Ide o tetániu?
Dobrý deň,už som objednaný lekárke na vyšetrenie ale možno máte skúsenosti stým ci by mohlo ísť aj o tetaniu .Vôbec ju nemám diagnostikovanu ani doteraz žiadne príznaky .Jeden deň som začal mať ráno pocit svalovice na hrudi ako by som zle spal tak hovorím si ved to prejde k tomu som mal cez den pocit na vracanie zatiaľ na druhý deň má bolelo na hrudi cele brucho pocit na vracanie trval a bolelo ma akoby pod lavym prsnikom pri nádychu som mal pocit na zakaslanie ale bez kasla akoby taka dusnost bolest mi vystrelovala aj do laveho ramena aj ked som chcel niečo hlasnejšie povedať lapal som po dychu na trvalo to skoro cely deň a potom som mal tie bolesti ale slabšej intenzity ešte 4dni ekg mi vyšlo v poriadku .Myslíte že to môže byt skôr infarkt alebo tetania?Dakujem za každú radu a skusenost
vyjadrenie lekára z ekg? však niečo povedať musel resp. ten výsledok musela isto vidieť aj lekárka.
@deti95060810 ekg v poriadku
U mňa to boli svalové spazmy medzi lopatkami … dllllho som sa s nimi trápila asi 3 roky .. a potom to samé prešlo … nič nepomohlo … bolesti pri dýchaní, rebier , vystrelovanie do ramien, brady, boli aj dobre aj zle obdobia …
@deti95060810 ekg v poriadku
@anonym_autor tetania psychika, infakt by videli na ekg
@anonym_autor podla mna nie
@anonym_8be833 ekg mi robil lekar v ambulancii bolo v poriadku pojdem este na echokardiologicke vyšetrenie tak uvidim ale termín mam o tyzden
@anonym_autor aj chrbtica to môže byť.Infarkt by zistili.Teraz to už môže byť aj so stresu.Pytaj sa na neurológiu, alebo ortopédiu.
@anonym_8be833 ekg mi robil lekar v ambulancii bolo v poriadku pojdem este na echokardiologicke vyšetrenie tak uvidim ale termín mam o tyzden
@anonym_autor nejde o tetaniu a pochybujem, ze mas nieco so srdcom
Chrbtica, zle si sa vyspala atd
Na tetaniu su 4 testy, moj syn mal vsetky 4 pozitivne, vie ich urobit neurolog. Prvy Chvostek test, potom Rousseau test, potom EMG test a krvny test na mineraly. Treba ist diferencialnou diagnostikou, povylucovat ine moznosti. Pri tetanii zvyknu byt krce v koncatinach, unava, psychicke vycerpanie. Vyskusaj si nasadit vyssie davky magnezia, ale kvalitne napr. bisglycinat a vitamin D s K2 a vapnikom. Ak Ti bude do par dni lepsie, moze to byt tvoj vlastny test na tetaniu.

vyjadrenie lekára z ekg? však niečo povedať musel resp. ten výsledok musela isto vidieť aj lekárka.