icon

Gummy smile

kejinkita
25. dec 2022

Dobrý večer,

na Vianoce som dostala od mojej rodinky darček, že mi zaplatia niečo, čo ma trápi od puberty 🙂. Je to tkzv. gummy smile - po slovensky tomu hovoríme kobylí/konský úsmev. Ide o to, že Vám pri úsmevu vidieť príliš veľkú plochu ďasien a tak váš úsmev vyzerá ako konský. Dá sa ostrániť dvoma spôsobmi - botulotoxínom do svalov (dočasné) a potom to vedia urobiť aj zubári. Nie každý to má v zozname úkonov, čo vykonáva a žiaľ ten môj bežný zubár nie. Preto hľadám doporučenie na zubára, s ktorým máte skúsenosť, že tento úkon vykonáva a ideálne aj osobnú, aby ste mi ho vedeli doporučiť. Pomohlo Vám to so sebavedomím? Ja sa kvôli tomu ani neusmievam so zubami :(. Tak isto by som bola rada, keby ste mi napísali približne koľko Vás zákrok stál. Lokalita: BA, viem dôsť aj do Nitry, Trnavy a blízkom okolí. Poprípade Prešov, Košice (rodné mesto, kde sem tam chodím).

beata_k
26. dec 2022

@kejinkita A druhy sposob je trvala operacia?

kejinkita
autor
26. dec 2022

@marcellka32 nechcem to riešiť botoxom ale gingivoplastikou. Píšem to aj v príspevku.

kejinkita
autor
26. dec 2022

@beata_k druhý spôsob je že zubár vám gingivoplastikou na trvalo odoberie viac ďasná a poodhalí zuby. Tým pádom keď sa usmejte, tak nebude vidieť ďasno.

sabiii
26. dec 2022

@kejinkita dental institute, cena zavisi od toho, kolko dasien si takto potrebujete dat upravit.

fannynka
8. feb 2024

@kejinkita ahoj, podstupila si nakoniec zakrok u zubara? dakujem, riesim to teraz