icon

Febrilné kŕče u dospelých

18. okt 2022

Ahojte. Zrovna včera som dostala neskutočne kŕče pri hnačke. Mala som pocit ze to nevydržím a omdliem. Potom keď bolesť ustúpila asi po 30 sekundách, tak som bola spotena úplne všade po tele. Bola som tak spotena ako keď na človeka vylejete vedro vody. Na záchode som sa spametavala ešte dobrých 20 minút. Takéto kŕče som mala ešte jeden krát v minulosti a bolo to pri menštruácii . Mate s týmto tiež skúsenosť? Je to normálne? Ďakujem vám za odpovede

doriiis
18. okt 2022

Febrilne krce sa vyskytuju u deti do 6 rokov a su sposobene vysokou horuckou.Takze toto asi nebolo ono

autor
18. okt 2022

@doriiis no mala som deň predtým 40tku horúčku

ninka297
Odpoveď bola odstránená
majamat
18. okt 2022

termin krce oznacuje 2 rozne stavy.
krce ako stahy svalstva a krce ako krcovita bbolest,

febrilne krce su stahy svalstva,t y pises o krcovitej bolesti.
to je rozdiel.

pri hnackovych ochoreniach mozeme mat silne krce v bruchu. kazdy z nas reaguje inak. niekto znasa taku bolest lahsie,iny tazsie a aj to zavisi od toho,a ke mame obdobie, v akom sme stave a pod. to spotenie sa, mrakoty, kolapsovy stav je silensjia reakcia na bolest.

jaskolka
18. okt 2022

Mala si kŕče ako svalové stahy, alebo kŕče v bruchu? Lebo to je obrovsky rozdiel.
A pri silnej hnačke, plus horúčke je normálne aj slabosť a pocit na odpadnutie

autor
18. okt 2022

@jaskolka nemala som svalové stahy. Mala som obrovskú bolest v oblasti brucha. Náhle mi prišlo tak slabo ze som myslela ze odpadnem

jaskolka
18. okt 2022

To neboli febrilne kŕče. Jednoducho kŕče pri hnačke sú normálne, každý to znáša inak. Slabosť, potenie, pocit na omdletie môžu tiež byť. Mohla si mat nejakú virozu, či otravu jedlom. Aj horúčka k tomu patrí