Hrčky na bruchu
Dievčatá, taká možno zvláštna otázka, ale keď ležíte na chrbte a tak silnejšie prechádzate rukou po dolnej časti brucha ako už začína ochlpenie, tiež tam cítite rôzne hrbolčeky?
Necitim nic.
Nemala si sekciu? Ja som mala a odvtedy tam nieco take citim :D
tam nie, ale vselikde inde ano. tiez som sa vydesila a bola som na sone a su to tukove zalezitosti.
Sekciu som nemala, ale teda zrejmé aj u mňa to bude tuk, po tehotenstvach mám pár kíl navyše
Ahoj,
ak si po pôrodoch a trochu sa zmenila štruktúra kože a podkožia, je úplne bežné, že pod bruškom cítiš malé hrčky alebo nerovnosti – často ide o tukové zhluky alebo jemné zmeny podkožného väziva.
Ak sa hrčky nemenia, nebolia, nerastú a koža nad nimi vyzerá normálne, nie je dôvod na obavy.
Ale ak by si spozorovala rýchle zväčšovanie, tvrdnutie, začervenanie alebo bolesť, vtedy by bolo dobré to ukázať lekárovi – pre istotu.
Inak si dopraj kľud, pohyb a normálnu starostlivosť o telo – nič vážne to veľmi pravdepodobne nebude.
Ahoj,
ak si po pôrodoch a trochu sa zmenila štruktúra kože a podkožia, je úplne bežné, že pod bruškom cítiš malé hrčky alebo nerovnosti – často ide o tukové zhluky alebo jemné zmeny podkožného väziva.
Ak sa hrčky nemenia, nebolia, nerastú a koža nad nimi vyzerá normálne, nie je dôvod na obavy.
Ale ak by si spozorovala rýchle zväčšovanie, tvrdnutie, začervenanie alebo bolesť, vtedy by bolo dobré to ukázať lekárovi – pre istotu.
Inak si dopraj kľud, pohyb a normálnu starostlivosť o telo – nič vážne to veľmi pravdepodobne nebude.
@drnarovinu ďakujem za odpoveď, vôbec žiadne problémy nemám, len som to včera tak zacítila, keď som sa kremovala po sprche. Mám za sebou dva prirodzene pôrody, po ktorých mi zostalo pár kíl navyše.

Neboj sa, nic ti nie je 🤷