icon

Hypodenzné ložiská

lenusqa332
23. dec 2022

Dobry deň chcela by som sa opýtať na hypodenzne ložiská o čo ide ? Čo je to ? Hľadám to na nete ale nič s nenašla ... Sú to nádory alebo niečo s tým spojené ? Za každú odpoveď ďakujem .

lenusqa332
autor
24. dec 2022

@gabrielachochulka ďakujem no celkom tomu nerozumiem či sú to nádory alebo nie lebo píše sa tam že áno .. viete nedávno som bola na CT brušnej dutiny kde mi zistili vlastne nonrotaciu čriev že sú inak poskladané ako majú byť normálne .. a v oblasti sigmi tam našli hypodenzne ložiská 9mm 5mm A 3,5mm no celkom mám s toho strach čakám teraz na kolonoskopiu pod celkovou narkozou pretože inak by to bolo pre mňa veľmi bolestivé keďže sú tie čreva inak uložené neviem kedy má tam objedná doktor má mi volať medzi sviatkami tak hľadám čo sú tie hypodenzne ložiská .

toiba
24. dec 2022

@lenusqa332 v popise nic viac k nim nie je napisane? vysycuju sa? pocet? denzita odmerana? mate cely popis ci iba zaver? moze to byt vsetko a nic, iba slovo hypodenzne neznamena nic, treba zvysok vediet

macka10
10. sep 2023

@toiba ahoj, vyzerá, že sa tomu celkom rozumieš, možem poprosiť o názor, ďakujem.
CT LS chrbtce so zameraním na telo stavca L3 - doplnenie k MR:
V tele L3 sa zobrazuje hypodenzné ložisko priemeru 7mm, s ľahkou kondenzáciou spongiózy na jeho okraji, avšak bez kalcifikovaného
lemu.
Záver:
CT nález nemá typický charakter ložiska fibróznej dysplázie. Do. nález sledovať v čase na MR (príp. kontrola s DVO a podaním Gd. k.l.) -
kontrola o 6 mes., resp. podľa uváženia klinika.

toiba
11. sep 2023

@macka10 ahoj, nasli nespecificke lozisko, podla mna z popisu je to Schmorlak, cize hernia platnicky do tela stavca... ale nevidim obrazky, takze ma neber vazne na 100%, odporucili kontrolu aj s kontrastom, dobre riesenie, uvidia ako sa to v case zmenilo a ci sa to vysycuje... momentalne teda treba počkať na kontrolu, potom sa pptvrdi o co ide 🙂, drzim palce