Gula nad pupkom
Prosim poradite ked si lahnem na chrbat sa mi nad pupkoom cca 3cm hore objavi taka gula zachvilu sa strati a po chvili zase sa objavi?poradite co by to.mohlo byt?mam ist a tym k lekarovi?
@viva13 neobjavuje sa, ked dvihas hlavu.,a lebo nohy? a ked leis uvolnena tak klesne?
moze to byt diastaza.
@danielahamar pruh sa objavuje skor postojacky, poleziacky klesa
@majamat je 6rokov po pôrode, žeby až teraz?
To je pruh... ja som bola na operacii pred dvomi rokmi
@viva13 tak to bude asi diastaza. Ved daj fotku
@lindusss2016 neda sa mi to odfotit nevidno to pod kozou to nabehne
@lindusss2016 co je to?
@viva13 no tazko povedat, ale bude to skor diastaza. pruh by si mala fakt aj postojacky, ked stojis, je prilis velky tlak na brusnu stenu, preto vtedy pruh vidno. ked lezis, tak na brusnu stenu sa zmierni, preto klesa. samozrejme moze opat vystupit pri akomkolvek napnuti brucha. no kazdopadne postajacky by to bolo vydute.
@viva13 diastaza je rozostupenie brusnych svalov. vyskytuje sa to casto po tehu a porode. dokonca kratko po porode je to prirodzene a postupnym spevnovanim svalov by sa to amalo spravit, no mnoho zien to ma uz trvale.
tu je aj video, ako si overit, ci diastazu mas https://www.preventivne.sk/pohyb/prilis-uvolnen...
@danielahamar diastaza teoreticky moze vzniknut aj z inych pricin, aj ked po porode je to najcastejsie. to, ako velmi ju vidno je tiez ovplyvnene mnohymi faktormi - napr. stav brusneho svalstva ( pevnost, casom moze viac ochabovat a tiez aj zalezi od toho, ci predne, ci bocne svaly ), tiez zavisi od hmotnosti, pri zmene hmotnosti, hlavne priberanim to moze byt mozno aj viditelnejsie, lebo brucho je plnsie, tiez je to ovlyvnitelne aj niecim takym, ako je unava. ja osobne ked som unavena, resp. poloha a postoj tela, chodim viac prihrbena a vtedy je aj brucho uvolnene a ked mam silu, som narovnana. raz soms chudla asi 2kg a to uz na mna vsetci pozerali, ze kolko som schudla. bolo to tym, ze som sa prestala hrbit a chodila som rovnejsie. tyms a vtiahnu brusne svaly a brucho je pevnejsie a vyzera plochejsie. preto to postojacky nemusi byt tak velmi viditelne.
jasne, mozem sa mylit a je to neico ine, ale pruh rozhodne postojacky vidno. postojacky je napnutie brucha moc silne a vyvija sa tlak an brusnu stenu, preto je pruh vyduty.
Skús sa postojačky zakloniť či sa vyduje ja som tak na to prišla a teda v mojom prípade to bol pruh...
Tak prave som to pozorovala neviem ako tl opisat.toto som mala pri synovi pohyby babatka aj vidim ako sa mi brucho hybe /nie pulz/ ked mi gula nadkoci dotknem sa a zmizne.som tesne po jedle a lahla som si
Test som si robila asi pred 3 dnami a vcera som to dostala ale tehu by som vylucila
Ked napnem brucho gula nabehne
Je sice pravda ze mi 2tyzdne bolo zle aj som schudla a teraz tyzden jem a jem a aj proberam tak neviem rano chcem ist k dr

pruh