Hrčka pri konečníku

zorka1
4. aug 2015

Prosim maminky o radu,skusenosti,info. Je mi to trosku trapne,no nemam sa s kym poradit. Asi pred dvoma tyzdnami som si nahmatala hrcku pred vstupom do konecnika. Najprv som na tom mieste citila taky akoby tlak,nieco ako ked sa robi bolava vyrazka. Teraz to uz neboli,no je tam ta hrcka stale. Googlila som cosi o tom,mozu to byt uzliny,hemoroidy? Mate prosim s niecim takym skusenost? Viem ze by som mala ist aj k dr.,mozem aj ku gynekologovi? Dakujem vopred za reakcie

girlinka
4. aug 2015

Asi najskor hemeroid to bude...stane sa ze tak "vyskoci"

zorka1
autor
4. aug 2015

@girlinka a nevies prosim co s tym? Ci sa to da 'liecit' aj nejakym kremom alebo musim ku gyn.?

girlinka
4. aug 2015

@zorka1 raz som to mala a zmizlo to samo...ale su aj rozne pripravky v lekarni tak mozes skusit ;)

pemon
4. aug 2015

Urcite vonkajsi hemoroid su nato masticky v lekarni

zorka1
autor
4. aug 2015

@girlinka dakujem,skusim teda este vyzistit na nete,je mi totizto trochu blbe sa pytat na to v lekarni a vysvetlovat, hlavne v nasom malom meste

zorka1
autor
4. aug 2015

@pemon dakujem,tak trosku ste ma ukludnili,zajtra nieco kupim a snad pomoze

girlinka
4. aug 2015

@zorka1 ak mas velke pochybnosti tak napis na livedoctor.cz...pridaj fotku a tam ta ubezpecia ;) ..anonymne smozrejme...no isto je to hemoroid

endzi81
4. aug 2015

Myslim ze ten krem sa vola faktum, je volno predajny 🙂

zorka1
autor
4. aug 2015

@girlinka no tak fotku urcite nedam,to uz radsej by som zasla ku gynekologovi,ale aj tak dakujem

zorka1
autor
4. aug 2015

@endzi81 dakujem,znacim si

kitty88
4. aug 2015

@zorka1 odporucam krem hemostop z dubovej kory, najlepsi zo vsetkych liekov na hemoroidy 😉 a je vhodny aj pre tehotne a dojciace.

anefi
4. aug 2015

Najskor to bude hemoroid. Ak chces ist k lekarovi, tak treba ist ku svojmu vseobecnemu. Gynekolog ti velmi s hemoroidmi nepomoze. Vseobecny lekar ti doporuci vhodnu liecbu. Ale pravdepodobne ti dobre zaberu aj volnopredajne masticky z lekarne (Factu alebo Hemostop gel).

marlene
4. aug 2015

na hemoroidy su dostat cipky aj masticky volne v lekarni- vbec ti t nemusi byt trapne,vies kolko ludi ich ma? dokonca ovela viac muzov ako zien. ked k lekarovi,tak k chirurgovi,dnes su uz pri rozsiahlych velmi dobre operacne metody .

petra7777
4. aug 2015

@zorka1 Masť sa volá FAKTU a sú aj čípky. Odskúšané a najlepšie, iné sú nanič.

babulka31
4. aug 2015

najlepsie je ist k chirurgovi ten ti pomoze, ja mam tiez pomohol mi krem z dubovej kory a sedave kupele

zorka1
autor
4. aug 2015

@kitty88
@anefi
@marlene
@petra7777 dakujem vam

@babulka31 k chirugovi sa bojim

babulka31
4. aug 2015

@zorka1 aj ja som sa bala, ale nic hrozne to nebolo

alka1980
4. aug 2015

@zorka1 ano dievcata maju pravdu,je to hemeroid.Ja som bola az u gastroenterologa a ten mi odporucil miesto Faktu cipkov Spofax cipky a naozaj su lepsie.Ale je to individualne.Kazdemu ulahodi daco ine.Ja napr nemozem spominany Hemostop.Strasne stipe.Skus co ulahodi tebe.

