Fraxiparine v tehotenstvách a očkovanie Johnsonom
Je tu niekto kto sa dal očkovať jonsonom aj keď napr pred 2.5r ste si na posledy celé tehu pichali fraxiparin/clexan ?
som hematologicky pacient, cele tehotenstvo + 600N som si pichala LWH, rodila som pred 4mi mesiacmi a som zaockovana Pfizerom, samozrejme po konzultacii s hematologom, na tvojom mieste by som sa poradila, ktora vakcina je najvhodnejsia
@nikpa no mňa to napadá, lebo vraj môžes dostať trombozu a keďže som už raz naklonena počas tehu tej tromboze bola.... Tak či náhodou telo nepamätá, vies... Dam sa zaockovat a co ak vyvratim o 2 dni kopyta...? Doktorka moja nerieši.... Ona povedala, je to na vás...
@petamich preto chcem vediet ci je tu niektorá, čo ma jonsona a pichala si niečo na riedenie krvi....
Áno, chápem. Doktorka ma aký prístup 🙄 je to na vás. Veď to je jasné, že rozhodnutie je na tebe ale z lekárskeho hľadiska sa mala k tomu vyjadriť.
urcite je tu taka ale ci by som si na zaklade toho dala pichnut aj ja 🤷♀️, mne osobne hematologicka odporucala radsej Pfizer ako Johnson, kazdopadne kazda vakcina ma svoje rizika (nielen na covid, nielen Johnson)
@tayla načo sa dávate očkovať keď nemáte ani len základné informácie?! Čo ste čakali? Dám sa očkovať a už sa niiiikdy nenakazim, omyl. Ochrana očkovani nie je v tom, že sa nemôžem nakaziť. A ďalšia informácia... neviem ktorú dávku zobral koncom augusta ale v októbri ešte nemusel mať ani protilátky.
Fraxiparin ti dajú aj pri zlomenine nohy....lebo tým že nechodíš, máš riziko trombózy......ale je dobre že si uvedomuješ aj riziká.....každá vakcína má aj prínos ale aj svoje riziká, takže doktorka ti povedala dobre - lebo naozaj rozhodnutie je na tebe......žiaden zodpovedný lekár ti nemôže povedať že dajte sa zaočkovať tou a tou vakcínou a nebudete mať žiadne riziko......nikto nemá vešteckú gulu aby vedel ako daný človek zareaguje na vakcínu.....ale rovnaké riziko podstúpiš aj v prípade covidu - tiež môžeš byť bezpríznaková,ale rovnako môžeš skončiť v nemocnici.....
@nikpa s tými protilátkami je to individuálne, kolegyňa mala 2mesiace po očkovaní hladinu protilátok 6.....málo? veľa? to sa stále nevie, lebo nie je určená hladina ktorá ťa dokáže ochrániť a aj tá môže byť u každého iná.....stačí že v čase nkaenia máš oslabenú imunitu, v tele nejaký zápal a nepomôžu ti ani protilátky
Ja som si pichala fraxiparine skoro celé tehotenstvo. Po pôrode cele 6tonedelie. A zaočkovať som sa dala 2 týždne po poslednej injekcii.
Autirka: ja som bola hematologicky pacient celý r. 2017,cely rok 2018,kedy trvalo tehu, a taktiež 2019 6tyzdnov po pôrode.. Celý ten cas som si pichala Clexane 0,4, keďže mi na genetike bolo zistené, ze mam zmutovany gen po mamke, cize zlu zrazanlivost... V r.2020 v auguste som otehu znovu, a celé tehu som si nepichala nič (tehu kontrolované v zahraničí a nie na svk, s tým, ze hematolog, keď som sla na kontrolu povedal, ze v tehu je to normálne a oni tu nič tehotným nedávajú, cize som ostala bez injekcií-tehu zdravé aj ja aj dieťatko)... Cize toľko k tým injekcia a pichanie.. A ak by som sa sla očkovať, co ja nie som, tak by som zrejme išla do Johnsonu.. Je najbližšie zložením astre zeneca a tu si dala moja sestra počas pichania injekcií na riedenie krvi, hneď po pôrode na odporúčanie hematologicky.. Co doktor to názor.. A najlepšie bude ak sa poradíš so svojím doktorom osobne, ak už chceš radu, predsa on vie lepšie tvoj zdravotný stav ako mamicky na MK
@rachelkk a čím?
Johnson
Toto je zaujímavá téma, ja som počas prvého tehotenstva brala celý čas fraxiparine, počas druhého nie. Očkovanie môže spôsobiť zrazeniny krvi v tele ale tak isto aj Covid. Mne z toho vyplýva,že pred, počas a po očkovaní by som potrebovala brať lieky na riedenie krvi. Toto som konzultovala so svojím obvodnym lekarom a dostala som tú istú odpoveď: " Je to na Vás"...takže mám v pláne v tomto osloviť hematologa a podľa toho sa zariadim.

Ja som si pichla posledné 2 mesiace tehu plus mesiac po pôrode (3,5 roka dozadu) a som očkovana Pfizerom. Konzultuj s lekárom ale popravde mňa toto ani nenapadlo, keď som sa dávala očkovať.