icon

Helikobakter - prejavy a skúsenosti

veronika1681995
17. feb 2021

Ahojte chcem sa opýtať kto máte skúsenosti s helikobakterom aké boli vaše prejavy..ja ho síce ešte nemám potvrdený ale doktor na gastro mi povedal že to tak vyzerá ...mám bolesti brucha nafukuje má..keď čo i len trošičku zjem záťaži mi žalúdok a grga sa mi...cítim ako taký tlak ale aj pobolieva nie pri pravých rebrach..
Občas ma aj zapeka trošku..ale hlavne ma naduje a mám tazobu na žalúdku a to naozaj zjem iba málinko ...
Poraďte mi čo stým máte skusesti...

Strana
z2
andrearak
26. nov 2025
@miroslavmy

@veronika1681995 mne sa helicobacter rozmnozil tak ze do tyzdna som bol 3x na pohotovosti. Brutalne nafukovanie, to vsak posobi na cele telo bolo mi na infarkt, zle dychanie problemy s tlakom, srdcovym tepo. stale zle za 3 tyzdne som schudol 7 kil. Ale toho helicobaktera musim mat dlho. Teda helicobakter sposobuje zapal creva, zaludka, nafukovanie. Aktualne to uz 2 den liecim dvomi antibiotikami plus omeprazol. Vzdy je liecba atb plus liek na znizenie tvorby kyselin tzv inhibitor protonovej pumpy, nakolko helico zije v kyslim prostredi. Uvidim ci moje problemy su len hp. Inak doktorka ma poslala i na plucne, alergologovi a kardiologovi. Idem na gastro a kolonoskopiu pod narkozou nakolko ani na 2 pokusy som to nedal ani cez nos. Jednoducho gastroenterolog aby ta liecil potrebuje histologiu zaludka a creva inak nevie a nevidi co sa tam deje. Dufam ze vyliecenim zapalu a hp vsetky problemy zmiznu

@miroslavmy môžem mat na vás otázku ? Po akom dlhom čase po atb vám prešli všetky príznaky … ja som mesiac po atb a ostala niekedy nevoľnost a tazoba ale neskutočná … som už zúfalá

miroslavmy
2. dec 2025
@mariynka

@miroslavmy bol ste prelieceny 3kombi atb 2tyzdne a hb nezmizol? Dakujem..

@mariynka ahoj ano cca 30% prva kura atb nezaberie, ale symptomy zmizli. Tak je to ok

miroslavmy
2. dec 2025
@andrearak

@miroslavmy môžem mat na vás otázku ? Po akom dlhom čase po atb vám prešli všetky príznaky … ja som mesiac po atb a ostala niekedy nevoľnost a tazoba ale neskutočná … som už zúfalá

@andrearak hned ako som mal.posledny den ATB tak mi prejavy presli. Ale ja som bol v takom stave ze som.chodil na pohotovost ako na klavir. Ten HP sposobune taky zapal ze som pochodil vsetkych doktorov od kardiologa az po alergologa. Atb mi pmohli ale hp mam.stale.

miroslavmy
2. dec 2025
@andrearak

@andrearak inak tu nevolnost a.tazobu mas z plynatosti. Creva ti tlacia na vnutorne organy na branici teda tazsie sa ti dycha, mozes mat zrychleny tep, vyleti ti tlak. Ja som zbehol dole schodami tlak mi vyletel na 170/110 myslel som si ze umieram a volal som si RZP ale na urgente v tom case nevedeli co mi je tak mi dali infuziu a poslali ma domov aby so. Si to riesil ambulantne. Jednoducho ten zapal zaludka ma vplyv na vsetko pri silnom zapale mozeš mat panicke ataky. Davnejsie som si pisal s panom vo to mal a poslali ho k psychogovi. Divne vsak ? Proste doktori to nespajaju oni ani nevedia ako to suvisi. Teda v skratke HP liecil u psychologa.

Strana
z2