icon

Helicobacter a svrbenie tela

lamadea
29. okt 2018

Ahojte. Mal niekto z Vás svrbenie tela spôsobené batériou helikobakter? Ako dlho ste sa liečili?

fjury
4. nov 2018

@lamadea mňe to začala tiež bolestou pod hrudnou kostou absolvoval som kardio vyšetrenie a to bolo negatívne tak bolesti na hruďi môžu byť od žalúdka a hp

lelicav
4. nov 2018

@lamadea Môj manžel mal helicobactera a má to úspešne za sebou.Nebral ale antibiotiká.Vybral sa iným smerom.Svagrina brala pol roka antibiotiká a nepomohlo.On ich znáša zle,tak si veľa naštudoval a liečil sa pomocou prírodných látok.Mal aj plesne v tomto čase v tráviacom trakte,tak to si vyliečil tiež.Imonoalergologicka ho sama veľmi chválila.

lamadea
autor
5. nov 2018

@lelicav ma u mna obdiv kazdy kto ide zdravsiou cestou a odmietne antb. Sama svoju rodinu liecim len tym co priroda da, akurat u mna to nefunguje 😀 Ako na potvoru, som zvedava kedy mi pridu nazo z coho ma vobec tak moze svrbiet cele telo, ved ak by to bolo od helika aspon by sa to malo zmiernit po antb a ono nic.

lelicav
5. nov 2018

@lamadea Antibiotiká vôbec nemusia zabrat.Aj jeho svrbelo telo a vyhádzal sa najmä ak vošiel zvon dnu do tepla.Zabrali mu kokosový olej,oreganovy olej a olej z jadierok grepu.Vytvoril si podľa informácií z roznych zdrojov akysi cyklus kedy ich striedal doplnal,alebo aj uplne vynechal.Aj tie majú rôzny obsah účinných látok,takže aj toto si sledoval pri kupe.Ktomu 0 cukru.Len ten z ovocia a žiaden alkohol.A samozrejme disciplína.

lamadea
autor
5. nov 2018

@lelicav takze to svrbenie tela ma suvis s tym helikobakterom hnusnym 🙁😒🤔🙄ja chcem skusit este chionsku mastichu nasadit ci to neprejde

lelicav
5. nov 2018

@lamadea Myslím,že áno.Od preliecenia má pokoj.A ešte som si spomenula,že imonoalergologicka odporučila otestovať celú rodinu a to 2x s odstupom 7-10 dní.Lekarka deti a ani moja s tým nemala problém.Aj keď u nás nezdieľame príbor,fľaše a ani poháre,takže prenos bol malo pravdepodobný.Ale pre istotu sme sa otestovali .

lamadea
autor
6. nov 2018

@lelicav priamo u lekara, ale domci test zo stolice?

fjury
6. nov 2018

@lamadea ja si myslím že u lekára je to presnejšie ten test

lamadea
autor
6. nov 2018

@fjury zalezi podla toho aky test si zakupis, musi splnat prisne normy ja som mala ten ktory sa da kupit na stranke chionskamasticha.sk mne hned ukazal dve ciarky a rodine negtivny bol

fjury
6. nov 2018

@lamadea ja som mal domáci test negatívny a u doktorky pozitívny

lamadea
autor
6. nov 2018

@fjury vidis a ja zase naopak, ale bolo to s odstupom jedneho tyzdna, lekar sa vyjadril ze to preto, lebo obcas sa ten HB nedostane hned cez traviaci trakt do stolice

lelicav
6. nov 2018

@lamadea Všetci sme sa dali testovať u lekára.2x v priebehu 10 dní.

carmenuska
7. nov 2018

Baby a kolko ste schudli,ked ste ho mali.Ja za 4tyzdne teraz 5kil.otras.az sa bojim,ze aj cosi ine mi je.moze to byt az tak?

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury chcem sa este opytat ci to svrbenie tela trva stale, alebo sem tam. Douzivala som antb. zacala uzivas mastichu , ale to svrbenie vobec neuticha. Uz aj psychiku sme vylucili. Tak hladam odpovede .... 😞

lamadea
autor
8. nov 2018

@carmenuska ja zase priberam ... jest mi chuti lebo ma boli zaludok ked som hladna

fjury
8. nov 2018

@lamadea mňe to svrbenie aj trosku ustálo, ale začal som mávať bolesti na hrudníku

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury a bral si aj nejaky lieky proti tomu svrbeniu???? Ako si to riesil s lekarmi? Co ten HB ? Prelieceny? Bolest na hrudniku moze sposobovat aj uzkost, stres. Pytaj od lekara Magnosólv

fjury
8. nov 2018

@lamadea ja beriem momentálne iba magne b6 forte, a to svrbenie sa objaví par krát za den a potom zmyzne, ri ho máš stále? Neviem ako s HB zajtra idem na gastro a uvidím ake mam výsledky

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury ja mam to svrbenie neustale a sem tam akoby take ihlicky po tele sem tam , vsetko sme uz vylucili, alergie, pecen, stres a ja stale mam to hnusne svrbenie... ziadne vyrazky. Jedine to moze byt ten helikobkter asi predpokladm. Uz je to asi 5 tyzdnov

fjury
8. nov 2018

@lamadea to pichanie mam aj ja neustále je to fakt nepríjemné viem o com hovoríš a tiež neviem od čoho to mám

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury no sommz toho dost nestastna kedze to trva uz dlho a nik mi s tym nevie pomoct. Neviem za kym ist. V podstate nemam ziaden problem iba tento.

fjury
8. nov 2018

@lamadea a ešte stále máš heliobaktera?

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury asi ano. Neviem. Po dobrati antb mi povedali ze kontrolne testy sa robia az o 5 tyzdnov. Tak som si nasadila od vcera Chios Mastichu. A cakam na ten zazrak 🙄😀 kedY ta pliaga konecne pominie a ja zase zacnem plnohodnotne zit

fjury
8. nov 2018

@lamadea a okrem toho srbenia už nič ine nezaživas? Žiadne bolesti, zvuky v bruchu??

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury bolest mam taku miernu na zaludku. A vyraznejsiu ak som hladna. Inac len svrbenie , niekedy normalne a niekedY intenzivnejsie

lamadea
autor
8. nov 2018

@fjury a boli ma to uplne hore v tom trojuholniku

paulo1708
9. nov 2018

Ahojte .Mám uplne rovnake problemy ...bolesti brucha od hora az po pupok sposobene helikobakterom. Ant beriem uz druhy krat ,uz ich betiem tyzden a este tyzden budem ale zlesenie necitim ...som z toho vsetkeho uz zufala ...od kedy mam hp zivot sa mi uplne otocil...je to hnus

lamadea
autor
9. nov 2018

@paulo1708 ano, je to naozaj poriadna pliaga. Ja som tiez uz dobrala antb a dnes neskutocne bolesti hore v zaludku az take bodave, zacinam brat mastichu v nadeji ze sa to zlepsi.

carmenuska
9. nov 2018

Ahojte.Tak ja mam vyslwdky histologie z gastroskoie a hp mam negativny ,ako aj celiakiu.Nakolko tam dr.videl zapal zaludka a dvanastnikaaj,tak si bol isty ze je to z hptej,lebo mi vysiel aj z krvi.vyzera,ze ja som tu liecbu brala zbyticne.Fakt meviem co mi je.Od unavy padam.na hubu.Bolesti brucha, chudnem .Este ma poskaki na alergo,ci nemam nejaku pitravinovu alergiu

fjury
9. nov 2018

@lamadea pýtaj sa na ct vyšetrenie, to že dokáže veľa odhaliť