icon

Hrčka na prsníku - fibroadeóm, nádor

anicka766
4. jan 2017

Prosim zienky ak s tym mate skusenosti napiste mi. Dakujem

amelie2017
4. jan 2017

Ahoj, ja som ako mladucka mala. Vybrali mi ho, po roku sa urobil dalsi..ten mi len sleduju uz par rokov. Zo zaciatku som chodila na sono kazde 3 mesiace, potom pol roka a teraz, kedze sa nemeni iz len raz rocne

vvia
4. jan 2017

Ahoj cca ako 20rocnej som si dala fibroadenom operacne odstranit a nelutujem. Osobne mi prekazala hrcka na prsniku, bola som nespokojna. Teraz chodim raz rocne na sono 🙂 to je vsetko 🙂

anicka766
autor
5. jan 2017

Ahoj baby ako ste na to prisli ze ho mate. Ja som si ho nahodne nahmatala a 17ho ma caka USG tak uz teraz mi je zle od strachu.Mam 7 mes. synceka :(

mirkakab
5. jan 2017

@anicka766 to môže byť aj cysta, bola si s tým už? či až teraz pôjdeš? Ja som mala aj cysty aj fibroadenom.

jlp
5. jan 2017

Ahoj ja som si ho nahmatala ako 16 rocna v oboch prsnikoch. Odstranili mi ich, ale do roka sa mi vytvorili dalsie tri. Dva mi opat vybrali v 17 a pol rocnej a jeden mam pod dvorcom a ten si sledujem. Pri prvej kontrole v 16tich mi robili punkciu a tak FA potvrdili. Mam tenulinke jazvy okolo dvorcov. Na kojenie to vplyv nemalo a taktiez som mala a mam kontroly ako amelie2017

anicka766
autor
5. jan 2017

Ano po nahmatani som hned utekala k Dr. zten mi zrobil ultrazvuk a nasiel tam toto. Je Fibroadenom nador? bolo mi povedane ze je to nador ale ze je velmi malicky a piskd ma ba USG a potom sa uvidi co dalej. Baby ja sa tak strasne bojim. :/

jaaadu
5. jan 2017

no mne povedal, dr. ze je to AF, a o pol roka, ze to je cudne, ale ze je to len nejake zjazvene tkanivo, takze si pockaj co ti povedia a popripade ked urobia punkciu budu mudrejsi, je to nezhubny nador, ale nieje nebezpecny, mohlo dojst aj k hormonalnej zmene a jeho vytvoreniu, ja som mala rocneho syna vtedy, takze sa neboj, nestresuj, to budes az ked budes vediet co tam je, ale chapem ta aj ja som sa vtedy stresovala

anicka766
autor
5. jan 2017

Co znamena AF? a inac mne do sprievodneho listu napisal ze je to Rezistdncia na prsniku co to znamena...ja uz som hotova z toho :/

fedanka
5. jan 2017

Mne vyberali AF ako 25r., odvtedy som mala tri tehotenstva, kojila som... všetko O.K., min. rok som si našla ďalšie 2. Tentokrát to vraj nebudú vyberať... na kontroly chodím pravidelne... ☹

jaaadu
5. jan 2017

je to adenofibrom, skratka AF a a to co ti napisal dr. myslim, ze myslel rezistencia-znamena ze nieco tam mas, ale je to nejasne, preto sa nestresuj a pockaj co ti povedia. dokoca vela zien ho ma a ani o tom nevedia, moja kolegina ho mala 8 rokov a potom chcela otehotniet tak si ho dala vybrat

anicka766
autor
5. jan 2017

aha... trosku si ma ukludnila. Uvidim teda co povedia, je to hrozny pocit cakat tak dlho

mima4
5. jan 2017

@anicka766
v ziadnom pripade sa nestresuj. To fibro som aj ja mala, ale nie v prsnikoch, ale pod pazuchov nizsie, nie priamo tam. Je to nezhubny nador, castokrat ho ani nechcu vyberat lekari, lebo je to pre nich "nič".
Okrem toho 3 zo 4 hrciek v prsniku, kde je podozrenie na rakovinu prsnika (realne podozrenie) je OK, takze ziadny strach!

anicka766
autor
5. jan 2017

@mima4 to ano. Ja mam pod pazuchami tak isto ale k tomu sa nevyjadril a bola som po 6to nedeli na USG prsnikov a pazuch a nic nemasli a od posledneho usg ubehlo 4 mesiace ...tu hrcku nemam dlho mozno mesiac maximalne

elsyk12
5. jan 2017

Mne sa pocas prveho tehu spravil 13cm nador,robili mi punkciu a zislo z tho ze je to phyllodes tumor, hned po porode mi zastavili laktaciu a poslali do ba na operaciu...nastastie sa dal yumor vybrat a nemuseli mi vziat cely prsnik, su to uz 3 roky, chodim trikrat rocne na kontroly, sono a sleduju ma na onkologii...medzitym som aj druhykrat otehotnela, kojim aj s operovaneho prsnika a pevne verim ze uz sa mi to nevrati 🙂

anicka766
autor
5. jan 2017

@elsyk12 ja Vam prajem aby sa to nikdy nevratilo je to strasne ten strach prezivat

mima4
5. jan 2017

@anicka766 mas ju mesiac, len hrcky aj vznikaju aj zanikaju, tiez netreba sa kontrolovat, po ovulke az kym dostanes kramy...prsia vtedy inak funguju, su hrudkavejsie.
Ak mas strach, objednaj sa skor na sono, neviem z kade si, ale napr. v BA su kliniky, kde ta vezmu aj na druhy den...

Mozem sa ta spytat na vek a ci v rodine mate pripady rakoviny prsnika?

elsyk12
5. jan 2017

@anicka766 dakujem , nebojte urcite to bude ok...okrem toho mne lekari povedali ze ked sa hocijaky nador v prsniku objavi vcas je velmi vysoka sanca na vyliecenie a zachovanie prsnika..drzim palce nech vam to dobre dopadne 🙂

anicka766
autor
5. jan 2017

@mima4 ja som z PP mam 26 r.
konkretne o rakovine prsnika v rodine neviem ale babka mala metastazy po celom tele...aj na to zomrela a mamka mala rakovinu krcka maternice...tu jej vyoperovali a uspesne...uz 15 rokov je po a nic sa nevratilo chvalabohu

mima4
5. jan 2017

@anicka766 pokial bola u vas rakovina, urcite je lepsie veci sledovat, chodit castejsie na sona.
Len nemaj strach, stres a napatie cloveka len nicia, a sama vidis, hrcky tu riesi velmi vela zien.
nasla osm toto http://www.adus.sk/poliklinika-adus/lekari/prac... skus tam zavolat a objednat sa...mozno ta vezmu aj skor

anicka766
autor
5. jan 2017

@mima4 ano bola som tam...mali zatvorene tak ma lekar robvno poslal priamo do nemocnice

vvia
5. jan 2017

@anicka766 tiez nahodne nahmatanie 🙂 neboj, drzim prsty