Hyperfunkcia štítnej žľazy a priberanie

26. jan 2023

Ahojte.Má niekto podobný problém?

dixitka
26. jan 2023

Ja som mala pred 12 rokmi 🤷‍♀️

autor
26. jan 2023

@dixitka koľko ste pribrala?

zojanka
26. jan 2023

Čo ja viwm tak sa priberá sa pri hypotyreóze, nie hyper. Ak máš problém s priberaním nemyslím že to bude štítnou.

nevenka
26. jan 2023

@autorka a urcite mas hyperfunkciu? Ak mas zvysene TSH a beries Euthyrox, tak rozhodne mas hypofunkciu a pokial nemas dobre nastavenu davku, tak mozes priberat.
Hyperfunkcia znamena znizene TSH a zvysene hormony fT4 a fT3, na to sa beru tyreostatika. Pri neliecenej sa skor chudne, pribrat mozes popri liecbe tyreostatikami.
Takto v skratke.

autor
26. jan 2023

@nevenka nie neliečim sa.TSH mám 0,01 a ft3 ft4 mierne zvýšené,no mám Anti TPO cez 300.Podla Dr.nieje dôvod užívať zatiaĺ niečo.Asi čaká kým budem mať 100kg😒

dixitka
26. jan 2023

Prečo akože nie je dôvod na lieky, veď máš všetky hodnoty zlé… určite už aj iné príznaky máš, okrem toho priberania :( ja sa už nepamätám, koľko som mala anti tpo, ale viem že TSH som mala <0,001, a fT3 a fT4 zvýšené len mierne. Cítila som sa katastrofálne, zaspávala som všade, kam som si sadla (napr. v električke, alebo v 1. lavici na prednáške), príšerne som sa potila a mala som vysoký tep, kvôli ktorému mi nasadili načas aj betablokátory. A teda hneď mi dali aj Thyrozol. Pribrala som tuším 15 kg za pol roka pred začiatkom liečby, a potom ešte asi 5 kg už počas liečby 😖 (a to som sa ako študentka VŠ naozaj neprejedala, nebolo z čoho :D skôr som jedla menej ako napr. moje spolubývajúce, ale nebolo to nič platné…)

U mňa bola žiaľ napokon nutná operácia, ale po nej sa mi fakt uľavilo a neskôr som aj som schudla naspäť na svoju váhu.

autor
26. jan 2023

@dixitka Ďakujem Vám za odpoveď.Môj lekár tvrdí že to nevidí na liečbu.Budem musieť zmeniť lekára.Áno samozrejme mám príznaky.Spala by som keď to nie je vhod ,a v noci som ako sova.Pichá ma pri srdci,a mám aj blok na EKG.Padajú mi vlasy,a mám suchú kožu aj sucho v ústach.

nevenka
26. jan 2023

Takze ano, vyzera to na hyper. Ale moze ist o docasny stav, to sa da zistit este, ked zoberie krv na TSI protilatky - ak su tie zvysene, tak ide o autoimunitnu hypertyreozu a na to sa berie Thyrozol. Ja som dojcila, hodnoty len mierne zvysene, ale bolo mi zle a Thyrozol mi nasadili.
Ja som si bola aj sama v labaku Unilabs v BB dat zobrat krv ako samoplatca...Ak dr. nezoberie, treba si to ist takto dat spravit. Ale to priberanie mi nejde do hlavy, jedine, ak by si mala vlci hlad. Co moze pri tomto tiez byt. Ja som mala vysoky tlak a pulz, tiez som musela brat aj betablokatory. Tras a unavu, nadmerne potenie a padanie vlasov v chumacoch, nervozitu, uzkosti...

dixitka
26. jan 2023

@nevenka ja doteraz nechápem, prečo som pri hypertyreóze priberala, a to až absurdne rýchlo, ale z jedla to nebolo 🤷‍♀️

zuzanaam
26. jan 2023

ja mám sice hypotyreózu, ale mne klesli protilátky proti šž po vysadení lepku. A to rapídne, takmer úplne.

nevenka
26. jan 2023

@dixitka chapem...mozno zavodnenie...🤔...Ale napriklad, pri prvom ataku som chudla, pri dalsom nie, nastastie ani nepriberala. Ale nadvahu som mala teda. Teraz som po stvrtom porode, v tomto tehotenstve sa mi vsetky protilatky dostali do normy, ale zase som mala a mam problem s tlakom, beriem lieky a som zvedava, co ma caka so stitnou zlazou. Telo si pamata a vraj pri kazdom dalsom ataku to byva horsie ☹. Je to zahada, ako kazde telo reaguje inak. Aj na tu istu chorobu.

iveetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz