Hodgkinov lymfóm a tehotenstvo

info5
24. júl 2023

Ahojte, prosím vás nájdem tu nejakú žienku ktorá prekonala hodgkinov lymfom / rakovinu lymfatickych uzlín a neskôr otehotnela? Chcela by som vedieť po akom čase ? Nám totiž lekárka hovorí rôzne obdobia kým máme čakať, preto ma zaujíma ako ste to mali ostatné? Kedy ste sa odvážili otehotnieť? A mali ste nejaké komplikácie počas tehotenstva alebo po pôrode prípadne s bábätkom ?
Ďakujem pekne za vaše skúsenosti, kľudne aj do SS môžeme.

jazula
24. júl 2023

Ahoj, mojím časovým rozostupom sa neriaď, Hodgkina som mala v 20ke a dieťa až v 40, ale kvôli nevhodným partnerom 😅.
Mne po ukončení liečby trvalo asi rok, kým som sa začala cítiť fyzicky ok. Na tvojom mieste by som počkala hlavne kým sa nebudeš cítiť úplne fyzicky v poriadku. Svoje dieťa milujem, ale má dva roky a ja sa nemôžem dočkať, kým sa normálne vyspím, je to neskutočné klbko energie…a to je z tých kludnejsich podľa mna 🤣.
Ja som bola presvedčená, že kvôli liečbe (chemo+ ožarovanie + sem tam CTcka a MRka za tie roky) a veku možno deti mať nikdy nebudem. A otehotnela som na prvý pokus 🙏, tehotenstvo absolútne bezproblémové a bábo v poriadku.
Takže hlavne sa ty daj do poriadku, udržuj sa fit a aj sa poraď s lekármi. Pre zaujímavosť, aké čísla/odporúčania vám dáva lekárka? Už máš ukončenú liečbu?
A hlavne - držím palce 🤗