Hnačky po operácii žlčníka
Dobrý deň. Som štvrtý deň po laparoskopickej operácii žlčníka a doteraz som každý deň mala riedku, žltú ,vodnatú stolicu,dnes už dvakrát. Prosím,mali ste aj vy takéto problémy po op ? Upravilo sa to po nejakom čase, či máte problém dlhodobo? 😟 Práve kvôli tomuto som sa obávala operácie,lebo som čítala o ľuďoch, čo mali, majú hnačky aj roky po operácii,lebo žlč teraz stále odteká do čreva a neuvoľnuje sa vtedy, keď má - pri jedení a potom sa jedlo dostáva do hrubého čreva bez dostatočného strávenia a to spôsobuje problémy,ako je hnačka, nafukovacie atď ☹️
Ja som ináč nemala bolesti žlčníka, záchvaty,ani nič podobné,len som mala posledné mesiace taký tlak,pichanie v hornej časti žalúdka - pažeráka a lekár to zhodnotil tak, že to môže byť od tých kameňov.
Mala som ich 27 ks,z tých asi 10 väčších 1 až 2 cm- vých, takže nemala som inú možnosť len dať sa operovať. Len tých dlhodobých hnačiek sa desím😟
@kismarika ahoj a dodrzujes nizkotukovu dietu? Ja som ju držala dva mesiace a len postupne pridávala stravu. Ja som nemala ziaden problem po operácii. Ano, uvádza sa, ze mozu byt hnačky. Jedna kolegyňa ma na to upozorňovala, ze ona od operácie máva len riedku stolicu, ale ked si pozriem, co ona do seba vsetko napcha, ani sa necudujem. Pri zlcniku he zaklad strava. Menšie porcie a davat pozor na kombinácie jedal
@anonym_7c685d Ahoj, ďakujem za reakciu.No som len 4 dni po operácii, odvtedy jem ráno a večer krajec chleba natenko natretý maslom a 1 plátkom šunky a na obed kuracie prsia s ryžou..
@anonym_7c685d Ahoj, ďakujem za reakciu.No som len 4 dni po operácii, odvtedy jem ráno a večer krajec chleba natenko natretý maslom a 1 plátkom šunky a na obed kuracie prsia s ryžou..
@kismarika a v nemocnici vas nenastavili na stravu? Ja som prvy den po operácii nejedla nic. Druhy den som mala len tekutú stravu, tretí den sa mi pridali piškóty a kompót a 4ty den som odchádzala domov. To vam v nemocnici nepovedali nic na tie hnačky? Lebo mna kazdy den sledovali, co sa týka stolice alebo zvracania.
Áno mala som aj ja také hnačky. Už si nepamatäm ako dlho to trvalo, ale to trávenie sa musí prispôsobiť. Možno to bolo aj pár týždňov.
S tým maslom by som prvé dni asi neriskovala. Máš mať beztukovú diétu.
@kismarika a v nemocnici vas nenastavili na stravu? Ja som prvy den po operácii nejedla nic. Druhy den som mala len tekutú stravu, tretí den sa mi pridali piškóty a kompót a 4ty den som odchádzala domov. To vam v nemocnici nepovedali nic na tie hnačky? Lebo mna kazdy den sledovali, co sa týka stolice alebo zvracania.
@romi0310 Ja som prišla do nemocnice ráno v deň operácie,na druhý deň ráno ma prepustili,stravu som tam nemala.. A je to " normálna" štátna nemocnica,nie súkromná,tu sa to takto bežne robí - jeden deň op.- laparoskopicky,na druhý prepúšťajú..
Na začiatku sa drží beztuková diéta. Ja som dostala aj papier, čo môžem.
@romi0310 Ja som prišla do nemocnice ráno v deň operácie,na druhý deň ráno ma prepustili,stravu som tam nemala.. A je to " normálna" štátna nemocnica,nie súkromná,tu sa to takto bežne robí - jeden deň op.- laparoskopicky,na druhý prepúšťajú..
@kismarika no ved prave, ze tieto jednodenne úkony su sice rychle, ale vela pacientov sa potom vráti do nemocnice, lebo tam ta zoperuju a dalej neriešia. Mam sesternicu na chirurgii a oni to tam nemaju radi presne pre toto. Ludia tam potom prídu s kolikami a hnačkami. Telo si musi zvyknúť, preto žiadna kava, maslo, rozne plnky sladké, korenené jedla, kapusta a pod. Ta strava je zaklad. Ja som ležala so 4mi ženami v nemocnici a 2 skončili ani nie mesiac po hospitalizácii na urgente s krcami a problémami, lebo nezvládli dodržať dietu. A mne doteraz robi problem čerstvá cibula, cesnak, kapusta a pod. Ja som jedla iba kuraciu sunku, max trošičku luciny, cottage, pečiva minimálne, kupovala som si active cerealne plátky, maso len na vode, vela zeleniny, ziadne strukoviny. Treba si pozriet na internete, co mozes a co nie.
@kismarika https://www.revive.sk/chirurg-radi-9-zlcnikova-...
Odporúčam prečítať
@kismarika https://www.revive.sk/chirurg-radi-9-zlcnikova-...
Odporúčam prečítať
@romi0310 Ďakujem.
@kismarika ahoj, som tri týždne od operácie žlčníka, po dvoch týždňoch mi hnačky prešli, tiež som ich mala ako ty, dôležité je často jest, aspoň 5x v menších dávkach, ja už postupne skúšam jest to co před operáciou, zatiaľ je to ok
@lagunka0000 Ďakujem Ti za reakciu. Snáď sa aj mne polepší 😞
@lagunka0000 Ďakujem Ti za reakciu. Snáď sa aj mne polepší 😞
@kismarika určite, telo si musí zvyknúť na to že žlčník už nie je, a ozaj skús jesť častejšie v menších dávkach, drž sa

@kismarika ahoj a dodrzujes nizkotukovu dietu? Ja som ju držala dva mesiace a len postupne pridávala stravu. Ja som nemala ziaden problem po operácii. Ano, uvádza sa, ze mozu byt hnačky. Jedna kolegyňa ma na to upozorňovala, ze ona od operácie máva len riedku stolicu, ale ked si pozriem, co ona do seba vsetko napcha, ani sa necudujem. Pri zlcniku he zaklad strava. Menšie porcie a davat pozor na kombinácie jedal