icon

Hrčka v prsníku

tatiana7777
29. dec 2012

Ahojte, prave dom si nahmatala hrčku v pravom prsniku-je to vidieť aj volnym okom na pokožke-0,2 cm cca takej troska farby do fialova, az je mi zle je to priamo pod kožou, nestretli ste sa s tym? Určite pojdem na vyšetrenie ale až po sviatkoch kam teraz s tym... Asi umrem od strachu (bola som pred 1,5 r.po porode na kontrolu a nic nenasiel) :(

Strana
z2
marika1230
25. nov 2013

nestrachuj sa .mne sa objavila podobna hrcka po tom ako som zacala kojit.....myslela som ze je to zrazene mlieko ale bola to cysta niekedy aj bolela cervenala sa.....nedala som si ju vytiahnut a sama mi zmizla 🙂

zuzkamin
27. dec 2013

Ahoj chcem sa opýtať. Mám v ľavom prsníku hrčku už odkedy si pamätám, zatiaľ som to neriešila. minulý rok som bola na preventíve a gynekologička mi povedala že to nebude nič vážne. poslala ma aj na sono ale nedostala som sa tam. dovody su uz teraz jedno ake, proste som nebola. doteraz som na to ani nejak nemysela. ale pred sviatkami mi nechtiac synovec buchol priamo na tu hrcku a odvtedy ma pobolieva. zacinam mat stres. planujeme s manzelom babatko takze sa na seba zacinam pozerat trochu inymi ocami. chystam sa opat na gyndu po novom roku ale teraz som z toho dost v strese.

alchemilkazltozelena
4. nov 2015

@zuzkamin ako to dopadlo?

zuzkamin
4. nov 2015

@alchemilkazltozelena vtedy to dopadlo vcelku dobre, ta hrcka v podstate nic neznamenala, bolo to tkanivového povodu takze sa to neriesilo, ale na druhom prsniku mi vtedy nasli kopec cyst, ktore boli male. No pred mesiacom som bola na preventive u gynekologicky a poriadne sa zvacsili takze o mesiac idem opat na sono a uvidim co mi povedia. Ked som sa spytala gynekologicky ci sa mam stresovat tak odpoved znela zatial nie... no to ma velmi neukludnilo ale hadam to bude OK.

lakatusik
25. feb 2016

Ahojte, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, urcite tomu niekomu pomozem. Pred pol rokom mi gynekolog pri SONOGRAFII prsnikov povedal – nieco tu mate, budeme to sledovat, pridite o pol roka. Samozrejme, ze som sa viac nepytala, bola som si akosi ista, ze tam aj tak nic nemam, ved co by mal na mysli? (povedala som si). Vratila som sa teda znovu na toto vysetrenie o pol roka neskor, tu som uz len dostala vymenny listok kde stalo – pravdepodobny NADOR prsnika, prosim o MAMOGRAFIU. Objednala som sa teda na tu najlepsiu radiologiu, o ktorej viem, ze tu v Stuttgarte je.O par dni som si nahmatala naozaj HRCKU v prsniku, opuchnuta tvrda hmota pod pazuchoU na tej istej strane, zaschnuta tekutina na bradavke. Povedala som o tom priatelovi. Termin mamografie bol az o dva tyzdne, tak si viete predstsavit, ze moj priatel cele dva tyzdne stresoval, smutil a nejedaval. Na radiologii mi bolo povedane, ze v mojom mladom veku – 26, mi najprv urobia sonografiu, a podla nepriaznivych vysledkov idem hned na mamo. Nasli mi CYSTU. Nie jednu, viacero. Male ako hrasok. O 6 mesiacov sam am vratit znovu na vysetrenie. Zatial budem brat selen, pankreatin, jodova tinktura, DIM. Som vitarian, so stravou problem nieje, antikoncepia – tu viac nechcem. Dovod, preco som sa rozpisala je, ze kazda zena hned pomysli na RAKOVINU prsnika, ale naozaj, ako sa pise v kazdom clanku, nie kazda hrcka v prsniku znamena hned nador : ) tak vela stastia a nebojme sa : )

erulka77
14. mar 2016

Caute ako je to z bolestivou hrčkou ? Toho strach nemusim mat ze?

bubik11
6. aug 2016

Ahojte. Obnovujem temu, snad mi poradite. Vcera podvecer ma zacal neskutocne bolet prsnik. Boli aj v pokoji, pri pohybe je to este horsie. Nasla som si malu hrcku, ktora je fialova a akobibod nej vychadza ta bolest. Tych fiakovych fliacikov mam po prsniku viac. Co by to, prosim, mohlo byt? Dakujem

celasapremenim
14. sep 2016

@bubik11 ahoj, musis ist co najskor k lekarovi, co ti tu kto poradi?

