icon

Haluxy

katika1811
16. júl 2023

Ahojte máte niekto Haluxy? Ako to riešite ? Ja to mám na ľavej nohe teraz ma to sem tam boli keď nosím obuv .. objednala slm si ortezu nejakú dajte mi prosim nejaké typy

vanilkovazmrzka
16. júl 2023

-> ortoped

mamamasama
16. júl 2023

Mne orteza dost pomaha.

xenyja
17. júl 2023

Ja mám dosť veľké haluxy...no tam už je len prevencia, nosiť vhodnú obuv, ortézu, ja sa priznám, že ju už nenosím, mňa z toho po čase šialene bolela celá kosť...a samozrejme tá už slúži len ako prevencia aby sa to nezhorsovalo, nie ako v tých "zázračných" reklamách, kde vám po orteze zmizne zhrubnuta kosť....to sa rieši len operačne...keď som to chcela riešiť takto, lebo fakt ich mám dosť výrazné a svojho času aj veľmi bolestivé, tak ma ortopéd od toho odhovoril, že mám počkať ešte 20 rokov, lebo že aj tak sa to vráti..(že on má o tom statistiky, žiaľ neskutočne arogantný doktor), bývalá kolegyňa bola na operácii a doteraz nadáva, že jej to nepomohlo, z druhou nohou preto ani nebola...toľko len moja skúsenosť

gemerka17
17. júl 2023

Vhodná obuv a treba cvičiť. Toto musíš dodržať či si to operovať nedáš (ešte nemusíš mať také štádium a treba dane štádium udržať), ale po operácii, aby sa to nevratilo

zuwa78
17. júl 2023

@gemerka17 ja som 10.r po op halux a nic sa mi nevratilo......mala som bolesti....vela ludi mi vravelo aby som na tu op nesla....ze to je bolestive,ze sa to vrati atd.....moje rozhodnutie bolo spravne.....noha ma neboli, teda ten halux. . a na dodatok,mam aj krasnu nohu....

gemerka17
17. júl 2023

@zuwa78 to, že ty máš viac šťastia ako rozumu je tvoja vec. Veľa ľudí po operácii sa vykašle na cvičenie a tak to potom dopadá. Treba aj rozlíšiť čím bol hallux spôsobený, či priečne plochou nohou, zlými topankami atď.

lukinko52
24. okt 2023

@zuwa78 kde ste boli prosím operovana? Ďakujem

adulka07
14. jan 2024

@katika1811 včera mi operovali nohu...mala som ísť už skôr a nie čakať,lebo teraz mi musel robiť už aj klenbu nie len veľký palec... operovali na v Košiciach Šaca primár MUDr Totkovic...chodia za ním z celého Slovenska...ráno som prišla a po operácii išla domov..keby nemusel robiť aj klenbu tak by to urobil lokálne..tak som musela ísť do narkozi..mám tu topánočky a francúzke barle...zajtra idem je kontrolou a preväz

linnda01
15. júl 2024

Kto sa chystá na haluxy nebojte sa a je lepšie dať si urobiť obe nohy naraz a v narkóze. Žiadne strašné spomienky. Záťaž je rovnaká povedala by som že chôdza v rovnakých kopytách je lepšia ako chodiť s jednou zdravou a jednou po operácii. Dnes som bola vyberať stehy 11 dni po operácii a vraj 5. augusta keď pôjdem má kontrolu môžem šoférovať auto super.

vieramikloskova
24. mar 2025

@adulka07 no už ste rok po operácii, ako sa máte 🥰 Ja som bola operovana štvrtok, dnes kontrola je to bolestivé od dnes, mám aj opuch .

adulka07
24. mar 2025

@vieramikloskova ďakujem,mám sa dobre..ten opuch bude ešte dlho dlho,...keď som si už sama lepila tejpy tak som skúšala namáčať nohu v repiku a neskôr keď už som chodila bez topánočky tak mačanie v slanej vode ..

vieramikloskova
26. mar 2025

@adulka07 no ja idem o 2 týžne na kontrolu,tak to mám mať 2 týžne 🤷 no je to bolestivé lebo tiež mám robenu klenbu,nič len sedieť alebo ležať

adulka07
26. mar 2025

@vieramikloskova prvé dni som brala lieky proti bolesti ale mne to strašné znižovalo tlak...tak potom som brala iba na noc a neskôr už nič.. ja som oddychovala asi 3 dni,potom som už mala vrtuľu v zadku 😉..išla som práčku zapnúť, povešať,..ďalší deň som už aj požehlila i prach utrela a ďalší už i navarila...

vieramikloskova
26. mar 2025

@adulka07 tak ja som brala tiež 3 dní Novalgin 1 tabletku na deň stačí. Ale ešte ťažko sa chodí .

vieramikloskova
3. apr 2025

@adulka07 chcem sa ešte opýtať kedy ste začali chodiť vonku trošku sa prejsť .

adulka07
3. apr 2025

@vieramikloskova tak ja som typ čo má vrtuľu v zadku 😁sobotu ma operovali - bývame na 3 poschodí bez výťahu..a utorok večer som už bola pred vchodom nakŕmiť mačky...obvodná mi dala vychádzky a počas toho som doobeda išla s manželom nakúpiť ..a keď mi po 3 týždňoch povedal že už mi topánočku netreba tak som už cez vychádzky išla pomaly peši do potravín a večer som chodila po športovom ihrisku

vieramikloskova
3. apr 2025

@adulka07 lebo ja idem na kontrolu 7.4.to už bude 18 dní po operácii a vychádzky nemám žiadne čo by som po 3 týždňoch išla trošku sa prejsť,neviem asi musím volať svojej lekárke ale mne dali PN v nemocnici, pondelok zistím ako to je a hlavné či už môžem ísť aj vonku.

maminkadeticiek
3. apr 2025

Znama to mala roky.Velke bolesti,lebo to sa proste zhorsuje.Bola na operacii,bolest potom ze hrozna ale s odstupom casu si to nevie vynachvalit.Najprv jednu nohu,potom druhu.

vieramikloskova
3. apr 2025

@maminkadeticiek áno ta bolesť určite je aj po operácii ale dá so to vydržať.

adulka07
3. apr 2025

@vieramikloskova mne začala PN moja obvodná lekárka a po pár dňoch dala vychádzky..

vieramikloskova
23. júl 2025
@gemerka17

@zuwa78 to, že ty máš viac šťastia ako rozumu je tvoja vec. Veľa ľudí po operácii sa vykašle na cvičenie a tak to potom dopadá. Treba aj rozlíšiť čím bol hallux spôsobený, či priečne plochou nohou, zlými topankami atď.

@gemerka17 ahoj, ano cvičenie je dôležité, ja som 4 mesiace po operácii halux a klenba cvičím stále každý deň a bolestí stále cítim keď chodím
a opuch stále mám,ale rozhodla som ísť do práce no neviem ako to bude jed ja som 9h. na nohách ale skúsim .