Turecku?
🙂 sú veľmi pekne

didkamarkova
26. jan 2024

@mirka414 teda korunky, pardon.

mirka414
29. jan 2024

@didkamarkova cena závisí samozrejme od rôznych faktorov ..moje zuby boli v hroznom stave 🙈ako decko som mala úraz predný zub som mala už roky korunku neskôr som mala autohaváriu narazila som hlavou do volantu 😔zuby sa mi kyvali a boli citlivé na chlad ..preto už bolo nutne niečo naozaj robiť ,lebo by som o ne prišla úplne 😔 nastastie korene boli v poriadku a tak bolo nutne len obrusit a nasadiť korunky a to celé ma stalo 5500€ plus 1000 € hotel a letenka v strede sezóny odlet z Zürichu kde žijem .Ja som spokojna a môj zubar tiež

mirka414
29. jan 2024

@mamelka veď keď stačí fazeta tak prečo nie ,ale u mna už bolo nutne nasadiť korunky

susanita78
2. feb 2025

@mirka414 viete mi poskytnúť viac info ohľadne zubov a faziet v Turecku ? Vdaka.

mirka414
3. feb 2025

@susanita78 jasne kľudne mi nápis správu alebo aj sem vo chceš vedieť .