icon

Hrozí mi rakovina kože?

21. mar 2023

Caute, mam jedno znamienko ovalneho tvaru, ale okraje su ako pila (zubkovite) a v strede a na okraji je tmavohnedej farby. Sledujem a chranim ho, aj ked dr to neriesila pred 5 rokmi, lebo inak vyzera tak isto, odkedy si ho pamatam... Dnes som bola na koznom, ze predsa by som ho chvela dat prec a mat uz konecne pokoj od neho, tak som sla za inou doktorkou, ktora ma teraz tak vystrasila, ze ledva dycham zo strachu. Povedala, ze treba dat prec, pretoze nema pekny tvar, nie je jednofarebny a velkostne je na hranici, ma cca 6 mm. a + ze vidi v lupe zmeny. Videla ma prvykrat... Ja som jej zabudla v tom strese aj povedat, ze to znamienko je rovnake, dokonca ani v tehotenstve sa nemenilo (fotim ho kazdy 2-3 rok..) Mozno trosku vybledlo (tmavohnede ostalo tmavohnedym), kedze sa neopalujem cca 3 roky.

Zohnala som sukromne chirurga, buduci tyzden idem ho dat vyrezat, ale povedzte mi, ako byt v klude a cakat este aj na histologiu.

Strana
z2
simca06022011
21. mar 2023

:D vymenit celu kozu, za plast :DDD netrap sa s tym, proste skontrolovat a neriesit. Co sa ma stat sa stane :D

leskky
21. mar 2023

Áno, mám aj nad 6mm.

autor
21. mar 2023

@simca06022011 za plast 🤣🤣🤣

oli18
21. mar 2023

Na ramene, neďaleko kľučnej kosti, mal véééľmi dlho neohraničené a nevypuklé znamienko. Posledné roky sa trocha zväčšilo. Malo asi 1,5 cm. Ani by s nim mm nešiel, len za chrbáte mal bradavicu a tá sa mu pri ležaní ošuchávala a zakrvacala. Tak som ho nahovorila, nech ide a nech ukáže aj toto znamienko. Dr by ho aj tak videla, keď bol do pol pása nahý. Potom mu objavila ešte malinke na chrbáte, aj to dala von. Takže 2 znamienka a jednú bradavicu.

simona20201309
21. mar 2023

Nie, teraz nemám žiadne veľké, maximálne ma 2-3mm.

simona20201309
23. mar 2023

Chcem ta podporiť. Moje vyšetrenie dopadlo výborne, a to mam naozaj niektoré znamienka škaredé, dokonca ma občas svrbia. Kontrolovala ich dosť poctivo a úplne všetky. Takže nádych, výdych a PP vyšetrení budeš určite spokojná. Drz sa.

autor
23. mar 2023

@simona20201309 jejda, akurat som ti chcela napisat, ze ako si dopadla. Aj si ich odstranovala? Ci iba u koznej si bola?

simona20201309
23. mar 2023

Iba u kožnej
Znamienka odstraňuje chirurg.

domca90
26. jún 2023

baby,co vravíte na toto znamienko?chcem,nech si ho da priatel už konecne vybrať.idem ho objednať aj na kožné,len u nas,tam kde som aj ja vedená,robí kožný iba vo stvrtok,tak bohvie kedy ho objednaju....

autor
26. jún 2023

@domca90 To, vi je znamienko chore, povie na 100% IBA histologia. Mne dr do papierov napisala, ze displasticke, co bol predrakovinovy stav, a histologia potvrdila, ze to je obycajne znamienko, ziadne dis.... 🙏🏼 Ja si myslim, ze to bude mat v pohode (naozaj som mala skarede znamienka, odstranili mi uz dokopy 9), ale v lete je riskantne vybrat kvoli zapalom z tepla.... Vyberaju na jesen, zimu a jar... Jesine, zeby lekar to nevidi na urgent.

Urcite by som na jeho mieste nosila siltovku, a natierala to znamienko 50kou aspon.

Strana
z2