Gastritída - zápal žalúdka
Zdravím všetkých. Už vyše mesiaca mám bolesti v oblasti žalúdka, je mi nevoľno a cítim akoby tlak. Samozrejme som bola odoslaná na gastro a na endoskopiu. Tam mi zistili zápal žalúdka, ale helikobakter sa nepotvrdil. Vyhádzali sa mi aj vyrazky v oblasti sánky a krku. Dali mi tabletky Pantomyl. Beriem ho už vyše týždňa, rano a večer, nasadila som si aj mastichu, no nepociťujem žiadnu úľavu. Ma prosím niekto z Vás skúsenosti s touto chorobou? Zaujíma ma hlavne ako dlho ste si liečili žalúdok, kedy prišla úľava. Čo jesť, aby sa zápal vyliecil. Ďakujem 🙂za každú radu.
@lamadea tie lieky sú inhibítory protónovej pumpy. Slúžia na zníženie žalúdočnej kyseliny. Čiže nemala by si jesť potraviny a piť čaje, ktoré zvyšujú žalúdočnú kyselinu - napr citrusy, mak, paradajky, bublinkové nápoje, káva, kysnuté pečivo, alkohol, cigarety, cibuĺa, cesnak ( je toho viac). Ja mám zatiaĺ podobné lieky, doktor mi odporučil iba celozrnné pečivo. Pijem kamilkový a repíkový čaj a ešte slez maurský, odporúča sa aj nechtík. Väčsina žalúdočných čajov podporuje tvorbu kyseliny. Ešte by malo pomáhať aj aloe vera a probiotiká. Ja som to mala pre 4 rokmi. Pomáha ozaj len prísna diéta. Teraz som objednaná na gastro - na marec až.
@alena0305 Prosím ako ste dopadli s tými zápalom žalúdka? Upravilo sa vam to stravou alebo cp vam pomohlo ? Dakujem
Poradite prosim???
@alena0305 Prosím ako ste dopadli s tými zápalom žalúdka? Upravilo sa vam to stravou alebo cp vam pomohlo ? Dakujem
@ivanaa346 ja mám chronický, čiže si musím dávať pozor na ťažké jedlá. Väčsinou na vianoce mávam problēmy. 2-3 dni jem, čo ostatní a potom už diéta. A ešte intolerancia laktózy. Ak potrebujete vedieť niečo konkrétne, pýtajte sa. Alebo do pošty

Ahojte mam zapal zaludka a mal som aj akutnu pankreatitidu...poradite?? Dakujem