Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.
@tanika mam to presne tak.chudnem,chvíľu je dobre,priberiem kilo,dve a potom mi ostane zle ( ťahá sa to aj týždeň,pocit na zvracanie,hrča v krku,nechuti mi jesť). A zase schudnem..už neviem ako ďalej !
Minuly rok som mala v júni 78 kg,teraz mam 69... už začínam byt zúfalá naozaj 😔
Beriem aj pangamin,Probiofix ,aloe a nič...
Ale že by z toho dokázalo byt zle 8 dni vkuse?? Naposledy ( predtým ako mi ostalo zle ) som jedla špenátovu polievku so smotanou .
@zuzukaja áno aj ja som to mala už som nevedela čo jesť a začalo mi to po špenatové halušky szrová omáčka myslím také to bolo a začal sa kolotoč po lekároch naskôr že pankreas , potom žlčník a nakoniec je problém reflux kardia nedoviera a zápal pažeráka bol o 3 mesiace ale prečítaj si viac z mojich príspekov vid hore ...ťažko povedať či teda máš ten reflux alebo žlčník bola si na sono, ja aj na CT brucha a všetko som mala o.k. ale niekedy si myslím že môžem mať aj funkčnú poruchu žlčníka keď ma bolí prává strana, ja si myslím že to všetko mi robí ten reflux čitaj vyššie je nám je nás tu dosť s týmto problémom.
ja skusam teraz ten Betain Hcl s pepsinom + traviace enzimy a na vecer Psilium ...kedze to psilium by malo nabopnat ak je tam vela kyseliny.. Inac ked si dam to HCL vobec mi to nerobi tazkosti - zaujimave 🙂 skusam na zaciatku 1/3 tabletky zatial vsetko v poriadku
Inac ten vapnik,horcik, zinok co som sem niekedy pisal - ...netreba to prehanat nakolko aj dobre veci skodia - vela vapniku aj horcika atd...
19.7. Idem konecne na tu akupunkturu tak dufajme ze pomoze bude murcite informovat...
lekar ti nic taketo nepredpise....ak ti mozem poradit mozes skusit si dat jablcny ocot ale nefiltrovany stoji asi 3-4e.... pred jedlom kavovu lyzicu zmiesat s trochou vody - pred jedlom....a uvidis ci ti bude este horsie alebo sa to naopak polepsi....dnes som mal na obed JATERNICU (ale pred nou som si dal to HCL+Probiotika) zaha ma nepalila vobec celucky den v poriadku...vecer som si nedal a dal so msi mastnu polievku na veceru a uz som pocitil zahu(bolest medzi lopatkam).....
http://liek.beautywoman.sk/clanok/3248
http://www.zdravie.sk/clanok/38789/zaludocna-ky...
Tabletky na kyselinu mi niekedy davno asi 5 rokov poradil clovek menom RNG...
Objednala som si tie Hcl,uvidím čo to urobí .
Začínaš Viper na dávke 1 tretina tbl?
ano zacal som na 1/3 tabletky ...pre istotu ...nakolko ak by som mal (predsa len vela kyseliny a predstav si ze si das celu tabletku tak ti to este viacej ublizi) ...tak preto 1/3 proste som rozobral tu pilulku a 2/3 vysypal...
skoda ze si nenapisala skor :( na iherbe je to za 9.98€ a ked sa tam zaregistrujes tak mas este aj free dovoz...:( ....inac davam si k tomu probiotika na zaciatku jedla si dam to hcl + probiotika ....este som sa docital ze su dobre aj nejake enzymy k tomu davat ...jeden pan RNG doporucoval
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Jarro-...
a dnes so meste sa docital ze by bolo dobre ...sa potom alkalizovat - ze on si dava kazdy druhy den rano
https://www.iherb.com/pr/Alkalife-pH-Balance-90...
este som nestihol ele precitat vsetko takze neviem veicej povedat...
