Gastroskopia cez nos alebo ústa. Ktorá možnosť je lepšia?
Čo je menej nepríjemné, znesitelnejsie? Oblbovak nechcem lebo kojim malú ešte viac krát za deň. Ale moja spomienka na gastro vyšetrenie spred 15 rokov je hrozná..... Je už hadička tenšia za tie roky, však? Vďaka
Cez nos je to lepšie. Síce aj tam napína, ale nie tak strašne. Keďže to nedráždi to miesto priamo. Ale hadička cez nos je tenšia. Je to nepríjemné, človek si ale musí povedať, že to treba vydržať. Trvá to chvíľku.
Ja som išla na hadičky cez nos,no keďže zistili,že sa to nedá,museli cez ústa-ale tú istú tenkú hadičky. Ale bolo to ok. Základ je predýchať.
Cez nos je o trochu lepšie...hlavne myslí na to, že ti to pomôže. Ono oba spôsoby sa dá prežiť a po čase si rada, že vieš aký máš stav a polepší sa.
Netreba to zanedbávať. Moja mama to zľahčovala, že veď starí ľudia majú problémy pri trávení a náhodne jej zistili rakovinu žalúdka v 4. Štádiu 😔.
@anna1992 ja osobne som bola cez nos, dali mi sprej do nosa a po chvíľke spustili hadičku cez pravú nosnú dierku, cez ľavú sa mi nedalo, je vraj menšia. Celý zákrok prebehol v pohode, normálne sa so mnou lekár rozprával.
Ahoj. Ktorú možnosť si si nakoniec vybrala?

Tak ja som mala cez usta ,nastriekal mi sprej do ust na umrtvenie a hadicka bola dost tenka pre mna...je to neprijemne,ale predychala som ,nesustredila som sa na to a 3minutky a bolo po tom..