icon

Ide o začínajúcu menopauzu?

katy2
1. apr 2013

Ahojte 🙂
Mam 43 r., rodila som vo vyssom veku (39 a 41r.), ms som mavala uplne pravidelne, kazdych 30 dni a teraz mi uz druhy mesiac meska...... je mozne, ze zacina prechod? Niekde som citala, ze u zien, ktore rodili neskoro, zacina skor.... Nie ste tu nahodou nejake v podobne vyssom veku s podobnou skusenostou?

aristka
1. apr 2013

prv by som vylúčila tehotenstvo a potom by som riešila prechod,ano aj v tomto veku môže začať

katy2
autor
1. apr 2013

@aristka tehotenstvo som vylucila na 100 %

trasko
1. apr 2013

nie je to o tom,kolko rocna si rodila.kazde telo je ine.chod si dat vziat krv na HP a doki ti povie kde je sever 😉 mam zname co 35rocne boli za zenitom,ine v 50ke a dalsie o dost neskor...nech si hlavne TY KLUDNA daj sa pichnut.drzim palce.

irriss
1. apr 2013

@katy2
Ja jsem se dostala do tzv. predcasne menopausy ve 30ti letech.. 😉 a vyresil to gynekolog..podle Tveho popisu se jednalo o priblizne stejny prubeh s nekolika doprovazejicima situacema.. 😉
a rodila jsem prvni dite v 18ti..takze ta teorie o pozdnim materstvi spojenymm s menopauzou nebude pravidlem.. 😉

henikav
1. apr 2013

@katy2 aj ja som mala v lete "menopauzu", onedlho sa nam narodi 😀 😀 😀 tehotenstvo sme zistli az neskor, lebo nas to ani len nenapadlo v nasom starkovskom veku

katy2
autor
1. apr 2013

@henikav u nas tehu neprichadza do uvahy.... som si ista..... Inak gratulujem 😵 😵 😵

16.4. idem na preventivku, tak si dam spravit aj HP....

beethoven
1. apr 2013

ahoj, menopauza sa u zien vyskytuje v priemere medzi 45 - 55 rokom, ale v podstate sa moze objavit v ktoromkolvek veku zivota od zacatia menstruacie. Vacsinou byva sprevadzana aj inymi symptomami. Ak mas napriklad navaly horucavy, busenie srdca, potis sa v noci, mas zmeny nalad, je pravdepodobne, ze u teba nastala. Mozes si o tom nieco precitat aj tu http://www.janssen-cilag.sk/disease/detail.jhtm... . Omeskanie sa ms vsak moze byt aj z inych pricin a mala by si preto navstivit endokrinologa. Vzdy je dobre vediet, na com si, a este lepsie, ak to pocujes z ust skuseneho lekara.