Helikobakter - prejavy a skúsenosti
Ahojte chcem sa opýtať kto máte skúsenosti s helikobakterom aké boli vaše prejavy..ja ho síce ešte nemám potvrdený ale doktor na gastro mi povedal že to tak vyzerá ...mám bolesti brucha nafukuje má..keď čo i len trošičku zjem záťaži mi žalúdok a grga sa mi...cítim ako taký tlak ale aj pobolieva nie pri pravých rebrach..
Občas ma aj zapeka trošku..ale hlavne ma naduje a mám tazobu na žalúdku a to naozaj zjem iba málinko ...
Poraďte mi čo stým máte skusesti...
@miroslavmy bol ste prelieceny 3kombi atb 2tyzdne a hb nezmizol? Dakujem..
@mariynka ahoj ano cca 30% prva kura atb nezaberie, ale symptomy zmizli. Tak je to ok
@miroslavmy môžem mat na vás otázku ? Po akom dlhom čase po atb vám prešli všetky príznaky … ja som mesiac po atb a ostala niekedy nevoľnost a tazoba ale neskutočná … som už zúfalá
@andrearak hned ako som mal.posledny den ATB tak mi prejavy presli. Ale ja som bol v takom stave ze som.chodil na pohotovost ako na klavir. Ten HP sposobune taky zapal ze som pochodil vsetkych doktorov od kardiologa az po alergologa. Atb mi pmohli ale hp mam.stale.
@miroslavmy môžem mat na vás otázku ? Po akom dlhom čase po atb vám prešli všetky príznaky … ja som mesiac po atb a ostala niekedy nevoľnost a tazoba ale neskutočná … som už zúfalá
@andrearak inak tu nevolnost a.tazobu mas z plynatosti. Creva ti tlacia na vnutorne organy na branici teda tazsie sa ti dycha, mozes mat zrychleny tep, vyleti ti tlak. Ja som zbehol dole schodami tlak mi vyletel na 170/110 myslel som si ze umieram a volal som si RZP ale na urgente v tom case nevedeli co mi je tak mi dali infuziu a poslali ma domov aby so. Si to riesil ambulantne. Jednoducho ten zapal zaludka ma vplyv na vsetko pri silnom zapale mozeš mat panicke ataky. Davnejsie som si pisal s panom vo to mal a poslali ho k psychogovi. Divne vsak ? Proste doktori to nespajaju oni ani nevedia ako to suvisi. Teda v skratke HP liecil u psychologa.

@veronika1681995 mne sa helicobacter rozmnozil tak ze do tyzdna som bol 3x na pohotovosti. Brutalne nafukovanie, to vsak posobi na cele telo bolo mi na infarkt, zle dychanie problemy s tlakom, srdcovym tepo. stale zle za 3 tyzdne som schudol 7 kil. Ale toho helicobaktera musim mat dlho. Teda helicobakter sposobuje zapal creva, zaludka, nafukovanie. Aktualne to uz 2 den liecim dvomi antibiotikami plus omeprazol. Vzdy je liecba atb plus liek na znizenie tvorby kyselin tzv inhibitor protonovej pumpy, nakolko helico zije v kyslim prostredi. Uvidim ci moje problemy su len hp. Inak doktorka ma poslala i na plucne, alergologovi a kardiologovi. Idem na gastro a kolonoskopiu pod narkozou nakolko ani na 2 pokusy som to nedal ani cez nos. Jednoducho gastroenterolog aby ta liecil potrebuje histologiu zaludka a creva inak nevie a nevidi co sa tam deje. Dufam ze vyliecenim zapalu a hp vsetky problemy zmiznu