Gastrofibroskopia

nattinatta
14. okt 2022

Dobrý deň, idem na hadicku , a mám strašne veľký strach a čítala som že dajú na hrdlo anestetikum a chcem sa spýtať či mal niekto taký problém že po nejakom jedle strašne bolel v strede brucha pod kľúčnou kosťou brucho napríklad dám si cestoviny a hlavne na lacno ma začne bolieť aj 3 dní. A ešte tà hadica je aká hrubá? Ďakujem za odpovede

princeznaaa12345
14. okt 2022

Nemá sa čoho báť. Je to síce nepríjemné vyšetrenie, ale určite to zvládneš 💪

heln
14. okt 2022

@nattinatta ahoj, bola som nedavno, je to neprijemne, ale trva to par minut a da sa to zvladnut.
ano, hrdlo nastriekaju anestetikom, aby si to prehltla, bude ta napinat, ale ked prejde hadica uz bude lepsie, potom budes v klude lezat, a oni ta budu vysetrovat, pozru ti zaludok, dvanastornik, ci nemas nejaky vred alebo zapal, zrejme zoberu nejaku vzorku. vyberanie hadice bude tiez neprijemne, budes pri tom grgat a vydavat ine neprijemne nekontrolovatelne zvuky. mna vysetroval lekar a boli pri tom dve sestry, boli uzasny, stale na chvalili ako mi to super ide, aka som uzasna a povzbudzovali, ze za chvilku bude po vsetkom.
takze neboj sa, zvladnes to, hlavne aby zistili pricinu tvojich problemov.

cacianka
14. okt 2022

Moment, brucho pod kľúčnou kosťou ? To je aká anatómia ?

evinqua
14. okt 2022

@nattinatta Hlavne pokoj a dychaj pravidelne, natiahne ta, moze sa ti grgat a je to normálne, za par minut bude po, nestresuj sa vopred.