kakavenko
4. aug 2015

ja odporucam FINE 6,je to taky ako olejcek,umrtvi a pomoze,stoji sice okolo 14e,ale ja som minula mozno 1/10 🙂z flasticky a pomohol,budem mat nabuduce 🙂

borkavan
4. aug 2015

@babulka31 a aj ti pozeral tie hemoroidy? mám ich tiež, sakra. ešte si nič na to nedávam, ale už mi aj tečie krv z nich. niekedy je to dobré, niekedy vysutpia von. ale hambím sa ísť k chirurgovi.
pôrod je prirodzený alebo toto... čo ti tam robil?

fantaghiro21
5. aug 2015

Ja som nikdy nemala problemy s hemoroidmi az teraz v tehu som raz schytala .Aj to po dlhom lezani v nemocnici.Mne zabrala obycajna zinkova mast.Nic doma som nemala a zinkova mast je pre mna zachranca...stoji okolo1,50 najviac 2☺

alka1980
5. aug 2015

@borkavan ,aj vam je neorijembe ist k chirurgovi navstivte daku gastroenterologicku.Ano pozeraju to.Mne tiez krvacali a bolo nutne to vysetrit.Kedze ja som z vonku nic nemala.A to som bola u lekara.Prijemne to nebolo,ale pri porode sa nam oooomnoho viac chlapov kukalo tam dolu 😀

marlene
5. aug 2015

baby, je to neprijemne,ale necakajte dlho ,treba to podchytit hned v zaciatkoch ,lebo ked su hemoroidy vo vyssom stadiu ,tak potom sa nevyhnete operacii. a ma t fakt strasne vela ludi .nie je to nic nezvykle .

zorka1
autor
5. aug 2015

tak kúpila som tú masť faktu, snáď zaberie. neviete ako skoro môžem čakať zmiznutie hrčky? lebo ak nezmizne,tak by som šla k dr. aj tak radšej,pre istotu.

ajkava
5. aug 2015

Treba používať bavlnené nohavičky, nie tangá. Často sa umývať, najlepšie odstátou vodou. Niekedy za to môže teplé počasie, keď sa človek potí. Tiež sa odporúča sedieť na tvrdšej stoličke, jesť veľa vlákniny, veľa piť, aby stolica nebola ani tuhá ale dávať si pozor aj na prekyslenie organizmu. Vtedy stolica dráždi črevo a je to tiež problém. Keď sa nedodržujú aj niektoré veci, krémiky až tak nepmôžu

zorka1
autor
6. aug 2015

@ajkava tangá už aspoň 5 rokov nenosím vôbec. čo sa týka umývania, no nie vždy je to možné, hlavne keď je človek v práci. ale po potrebe zvyknem používať vlhčené obrúsky- tie detské. no inak som zabudla na začiatku napísať, že vlastne som to zbadala tesne po menštruácii, že tam niečo mám. bolo vtedy aj dosť horúco, čiže som to prikladala najprv aj tomu, že preto sa to tam spravilo. no kedže to nemizne, tak už som sa začala obávať.

dilino
6. aug 2015

no najskôr to bude hemeroid ale pre istotu by som išla ale podľa popisu to bude hemerodi aj ja som to mala a použivala som HEMO STOP a potom mi prešlo ono sa to zvykne obnoviť tak to treba riešiť ale radšej si to daj aj pozrieť ale podľa popisu je to vonkajši hemeroid a ta hrčka je tvrda či aka ako to citiš ty nekrvacaš pri stolicici to si všimni ak ano to môže byť aj z hemerodiu ale poisti a chod k lekarovi držim palce aj ked ja si skôr myslim že to bude hemerodi ten tiež riadne dokaže potrapiť.

ematko29
6. aug 2015

Ja som to tiez mala.a velmi dobra je nato dubova kora.kupis v lekarni.urobis ako caj a robia sa tym sedave kupele.do 2tyzdnoch to zmyzne.

zorka1
autor
7. aug 2015

@dilino no zatiaľ nekrvácam,tak dúfam,že ani nebudem. tá hrčka je tvrdšia,akoby pupenec, alebo ako to nazvať.

maminuska
7. aug 2015

@zorka1 a máš ho čietny alebo modrofialový ? Ak je to tak , tak je to fakt hemeroid a ani nemusí krvácať. Mám s tým svoje skúsenosti počas štátnic alebo počas tehotenstva, doslovne som si ich vysedela. Keďže som bola tehotná , tak mi to pozrel aj gynekolog a dal mi na to nejaku mast.