Helikobakter
Máte niekto skúsenosť s helikobakterom ake boli vaše priznaky a ako ste sa zbavili ?
@miroslavmy ahoj nemam tam ziadne plus ani jedno
@miroslavmy mam tam iba slabsi stupen HP a ziadne plus nic
@miroslavmy a ty sa ako citis po tych probiotikách?pomaha ti to?ja som kupila masticha active,skusim preventívne vsak uskodit mi to hadam neuskodi,budem dalej dodržiavať dietu bez peciva,sladkosti , korenia a kavy.
@yvkaivka možem povedať že s HP už tie problémy nemám ale ja som mal naozaj silný zápal žalúdka,. Teda stav kedy si volaš záchranku pre podozrenie na infarkt atd atd. Po antibiotikách mi problémy zmizli ale pokračujem probiotikami. Objektívne aby som potvrdil liečbu probiotikami by som musel ist znovu na histologiu žalúdka a porovnať výsledky aké som mal množstvo HP pred a po užívaní. To neplánujem nakolko som absolvoval gastroenterologické vyšetrenie v narkóze 🙂. Daj si na YT pylopass forte a tam najdeš videa ako toto probiotikum učinkuje na helikobaktera
@miroslavmy ahoj pomohlo ti to pilopas Forte? Ktoré konkrétne si mal? Ja mám v takej sklenej fľaške .môžem mi skopírovať ktoré si užíval a za aký čas ti zabrali? Ďakujem

@yvkaivka v histologii mas uvedene helicobater pylori A+++ čim mas menej tych plusiek tým mensi pocet bakterii bolo pod mikroskopom. Mierny zapal zaludka by nemal mat ziadne prejavy. HP utlmis stravou. Hlavne nedrazdi a neprekysluj zaludok kavou, korením, a rovnako rafinovany cukor podporuje jeho mnozenie a pod.