Folikul 24mm na 22 dc
Dievčatá, nemáte skúsenosť?
Na ročnej prehliadke mi lekárka povedala, že mám na ľavom vaječníku 23,9 mm folikul. Bolo to na 22 dc. Ovuláciu mám odsledovanú na základe hlienu a tá prebehla 13 dc. Moje cykly sú 27dňové.
Zostala som zaskočená...
@fokuska Ďakujem Ti za odpoveď. Takto som si to aj ja vysvetlila. Ono totiž, pani doktorka mi len povedala - na ľavom vaječníku je folikul o veľkosti 23,9 mm, môže sa jednať o anovuláciu - bola som v šoku, lebo doposiaľ bolo všetko v poriadku (aj keď netvrdím, že tento stav je nejaký problém), ale vyplašila som sa a nezmohla som sa na nič (čož teraz ma napadá milión otázok). Tiež dodala, že nie je dôvod na paniku. A ešte podotknem, že pabi doktorka je naozaj odborníčka, takze ak by mala nejaké pochybnosti, určite by to so mnou preverala. Tu som napísala iba pre svoj "pokoj".

@lucy_liu_19 Moze sa z neho urobit cysta - a ta moze neskor prasknut, takze to nemusi byt problem.
Moze sa stat, aj ked je to velmi vynimocne, ze nastane ovulacia aj 2x.
A tiez je mozne, ze si na 23dc ovulaciu nemala a az teraz bude.
Najrelevantnejsiu odpoved ti mala dat lekarka - co povedala? Videla, ze ovulacia uz prebehla? Povedala, ze nie a ze tento folikul praskne? Alebo ze je problem, ze na 22dc je taky velky?