icon

Hypofunkcia štítnej žľazy so zmiešanými príznakmi a liečba

marion30
26. jún 2023

Zdravím,prosím vas mali ste niektora zistenú hypofunkciu šz ale priznaky skor opačne? Som 3 rok od pôrodu,cisársky predčasne koli preeklampsii..bola som roky sledovana na šz no vždy bola krv ako tak dobre,pred 2 mesiacmi u obvodnej odber vyšiel 54,predtym som mala 2,4..príznaky mám však opačne,velmi vela som schudla,búšenie srdca,úzkosti atd...dnes mi boli nasadené tabletky Euthirox,zajtra si mám už nasadit.prosim vas bolo vam z liečby lepšie?prípadne mali ste nejake nežiaduce účinky?(toho sa najviac bojim) a mali ste takto zmiešane príznaky?ďakujem

stellarstar
26. jún 2023

@marion30 môj otec ma tiez hypo a tiez moc schudol pokiaľ na to prišli že to má kv sz. Inak aj ja mám hypo a aj počas liečby mám sem tam búšenie srdca. Nežiadúce som pri starom euthyroxe nemala ale pri novom so zmeneným zložením áno. Ale odkedy užívam na noc tak už som bez NÚ

lucka_ke
26. jún 2023

tiež som mala pri zmene zloženia liekov divné stavy 🙂 búšenie srdca, nepokoj, aj úzkosti, musela som znížiť dávku a brať večer nie ráno, potom sa to ukľudnilo
ja som histaminik, čiže musím dávať aj pozor čo zjem, ale Euthyrox ako taký je fajn

marion30
autor
26. jún 2023

@stellarstar chápem,a zlepšilo sa vam teda?

marion30
autor
26. jún 2023

@lucka_ke ďakujem no uvidim rano ako mi bude,snád to bude v poriadku

stellarstar
26. jún 2023

@marion30 áno zlepšilo

12mirus12
27. jún 2023

@marion30 liečim sa na štítnu žlazu 14 rokov od svojich 11 rokov mám hypofunkciu spôsobenú autoimunitným ochorením užívam Euthyrox 6 dní 137 mg a jeden deň 150 mg . Z liekov nebývajú vedľajšie účinky takmer vôbec a cítim sa po nich lepšie nie som taká unavená a viac vladzem má to svoje ALE nezmyzlo mi búšenie srdca a úzkostné stavy až stavy paniky keďže kôli nedostatku hormónov môže vznikať aj depresia a to hneď cítim keď napríklad zabudnem užiť lieky a tieto príznaky sú späť tak tiež sa extrémne potím a som náchylná na choroby lenže ja mám autoimutne ochorenie takže kľudne aj 5 krát za rok beriem antibiotika takže to búšenie srdca a úzkosti máte s dôvodu hypofunkciu a čo sa tíka chudnutia ja som natom ako na horskej dráhe napríklad teraz som mala vyše roka 84 kg a teraz za mesiac som schudla 10 kg ani neviem ako. Po pôrode sa mi tiež stav zhoršil predtým som brala 100 mg Euthyrox a prešlo už 2 a pol roka a stále mi nevedia nastaviť lieky tak aby bolo dobre. Najhoršie natom je to že sa mi zhoršuje psychika.

jakoma
27. jún 2023

Ja beriem l-thyroxin, ked nebol dostupny, kupila som euthyrox a mala som silne busenie srdca