Ganglion
ahojte baby mali ste niektora ganglion alebo mate? ako ste to riesili?
@denamir presne tak, len trochu hlbšie, podľa umiestnenia a rozmeru gangliónu...a teraz si predstav, že ja keď som prišla na chirurgiu, tak som netušila, čo majú so mnou v pláne 🙂 o 10 minút som ležala s rezom na zápästí, lokálne umŕtvenie stačí...no ja som odpadla - isto zo šoku 🙂 zahojilo sa to pekne...len neskôr sa vytvoril ďalší malý
@denamir je to mega tvrdé.. trošku sa to hýbe do strán.. ale najhoršie je, že mne sa objavil zo dňa na deň! a rovno takýto veľký... som najskôr netušila čo sa to deje a potom som googlila a zistila, že ide o ganglion. momentalne natieram denne kadidlovou silicou a tinkturou z pagaštanu konského, zatiaľ sa to nemení, a mám objednané ďalšie silice na to.. budem skúšať, čo iné mi zostáva. ono sa to vraj niekedy vstrebe aj samo od seba, tak nám ostáva dúfať že sa tak čoskoro stane
ja som si to nechala vyoperovat...dokonca som sa mohla na cely priebeh operacie pozerat 🙂
Aj mne to vybrali trvalo to cca 15mm,,,a potom som sla hned domov a o 1t. Na kontrolu,,,ale doktorka mi povedala ze sa to moze vratit
@denamir mala som to ako slivku , postupne mi to rástlo a rástlo a ja som to odkladala, až kým mi to nezačalo fyzicky vadiť a aj to bolelo , ukázala som to otcovi ktorý je lekár internista a ten mi povedal že nech idem k doktorovi , no len ja som niekde čítala že je to gangliom a jedna z ciest ako sa toho zbavit je to tlačit a masírovat a fakt som to robila asi mesiac , denno denne poctivo aj niekolkokrát som to tlakom rozmasírovavala. Zrazu toho nebolo . Bolo to pred 8 rokmi a dodnes sa mi to nezopakovalo ..
mne bol operacne odstraneny a teraz sa vratil
ja som ho mala na zapasti , robili mi to v celkovej narkoze v nemocke som bola tri dni, teraz v pondelok idem znova lebo sa mi to vratilo
@77kacena ja som mala na zapasti, operovali mi ho 1x v 2017 operacne v celkovej odstranene 3 dni v nemocke , 2x 4/2019 artroskopicky odstranene v celkovej + zvodovej 2 dni v nemocke a do tretice 9/2019 tak isto v celkovej 2 dni v nemocke a vysledok je takato jazva . Jazva mi nevadi , len ma serie ze vzdy sa to vytvori natom istom mieste... uz by sa nemuselo vobec vytvarat
@77kacena ahojky. Ake detox naplaste myslis? Synovi 8 r. sa urobil ganglion na nohe hore nad clenkom. Ma ho asi ako vlassky orech.

@argyro presne ano heh co si tam nahmatas?