icon

Hľadáte pomoc v ťažkých chvíľach života?

14. jún 2024

Ja uz nevladzem, neviem ako dalej, nechcem sa rano zobudit. Odbornici mi nevedia pomoct, ani lieky, citim sa strasne osamelo, opustene a x inych problemov....potrebujem strasne nejaky zazrak 😟😟😟

Strana
z2
greentrees
15. jún 2024

Mne keď bolo veľmi zle tak som o tom hovorila s ľuďmi,ktorým ozaj dôverujem, snažila sa to dostať von prip.aj s neznámymi. Viem si predstaviť,že keby nemám v okolí nikoho blízkeho volám na linku, ktorú vám tu včera uviedli. A čo ďalej? Jednoznačne kontakt s ľuďmi - či už nové priateľstvá, záujmy, hľadať nové výzvy, možnosti pre seba a tešiť sa na ne. No myslím si,že to chce aj aspoň 1 blízku osobu či viac na zdieľanie sa. Veď je veľa možností. Kurzy, záujmy, škola atď. Pustite sa do niečoho nového a nebojte sa aj osloviť v tomto niekoho či už z rodiny, kamošov ci si niekoho nového nájsť. A zdieľať sa s pocitmi, s tým čo prežívate s iným/inými. Už len vypočutie, pochopenie pomoze. Nech je vám čím skôr lepšie a tešíte sa na to pekne čo pre vás ešte život má 🌼

wanduska327
15. jún 2024

@babkaland Už som kúpila odlakovač je to Okey

vyrovnanaosoba
15. jún 2024

@babkaland to IP čko nič moc. Aspoň mne nikto nedal žiadnu radu, žiadnu pomoc. Mala som pocit, že sa bavím s počítačom.

babkaland
15. jún 2024

@wanduska327 vanda si super, aspoň rozveselíme tú samovrahyňu. Kto sa rozhodne, nech ide, len nech to urobí tak aby nespôsobil ostatným problémy. Samé ženy sa ti rodia. Máš silnejší chromozóm ako manžel.

babkaland
15. jún 2024

@vyrovnanaosoba v telke vyzerá všetko zaujímavo, a potom si ľudia myslia že reálne to tak je a potom sa čudujú keď ich problémy v skutočnosti nikto nevyrieši. Ty si vyrovnaná osoba takže ty nemáš smútky zo života.

babkaland
15. jún 2024

Hovorievajú že život je pes. Neni veď psi sa majú dobre. Ak sa pes stane bezdomovcom tak sa môže napiť z mláky, zjesť spadnuté zvyšky zo zeme. Človek by sa otrávil. Takže človek má menej možností ako pes.

vyrovnanaosoba
15. jún 2024

@babkaland myslíš, že som si neprešla ťažkým obdobím?

babkaland
15. jún 2024

@vyrovnanaosoba vychádzam z toho že si vyrovnaná.

babkaland
15. jún 2024

Ludé očúvajte ma sem. Sú 2 druhy problémov:

a.) bezvýchodiskové situácie, keď nám systém klade bremená pod nohy. Z teho neni cesta ven lebo s úradmi sa bojovat nedá. Proste keď vám ich spôsobuje niekto druhý nie vy sami.

b.) autoproblémy, ktoré si len človek namýšľa z jeho uhla pohľadu. Že vlastne nič sa nedeje, ale z pohladu teho človeka je to tragédia.

Napríklad sami vidíte že neraz je téma o príjmoch že z akej sumy žijú. Niekto aj 500€ ešte sporí, a niekomu ani 1000€ nevystačí a nadáva aký je život naprd. Keby ten čo vyžije z 500 mal 1000 tak by to bral ako hospodársky zázrak. Alebo že často očujem že jaaaj v tejto garzónke sa tlačíme, je to hnusná diera, tu sa nedá žiť, buď zoženieš väčšie alebo bude rozvod! … Je to pohlad danej ženy. Niekto zase môže na tú istú situáciu povedať: Som v garzónke, mám raz dva povysávané, netrvá večnosť kým vykúrim/vyklímujem celý byt, umývam len jedno okno nie 4. Prach mám utretý za 10 minút. Nemenila by som. Velký byt sú len navyše starosti.