bubik11
14. sep 2016

@celasapremenim uz je to viac ako mesiac, cize uz neaktualne. A u lekarky som bola

celasapremenim
14. sep 2016

@bubik11 pardon, nevsimla som si datum

kurciatko23
14. sep 2016

Aj ja som mala fialovu modrinu a pod nou hrcku, nebola som si vedoma toho, ze by som sa udrela.... bol to nejaky tukovy neviem co 🙂, ale chodim s tym rocne na kontrolu.chod k doktorke, upokoji ta

bubik11
14. sep 2016

@kurciatko23 bola som. Mala som to silny zapal,nakoniec ten fialovy fliacik s tym nemal nic. Ale hrca mi narastla do velykych rozmerov. Ale atb a obklady pomohli. 🙂

bubik11
14. sep 2016

@celasapremenim v pohode

ninulik28
17. sep 2016

@bubik11 prosim zapal vznikol z kojenia ci nie? Som skoro rok po porode, kojit som nekojila. Na lavom prse nad bradavkou mam dost tvrdy a velky utvar, ked si pochytam tak aj bolavi. V pondelok idem urcite doktorke-bojim sa :-/

yollanda
17. sep 2016

@ninulik28 neboj sa, to je urcite zdurena mliecna zlaza. to moze byt aj vyse roka po kojeni. aj ked si nekojila, mohol tam nejaky upchaty mliekovod ostat.

ninulik28
17. sep 2016

@yollanda trosku si ma upokojila no aj tak obavy su :-/

ninulik28
17. sep 2016

@yollanda ja mam uz pocit ze to prso mam tvrde cele, ci hore ci dole, alebo z bokov :-/

bubik11
17. sep 2016

@ninulik28 ahoj. No uz som nekojila viac ako rok. Vsetci sa cudovali z coho to mam. Pytali sa, ci som nemala nejaky uraz, alebo ma napr partner silnejsie nezmackol.. No tiez som ale mala mliekovody a zlazy zapalene. Vyhovorili sa nakoniec na hormony, lebo v tom case som mala mat aj menstruaciu, ale mala som len spinenie. No a s tym rozdielom, ze mna to bolelo vkuse a pri dotyku som isla s koze vyskocit.
Mozno ako pise kocka nizsie, len nejaka zdurenina. Neboj, oni uz vedia co s tym. 🙂

yollanda
17. sep 2016

@ninulik28 no to bude asi zapal, lebo rakovina neboli a hrcka je minimalna

buclanka
10. jan 2017

Moja 20ročna dcera ma hrčku na lavom prsniku,je nezhubna,ale boli ju,ako keby ju tam pichalo.Velmi sa o nu bojim,ale neviem čo s tym dalej robit.Prosim o dobru radu a trošku aj o ukludnenie,dakujem.

ninulik28
10. jan 2017

@buclanka pisem sukromnu postu

celasapremenim
10. jan 2017

@buclanka urcite to bude fibroadenom, alebo cysta, nebojte sa, treba ist za odbornikom, dobre ambulancie su na heydukovej v bratislave, vsetko sa vysetri a napravi
okrem toho na toto je vyborne uzivat denne zeleninove cerstvo vytlacene stavy, nic lepsie neexistuje, vie sa to tym uplne vstrebat, hovorim o repe, stopkovom zelere a roznych kombinaciach inych zelenin tiez k tomu, len treba si to nastudovat, ako to spravne nakombinovat, ja by som robila vsetko
jo a casto je pricinou hormonalna antikoncepcia

buclanka
10. jan 2017

@celasapremenim dakujem,je to toto,len problem je v tej bolesti.A Bratislava je daleko,sme z Košic

celasapremenim
10. jan 2017

@buclanka bolest ma preto, lebo ak je to to prve tak to vrasta do prsnej zlazy, a vadi to...ja by som predsa len takuto vec dala skonzultovat lekarovi mudr. belovi, nech to pozrie, ci to treba alebo netreba vybrat
ak by to bola cysta, iba jej to vytiahnu injekciou, vraj to nijak velmi neboli nie je to take zle
ak by to bolo to prve a mali by jej to vybrat, odporucam, abz ste netrvali na operacii lokalne umrtvenie, to tkanivo zvykne velmi krvacat a po takej operacii potom byvaju krvne zrazeniny a jazva sa horsie hoji, toto lepsie v narkoze

1ivanka1
9. jún 2018

@celasapremenim prosim ta na tej heydukovej v ba na aku amb treba ist?dakujem

mamulikanulik
13. sep 2025

ja mam inu otazku. prepadá sa mi pravy dvorec, rovnako ako mojej mame, ta mala onko..hmatam pravidelne, nič nenachadzam, žiadnu hrčku, ani pod pazuchou. na mamo chodím pravidelne. myslite že by to mohlo byt vekom ? (67). alebo nejaka rada?
dakujem

Strana
z2