icon

Hrča v krku a psychika

monci78
13. máj 2014

Ahojte, pred troma mesiacmi sa my objavila hrča v krku, prežívala som vtedy strašný strach o svojho syna s DS. Ale už asi mesiac predtým sa mi stalo, že večer pri prehltaní antikoncepcie som si všimla akoby sa mi tá malá tabletka zasekla v krku. Niečo my tam vadilo. Bola som u doktora mám zasebou krvné testy, ktoré su vraj "krásne výsledky!" Mám absolvované aj rtg krku, nič tam nieje. Doktor tvrdí, že to mám zo psychiky. Predpísal neurol, ktorý si dám len vtedy až ten pocit hrče je už neúnosný, no vždy cítim že tam niečo mám, niekedy to zmizne, niekedy a to úplne bez nejakej príčiny alebo duševného vypetia, je tam znova a úplne my stiahne hrdlo. Už sa cítim ako hypochonder, prosím kto stým má nejakú skúsenosť, nech mi napíše, ako dlho to bude trvať, alebo čo robiť, kam ísť aby to už zmizlo!! Ja už mám nervy ztej hrče, a keď na ňu myslím, úplne cítim, že rastie!! Opakujem, niesom vžiadnom veľkom psychickom strese, obyčajný stres čo prežíva každá z nás, robota a deti! Prosím poraďte! Ďakujem...

manci8
26. jún 2015

Ale ja uz som bol vsade a stale nic....
Aj alternativnu medicinu som skusil...
Ja uz to mam 4 roky😯😯...

tweety007petra
23. feb 2016

@anjelikdianka Ahoj mozem sa opytat preslo ti to??

anjelikdianka
23. feb 2016

@tweety007petra Ahoj,ano prešlo ma to naštastie.Teraz už niekolko mesiacov nič necítím v krku.Ja som začala brat Magne B6,možno aj to trošku pomohlo.

maritis
27. apr 2016

@manci8
Ja s týmto problémom zápasím už piaty rok. Prešla som cez všetkých možných odborných lekárov, od krčných, neurológov, alergológa, ortopéda, absolvovala som endokrinologické vyšetenie, vyšetrenie krku magnetickou rezonanciou, kde ma už poslala moja krčná lekárka, ktorá sa tiež chcela presvedčiť, o výsledku, ktorý jej naznačoval klasickým, aj endoskopickým vyšetrním , že sa v tom krku nič závažné nenachádza. MR potvrdila tiež negatívny výsledok, na to mi povedala, že môžem byť tomu rada. To síce som, ale to "čosi" čo v krku cítim a to že mi to prekáža pri bežnom živote, to sa vysvetliť už nikomu asi nedá. Podotýkam, že pri dýchaní nosom, necítim nič, pri jedení akéhokoľvek jedla tiež nič necítim, vadí mi to hlavne pri obyčajnom prehĺtaní slín a predýchavaní vzduchu nižšie v krku, akoby mi tam boli uviaznnuté hlieny, ktoré sa nedajú ani prehltnúť, ani vypľuť. Takto to cítim ja, raz to vnímam viac, inokedy menej. Ale tento problém mám 5 rokov. Skúšala som aj alternatívne spôsoby odstránenia tohto problému, a budem v tom pokračovať. Nádej snáď tu stále nejaká ešte je...!?

anjelikdianka
6. jún 2016

@manci8
@maritis
@manci8
@tweety007petra ahojte.Ako ste na tom teraz?
Ja to citim opat asi mesiac a neviem co mam robit.Zasa ist na vysetrenia?
Zacala som brat Magne B6 a uvidim ako dloho este vydrzima pojdem k Doktorovy.

h0sher
6. jún 2016

na vsetky zahlienenosti,bolesti dutin apod nasadte NAC=n acetyl cystein: v dlzke min 3 mesiace, 600mg 1 tobolkou zacnite az do 2400mg, u nas na SVK to predavaju pod nazvom solmucol alebo ACC Long: brutalne predrazene v EU
www.iherb.com od firmy NOW 250ks (Selen+Molybden) cena cca do 33 euro to vyjde cakompak:
vacsinu týchto hrciek,tazkosti s prehltanim robi chlamydia pneumonia...stary to znamy patogen,ktory lekari nevedia a nechcu pochopit,ze sposobuje zapaly v hrdle,dutinach,celustiach,sposobuje zapaly okostnic,pocit hrcky v hrdle,zapal priedusiek,pluc ich recidivy apod.
vysetrenie elisa+western blot by som si na vasom mieste dal spravit a nedat sa odbit!!!!!

beazpk
24. júl 2016

@maritis Strava! Skús jeden deň jesť iba ryžu, varenú mrkvu alebo brokolicu. Žiadne jogurty, koláče kysnuté, chlieb, mlieko. Jeden deň. A uvidíš či to môže byť príčina. Moja bola. Histamínová intolerancia.