To je to keď len z ludského hladiska si myslíme že nám je zle. Nemajú vzťahy. Aj na to sa dá dvojako povedat:

a.) jaaaaj aká som nešťastná, som sama, nikto ma nechce, jaaaaj môj život bez vzťahu neni naplnený, takýto život nemá zmysel.

b.) som Single, užívam si bezstarostný život. Nemusím po smradľavom chlapovi zbierať ponožky po byte, omrvinky spod neho vysávať, nepotrebujem uhundraného chlapa čo sa rozvalí na gauč, otvorí si pivo, a pozerá telku. Nikto mi negibicuje do života, môžem si užívať, kde čo položím tam to nájdem. Som si sama sebe pánom. Nemusím sa nikomu prispôsobovať.

loliki
15. jún 2024

@babkaland Vynechala si bod C, Jaaaj, mám muža, katastrofa. Jáááj a ešte aj deti, nič nezvládam, čistý horor. MK plný takýchto prípadov.

loliki
15. jún 2024

Autorka, začni chodiť na prechádzky, turistiku, výlety. Spoznáš iných ľudí. Možno aj ich problémy. Všetci máme nejaké trápenie, ale hľadáme miesta, kde nám je trošku lepšie. 🙂

babkaland
15. jún 2024

@loliki načo sa vydávajú ženy ktoré to nezvládajú? Načo si zakladajú rodinu ženy ktoré to nezvládajú? To neni mačka vo vreci. Každý predsa vie aké starosti materstvo obnáša a aj tých ďalších XY rokov kým deti nevyrastú. Kto nechce tieto starosti, nech nezakladá rodinu. Nieže narobiť si kopec detí a dom im spadne na hlavu lebo sú nejakí sociálne slabší a ani nevedia zabezpečiť rodinu. Kto neuživí ani seba akoby už len uživil rodinu? Ale o pudy sú silnejšie?

babkaland
15. jún 2024

Zakladatelka témy ty čo hovoríš? Odpíš nak vieme že si sa ešte neodkráglovala. Já nikeho néjdem prehovárat nech sa nezabíja ak už nevidí inú možnosť, len vysvetlujem že velmi záleží aké sú problémy akého charakteru.

loliki
15. jún 2024

@babkaland Lebo niet múdrejších, ako sú 16-18 roční. Svet gombička. Ty si nebola taká? Všade sa na teba vyškierajú mega štastné mamičky v médiách, na instagramoch. Keď to ona zvládne, tak ja tiež. Ale človek nevidí do budúcnosti a netuší, čo ten sexi chlapec s moderným účesom dokáže v domácnosti okrem ovládania ovládača a mobilu. Teraz už ani tú rodinu si nezaložia, ani sa nevydajú. Kým porodia dieťa, chlap je už preč.

yosi
15. jún 2024

@madeincssr Čo sú to za moderné maniere nahrádzať človeka psom? A to psa sám mám. Ten autor potrebuje človeka ktorý ho vypočuje, poradí a podrží, a nie psa s ktorým môže ísť akurát tak na prechádzku

babkaland
15. jún 2024

Však tu má minimálne 20 ludí čo si ho/ju vypočujú, poradia, podržia. Že ludia?
Neviete náhodou aký má O2 signál v idúcom vlaku?

wanduska327
16. jún 2024

@babkaland Anooo samé ženu sme , dámy...aspoň som si porodila partačky

babkaland
16. jún 2024

No tak tu má hentá príklad jakí sme s vandou veselí. Takto treba byť. Bezproblémový. Zmierený s tým že niektoré veci nezmeníme a vybavené. Až keď je tak že nevieme ovplyvniť dej a tak sa trápime strašne, choroby, bezdomovectvo atď. Vtedy sa pôjdeme samovraždovať, nie teraz. Kým sa dá treba si užívať, lebo bude už len horšie.

