Hernia nad pupkom

23. nov 2022

Ahojte, po pôrode sa mi spravila hernia nad pupkom.. Momentálne som chorá a dosť kašlem, čo nie je moc dobre na tú herniu. Chcem sa spýtať, ak by sa to zhoršilo (nedajboh to zazuzlenie tenkého čreva) bude to vidieť alebo to budem cítiť?
Ďakujem krásne

ildiko36
23. nov 2022

Ahoj, ja mam aj herniu pupka aj diastazu, a nechystám sa na operaciu, obcas nosim ten podporný pas, niekedy si dam tejp na pupok.Moja starka uz ma 84r ,dostala tiez herniu pupka ked porodila dvojicky, nikdy nedostala illeus, pritom to ma ca 15cm.
Ja som s herniou 2deti vynosila aj porodila, kašlem dosť často lebo mam astmu., Pracujem v zdravotnictve a pacientov dvíhám..
Keby sa to stalo to urcite zacitiš, sprevadza to kolokovita bolesť ,zapcha, zvracanie, nevolnost..ale v tedy treba okamzite do nemocnice na operaciu, je to akutne brucho.

autor
10. dec 2022

@ildiko36 ďakujem krásne odpoveď.
Ja som bola nedávno na chirurgii a doktor nejak asi poriadne nevidel ten môj pruh, len termín hneď dal. Čakala som, že aspoň to prehmata alebo sono spraví. Nič.
Akože nechce sa mi to nejak riešiť. Myslíš, že to nie je také akútne, že sa to musí hneď riešiť? Mám nad pupkom gulicku asi 1cm priemer.

ildiko36
11. dec 2022

Ja mam pupok velky asi 4cm velke, a diastazu obrovske,brucho mam velke ako v 9mes pred pôrodom, ja zatial neidem.Som vola s vrchnou sestrou z plastickej chirurgii, mi odporučila kus schudnuť z brucha, ja radsej pojdem keď už na plasticku chirurgiu,
radsej zaplatim ako mam byť dorezana od hrudnika po mocový mechur.
Je to na tebe ako sa na to cítíš, ja by som na tvojom mieste dala spravit sono brucha či je to take naliehave.

autor
11. dec 2022

@ildiko36 sono som očakávala od chirurga. Ale fakt nič. Len hneď termín. Pozerala som, že už robia aj laparoskopicky herniu a to mi príde také menej šetrné pre telo ako zas rozrezat celé brucho. Už aj tak mam dve sekcie za sebou.

ildiko36
11. dec 2022

Urcite laparoskopicky daj spraviť, ked nemas ine komplikacie mali by to tak spraviť.