icon

Hormonálna antikoncepcia a očkovanie AstrouZenecou

lucka656
27. apr 2021

Ahojte co poviete na tuto kombinaciu ? Mam sa dat ockovat Astrou ale beriem antikoncepciu. Viem ze ziaden lekar mi nepovie ze to je OK vzdy je riziko, ale tato kombinacia no neviem. Mate skusenosti?

sofiia87
27. apr 2021

@lucka656 beriem antikoncepciu a som mesiac po prvej davke astry, vsetko ok. Den mi bolo nanic, ale nic co by sa nedalo prezit. U mna prevazili benefity z ockovania nad moznym rizikom 🤷‍♀️

tncka
27. apr 2021

@lucka656 no na toto ti kazdy moze povedat svoj nazor a co lekarto tiez iny nazor, ale zariadit sa musis ty. To ze budes v poho po ockovani hned,tyzden,mesiac neznamena ze aj o rok,2,5... 🙂 Ja z celeho ockovania nemam dobry pocit a to nie som odporca ockovani,mam aj chripku aj pneumo aj dieta ockujem ale toto si ja do tela nedam a budem dufat ze ak to predsa chytim tak to prezijem😅

marseillefan
27. apr 2021

@lucka656 Podľa najnovších poznatkov je tam nejaké malé riziko krvných zrazenín a HAK tomu pomáha. Rátaj tak 1 ku 100.000 (zbrucha číslo, ale pravdepodobne nebude ďaleko od pravdy). Určite nájdeš desaťtisíce žien, ktorým sa nič nestalo.. (aj ja sám som očkovaný Astrou a bez problémov). Ide o to, aké máš riziko, že sa nakazíš COVIDom. Ak sedíš doma, zatvorená v home office a aj nákupy si dávaš len doviesť, uvažoval by som počkať za Pfizer/Moderna. Ak prichádzaš do styku s ľuďmi, tak je asi lepšie čím skôr sa zaočkovať Astrou.

oblecenie99
27. apr 2021

Ja to aktuálne riešim, pýtala som sa gynekológa a všeobecnej, ja mám aj kŕčové žily, vek 31 rokov.. Gynekológ mi odporučil dať si každý deň niekoľko týždňov po očkovaní preventívne tabletku na riedenie krvi (aspirín alebo acylpyrín) a všeobecná mi odporučila aj odber krvi, aby som vedela, na čom som. Obidvaja sa nezávisle od seba zhodli na tom, že osobitne je pri každom isté riziko (najmä teda pri HAK) aj keď by sa čisto teoreticky nemalo nič stať.... ale takto spojene by to už mohol byť aj zaujímavé.. Poviem úprimne, nie je mi to jedno.. muž robí v službách (obchod), ja sa od septembra tiež vraciam do práce, čiže COVID stále vnímam ako väčšie riziko. Odporúčam aj tebe sa obrátiť na lekára 🙂

Švagriná býva v Maďarsku, tiež berie HAK, ona to ani nestihla riešiť, z práce ju priamo poslali zo dňa na deň na očkovanie, a do poslednej chvíle netušila čo dostane (mala ASTRU). Tam to až tak vtedy ešte neriešili, pich pich, Astra, Sputnik či čínska, je to jedno, hlavne, že sa očkuje :D

tayla
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
28. apr 2021

Jezisi kriste, fakt sa ides radit o takejto veci tu? 😬🙄

gelifil
28. apr 2021

@sofiia87 nad rizikom smrti?zvláštne.....