V Smižanoch pred Tescom bola rómka a pýtala drobné. Dal som jej lebo viem že aj ja raz tak dopadnem.

jurly
16. jún 2024

Zdravim, kolko mas rokov a kolko casu denne travis na smart telefone?

jakubcovaaa
16. jún 2024

@columbovazena mužem ti nějak pomoct?

margotka17
16. jún 2024

Nevzdávaj sa, vieš, koľko ľudí je na to podobné, ak nie ešte horšie a bojujú o každú minútku života. Veď sme tu všetci len raz, skús sa zaujať niečím, čo by ti pomohlo preklenúť ťažké chvíľky.

zazka666
17. jún 2024

@wanduska327 ja chodím na nechty, normálne sa z nich vytesujem aj týždeň

babkaland
17. jún 2024

Samovrahyňa ešte žiješ? Prihlás sa nech vieme že si sa ešte neodkráglovala. Ja som v Boroch Mall a práve som sa dozvedel od všetkých troch konkurenčných operátorov že 100GB na kredit nemá nikto. Paušál nechcem. Kamoš mi dal Magio že pozerať si budem veci čo v telke zmeškám alebo idem do práce a nemôžem pozrieť takže len na prevádzku mágia som potreboval dáta. Jediný operátor ktorý má to čo potrebujem má velmi zlý signál takže cestou do práce mi 5x preruší pozeranie… čo je dosť na nervy. Preto som chcel zmeniť poskytovatela dát. Takže pravdepodobne prídem o možnosť používať mágio. Z čoho som celkom smutný lebo cestujem viac ako hodinu tam aj späť a nebaví ma hrať hry a čítať správy furt. A ani na fórach neni vždy tolko toho aby som sa počas celej cesty zabavil. To mágio mi úplne pasovalo ale bohužial signál nieje dostatočný a ten kto signál má, ten zas nemá službu čo potrebujem.

Zasekla sa mi aplikácia bolt práve vtedy keď som súrne potreboval taxík. A nevedel som čo mu je. Skúšal som reinštalovať, vypisovať na podporu, ale v danej chvíli mi to nepomohlo a musel som zobrať klasický taxík 2x drahšie. Darmo že sa to po hodine spravilo ale v tom momente bola nepoužiteľná keď som to potreboval. Takže furt len nedarí sa, samé peripetie… Ako keby nám osud nechcel dopriať aby sme aspoň raz nemali deň blbec. Stále dokola každý deň je deň blbec.

2 dni mi mešká výplata. Našťastie mám rezervu ale ide o to že v zmluve je nejaký dátum ktorý obvykle dodržia, ale tentoraz 2 dni nechodí a keď som volal do firmy, povedali že teraz to odosielali. Takže kým to prejde z jednej banky do druhej, ďalší deň, takže 3 dni sklz. Keby som teraz mal niečo súrne zaplatiť a nemám rezervu čo spravím? Vidíte akože absolútne nikde sa nedarí že by bol aspoň bežný deň keď všetko klape. Napríklad že výplata príde na čas, aplikácia bolt bude funkčná keď ju potrebujem, bol by všade 4G signál… Vidíte nechcem nič extra len bežné veci ktoré by mali byť samozrejmosťou. Preto hovorievam že život je ťažký.

Alebo mi stále vyčítajú že jedávam vo fastfoode. Je to drahé, treba odkladať peniaze, a furt toto. No a teraz sa dostávame k tej pointe že potom na čo žiť? Čo mám z toho života keď nič čo mám rád nemôžem mať či robiť? Načo mi ke taký život? Aby sme sa furt len trápili a nič z neho nemali? Keď nemáme právo na žiadne potešenie, radosť, príjemné veci tak fakt na čo ten život máme? Keď sa furt máme len trápiť, jesť to čo nám nechutí, robiť tak aby ostatni boli spokojní, tak čo z toho my máme?

columbovazena
30. jún 2024

@jakubcovaaa Ďakujem, ale tento príspevok nie je odo mňa

Strana
z2