mandy29
4. aug 2016

@h0sher testy na chlamydie pneumonie mi moze urobit aj obvodny ci musim ist k odbornikovi?

ramone_666
27. nov 2017

Toto mám teraz aj ja. Mám toho veľa v škole: píšem bakalárku, budú štátnice, doma je to tiež občas na nervy, tete zistili nedávno leukémiu, skoro zomrela, okolo mňa kopa chorých ľudí, väčšinou rakovina, cukrovka......ja sa už pomaly všetkého bojím, hlavne odkedy sa to tej tete stalo, asi aj to je ten stres a psychika.......a tiež ale vyše týždňa to cítim, ale iba občas a hlavne večer. A čím viac na to myslím, tým horšie. Už si pripadám ako nejaký psychopat lebo stále na to myslím. Občas mám aj také pocity ako keby nevoľnosti ale nevracám, nechudnem ani ma nič nebolí......len toto mi furt vadí.

ramone_666
27. nov 2017

@llenkapettko asi toto aj ja teraz potrebujem. Lebo keď som dajme tomu s kamošmi všetko je v pohode, ale ak ostanem nejaký čas sama, je to tu zas.

lenochch
7. dec 2017

Podobne uz ma to nebavi pocit niecoho v krku raz hore raz dole pocas celeho dna gastro v poriadku krcne aj stitna,zlaza tiez odobera mi to silu aj psychika uz na dne no a psychiatricka zarial nie bo kojim aj tak by som nic nemohla je tu niekto kto koji a dali mu nieco.....

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lenochch
13. okt 2019

@vlcik1 No ako sa to vezme akurát už tri mesiace nič ale stále sa mi to vracia .....myslím že je to ozaj v hlave držím palce

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lenochch
14. okt 2019

@vlcik1 Nie nerobili

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lenochch
15. okt 2019

Na gastre všecko ok a aj štítná žláza.....

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ivuuus
30. mar 2020

@satanka1 citam teraz vas prispevok....nejaku polhodinu co sa mi to 1x v zivote urobilo a mam strasny strach co sa deje...hned ma aj prehnalo. Ja mam pocit este pri tom ako keby mi zostupovala dolu nizsie do trubice a potom zase citim v krku...takze je to psychickeho razu?

sofia1
10. nov 2020

@manci8 ako vám zistili na gastro polypy?mám podobny problem,mám tam ísť len sa bojím...

sofia1
10. nov 2020

@maritis ahojky prosím ťa mám tento istý problém, ako ty,hrca v krku,hlieny prehltam...ako si dopadla?

mis_h
14. mar 2021

@sofia1 ahoj, prosím ta prešlo ti to? Co ti diagnostikovali?

luciar260
14. mar 2021

Tak ja mam hrcu v krku uz viac ako rok uz som si aj" zvykla ", no terax ma trapi ze takmer kazdu noc sa zobudim vyskocim zo sna a mam pocit ze sa dusim, potom sa preberiem ukludnim a je dobre, najpr sa mi to stavalo raz za cas teraz niekolko x dp tyzdna, mate to niekto ?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
luboslb
2. apr 2021

@luciar260 dobrý deň áno mám to aj ja + hrča v hrdle + tlak na hrudi a ďalšie stavy ako preháňania pokasliavanie nespavosť budenie na pocit dusenia a veľké teplo a ďalšie veci ktomu pridružené bol som natom tak zle že úplne mne hlas odišiel + mal som až pichanie v hrudníku tak priateľka zavolala záchranku som 3 mesiac na PN a už sa to nedalo vydržať v nemocnici som bol 6 hodín žiadny problém sa nenašiel kovid to nie je a údajne som ho ešte nemal dostal som magnézium a dačo na upokojenie 2 dni som bol úplne fit níž žiadne problémy ale vôbec žiadne všetko sa stratilo no dnes je to 3 deň a už sa to začína znova objavovať čiže určite je to problém v hlave nepoznám príčinu všetko je v norme ako v mojom živote nerozumiem ako to funguje každopádne zajtra kupujem magnerot a v utorok si dám predpísať dačo na upokojenie nemám inú možnosť .

luboslb
2. apr 2021

@vlcik1 zdravim panicky attack to volajú mám to aj ja skúsim tento váš produkt . Koľko ho užívate ?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
luciar260
3. apr 2021

@luboslb mna momentalne trapi to nocne dusenie, uz som z toho poriadne zufala

luboslb
3. apr 2021

@luciar260 najnovšie mne v noci pomáha relaxačná muzika keď cítim že to začína tak si dám relaxačnú hudbu alebo dáke meditácie na YouTube aj hypnoza pomáha treba skúšať a hľadať riešenia ja som v začiatkoch bojujem s tým 3 mesiac upravil som stravu to tiež pomohlo na večer nejem veľa a skoro výhradne zeleninu .