PS az teraz som si vsimol ze si mi pisala aj spravu - prepac nebol som pri PC...
Ale pozor HCL mozes brat len ak nemas zaludocne vredy jasne !!!! ....ono ked si vezmes to hcl a bude ta niekde raidne boleiet tak to dalej neber...!!!
Ľudia keď Vám je zle,koľko to trvá?? Mne už takmer 2 týždne tatko od zaludka,nechutenstvo a schudla som 3kg...
Beriem itoprid 3x1 a Oprazole 20 mg ráno jednu.
Veľkú zmenu nevidím ale 😔
Vôbec nemám chuť jesť ...
Mne už teraz 4 ty týžden a tiež vôbec nemám chuť do jedla ... schudol som 8kg... emanera 40mg ráno pól hodinu pred prvým jedlom
@zuzukaja
JA AKO VIDIS SKUSAM UZ VSETKO ( A masticha kupil som uzival som ale nemozem povedat ze by to nejako moc pomohlo....este mam jedno balenie...mne bolo po nej nejako blbo tak tazko na zaludku...19.7. idem na tu akupunkturu... inac posledne dva 3 dni sa citim lepsie - zaha ma zapalila len 2x ma chvilocku inac v poriadku...
Ja tiež menej cítim kyslosť ale pocit tazoby a na zvracanie počas dňa často...
Myslíš že ti pomohol ten betain Hcl?
@sonata888
Ahoj sonata888....len pre info ....nechcem byt za mudreho alebo tak ale oba tieto lieky obsahuju liek *prazol (omeprazol a ezomeprazol) - moja krstna je sestricka mam to od nej - su to uplne rovnake lieky len ezomeprazol (teda emanera) zostava v krvnej plazme dlhsie ....ale uvidis ako ta polieci tento doktor...
liecba kazdym liekom na GERD by mala trvat 4-8 tyzdnov a potom este maximalne dalsich 8 tyzdnov....a potom uz len prilezitostne .....dava sa to preto aby sa ti vyhojil pazerak...inac som minule pozeral ze kolko som chodil ja na ORL pokial ten pazerak bol uz uplne ze super a doktorka mi napisala do papierov (nevidno refluxne podrazdenie) bolo to 3/4 roka (podotykam ze lieky som bral prvy mesiac potom uz nie) dufam ze aj teraz to zvladnem bez liekov...vtedy mi pomohol repik a rakytnik olej....inac som sa to uz pytal aj vam sa stava ze mate rano zltsie sliny hned ak ovstanete z postele a idete si vyplachnut usta???
@viper3000 viper ja mávam pachuť v ústach ale sliny nie žlté.nevsimla som si. A je tu niekto komu je stále niekoľko sni ťažko a na vracanie keď ho to chytí,či len ja?? Koľko trvá kým záberu lieky? Všimla som si že má dosť tlači na hrudi a aj kašeľ mam mierny,suchý.a ako často sa vie reflux vraciat ?? Ja som mala v apríli a teraz zase .
@zuzukaja
noo mne nieje tazko a na vracanie....pokial zaberu lieky ako pantoprazol a atd si uz nepamatam...
reflux podla toho ci je to od stresu alebo mas naozaj nedovieravu kardiu ... si zober ze mne ked som mal prvy krat hadicu tak som mal bolesti na hrudi brutalne som myslel ze zomieram :( a na hadici sa nic neukazalo - doktor povedal ze tam ziadne refluxne poskodenie nevydi... iba na orl vydela doktorka jemne prekrvenie a granulovy povlak na pazeraku....po roku som sa toho zbavil v 2014 na konci oka som bol uz v pohode a terza je 2017 takze 2.5 roka ...som citil zahu sem tam iba ..a teraz je to tu znova...

Hej mal som problém hneď na začiatku a behom týždňa som schudol asi cca 6 kg ... ale tu nechuť k jedlu mam stále ... :(