icon

Hnis na ďasne

zuzlicek44
1. jan 2014

ahojte, prosim poradte kto viete, resp. niečo mi poradte ak sa "rozumiete veci" hehe 🙂

spravil sa mi z vonkajsej strany na dolnom ďasne (uplne až pod zubom-ako je koren) hnis..resp. taka vypuklina ktorá pri dotyku boli aj ju vydno. ked to popicham ide z tade len krv tak trošku, potom nič. no ked to popicham, tak to trosicku splasne ach jaj☹
...čo si mam nato dato? viem ze zubarka..ale dostanem sa k nej mozno az o mesiac cca..
(ten zub ma predtým stale bolel, na rentgene nevidela zubarka nič, takze je možne ze TO PRAMENI Z KORENA ZUBU, lebo sa mi to vytvorilo rovno pod tým zubom)

dakujem pekne 🙂
tieto zuby...to je katastrofa... 😢 😀

Strana
z3
katherine82
15. júl 2018

@aspinka ako si dopadla s tým zubom? Aj mne sa to urobilo

aspinka
15. júl 2018

@katherine82 už je pol roka vonku, ale tou fistulou sa vlastne čistil 😉 takže kým prišlo na trhanie nerobil žiadne problémy

katherine82
15. júl 2018

@aspinka ja to už mám asi 4 mesiace a tiež sa chystám trhať :( to bola jediná možnosť trhanie?

dorottka
15. júl 2018

@katherine82 nie, da sa to aj vycistit, ale cim dlhsie to clovek nechava tak, tym je mensia sanca na uspesnost precistenia a vtedy treba trhat. Preto netreba nechavat tu fistulu roky tiect, ale ist to riesit cim skor. 4 mesiace su este ok, to nebude problem.

katherine82
15. júl 2018

@dorottka ty si ako dlho mala fistulu?

dorottka
15. júl 2018

@katherine82 ja som nemala, ale poznam tu problematiku velmi dobre. Celkovo to ludia dost zanedbavaju a odkladaju a pritom to moze byt poriesene velmi rychlo a spolahlivo - zub moze sluzit este dekady. Ale cim dlhsie sa v nom nechaju mnozit bakterie, tym skor si vybuduju super rezistenciu a uz sa to tak dobre vycistit nemusi dat, pomaly rozozieraju kost okolo zuba a obcas prejde zapal aj na okolite zuby, to vsetko casto uplne nenapadne a bez bolesti.

katarina28111991
6. dec 2018

Cysty

16022008
12. jún 2019
janik852
9. aug 2022

Dobrý deň
Vie mi niekto poradiť? Boli ma zub a nad zubom sa mi urobil taký kopček ked sa toho dotknem moc boli a mám aj opuchnutu pravu stranu tváre
Môžte mi niekto prosím povedať čo to môže byť ešte nikdy som to nemal aj keď ma bolek zub je to mu asi už 3 deň čo mi to tam rastie a puchne .
Ďakujem všetkým za rady

Strana
z3