Hypofunkcia štítnej žľazy so zmiešanými príznakmi a liečba
Zdravím,prosím vas mali ste niektora zistenú hypofunkciu šz ale priznaky skor opačne? Som 3 rok od pôrodu,cisársky predčasne koli preeklampsii..bola som roky sledovana na šz no vždy bola krv ako tak dobre,pred 2 mesiacmi u obvodnej odber vyšiel 54,predtym som mala 2,4..príznaky mám však opačne,velmi vela som schudla,búšenie srdca,úzkosti atd...dnes mi boli nasadené tabletky Euthirox,zajtra si mám už nasadit.prosim vas bolo vam z liečby lepšie?prípadne mali ste nejake nežiaduce účinky?(toho sa najviac bojim) a mali ste takto zmiešane príznaky?ďakujem
tiež som mala pri zmene zloženia liekov divné stavy 🙂 búšenie srdca, nepokoj, aj úzkosti, musela som znížiť dávku a brať večer nie ráno, potom sa to ukľudnilo
ja som histaminik, čiže musím dávať aj pozor čo zjem, ale Euthyrox ako taký je fajn
@stellarstar chápem,a zlepšilo sa vam teda?
@marion30 áno zlepšilo
@marion30 liečim sa na štítnu žlazu 14 rokov od svojich 11 rokov mám hypofunkciu spôsobenú autoimunitným ochorením užívam Euthyrox 6 dní 137 mg a jeden deň 150 mg . Z liekov nebývajú vedľajšie účinky takmer vôbec a cítim sa po nich lepšie nie som taká unavená a viac vladzem má to svoje ALE nezmyzlo mi búšenie srdca a úzkostné stavy až stavy paniky keďže kôli nedostatku hormónov môže vznikať aj depresia a to hneď cítim keď napríklad zabudnem užiť lieky a tieto príznaky sú späť tak tiež sa extrémne potím a som náchylná na choroby lenže ja mám autoimutne ochorenie takže kľudne aj 5 krát za rok beriem antibiotika takže to búšenie srdca a úzkosti máte s dôvodu hypofunkciu a čo sa tíka chudnutia ja som natom ako na horskej dráhe napríklad teraz som mala vyše roka 84 kg a teraz za mesiac som schudla 10 kg ani neviem ako. Po pôrode sa mi tiež stav zhoršil predtým som brala 100 mg Euthyrox a prešlo už 2 a pol roka a stále mi nevedia nastaviť lieky tak aby bolo dobre. Najhoršie natom je to že sa mi zhoršuje psychika.
Ja beriem l-thyroxin, ked nebol dostupny, kupila som euthyrox a mala som silne busenie srdca

@marion30 môj otec ma tiez hypo a tiez moc schudol pokiaľ na to prišli že to má kv sz. Inak aj ja mám hypo a aj počas liečby mám sem tam búšenie srdca. Nežiadúce som pri starom euthyroxe nemala ale pri novom so zmeneným zložením áno. Ale odkedy užívam na noc tak už som bez NÚ