icon

Idem si dávať robiť zubné korunky

michaella_h
2. jún 2022

Idem si dávať robiť zirkonove korunky. V prvom rade kvôli zdravotnej stránke lebo mám predné zuby preplombovane z predu zo zadu. V druhom rade estetická stránka lebo mám predkus a krivé zuby. Zubárka ku ktorej mám ísť mi chce vytrhnúť predné jednotky a jednu dvojku kvôli predlusu nech mám mostík v jednej línii že nech je to pekne. Zuby nemám zdravé. Ale aj tak sa obávam. Či nieje iná možnosť. Vraj zbrusenim sa mi to nevyrovná tak ako treba. Nemáte s tým niektorá skúsenosť ?

Strana
z2
michaella_h
autor
28. jan 2023

@lalia33 2000€ 10 zubov áno mostík v celku

lalia33
29. jan 2023

@michaella_h waw krasne ich máš . A si spokojná? Potom si si už normálne zvykla? Mne ma tiež urobiť mostik na 10 horných zuboch ,ale teda cena bude vyššia 🙈 mne ma vytrhnúť jednu jednotku hore a 4 . A potom dám robiť aj spodné tam mi ma vytrhnúť obe jednotky a dvojky a mostik len na 8 zubov tak som zvedavá. Bojím sa trochu keď sa náhodou budú kaziť tie obrusene zuby 🙈 nevieš ako dlho by mal vydržať taky mostik? Samozrejme bez nejakých komplikacii. Ďakujem ti za odpoveď

michaella_h
autor
30. jan 2023

@lalia33 no videla som aj krajšie ale proste keď som mala predtým väčšie zuby tak nemôžem mat úplne maličké tieto. Tiež som sa toho presne bála . Mne štyria zubári povedali úplne iný postup. Jeden vytiahnuť tri predné deuhy že nie že len zbrusit.ale ja som mala stále problémy s prednými zubami stále má boleli. Tak som dala vytiahnuť radšej . Netuším ako dlho by to malo vydržať . Ja dúfam že aspoň 10 rokov . Lebo je to kopa peňazí . A čo sa toho týka. My v Mi mame toez super parádnu zubnú ambulanciu kde za jednu korunku pýtajú okolo 400€. Ja som našla zubarku ktorá mi to urobila za 200€ z toho je cena samotnej korunky od technika 90€ a robil mi ich ten istý technik . Cize jedna korunka 90€ a všetko čo je nad to si účtuje zubár .

lalia33
30. jan 2023

@michaella_h no môj zubár ma cenu za jednu 370€ ale je jediný ku ktorému sa nebojím ist🙈 vieš co ja mam 35 rokov a zuby mam katastrofalne a po pôrode ich mam ešte horšie. Ale tak torzo dúfam ze vydržia aspoň 10 rokov. A konecne budem mat pekný úsmev. Ďakujem ti za odpísanie😊

michaella_h
autor
3. feb 2023

@lalia33 ja som mala tiež hrozné. A ešte aj strašný predkus čo som si so spodnymi takmer hryzla do ďasna za vrchnymi. Mierny predkus mám stále ale ani by som inak nechcela .je to ozaj veľa peňazí ale stojí to zato. Ja ani nemám žiadne foto s mojimi zubami lebo to už ani nechcem vidieť 😄😄 a keď zrátam koľko som nechala u zubarky doteraz čo stále niečo opravovala a aj tak to bolo strašne tak už som mohla mat aj dvakrát tie korunky zaplatené .

ludkai15
6. mar 2023

@michaella_h prosím vás ako dlho vám trvalo zvyknúť si na nové? Mám tretí den nasadené 10 zubov nových (tri doplnené) a stále si neviem zvyknúť bojim sa zahryznúť, pociťujem akýsi tlak...aj ked každým dňom mám pocit, že mierne zlepšenie..no aj tak sa obávam, či si vôbec zvyknem

heln
6. mar 2023

@michaella_h no dievcata, pridavam sa do klubu, krasne mas tie zuby a hlavne, ze to mas uspesne za sebou.... ja som bojko zo zubarov, akurat pred troma tyzdnami mi zahnisalo nad mrtvym zubom, takze som bola na pohotovost, zhodou okolnosti to bol aj stomatochirurg, takze mi potom rezal dasno, a na to sa mi zlomila horna dvojka, dnes som bola na opravu a zubar, mi cistil zubny kamen, tak vravel, ze mam strasne znicenu sklovinu a ze sa mi tie zuby budu postupne rozpadat, tiez mi navrhol zirkonove korunky, od trojky po stvorku, vypocital to na nejakych 3000. takze mi je z toho smutno, ze mam take hrozne zuby, a ze to treba takto riesit a hlavne momentalne na to nemam financie (teda nie na celu sumu), necham si to rozlezat par dni a potom budem rozmyslat, odkial na to vezmem. a hlavne sa netesim na cely ten proces.

lalia33
7. mar 2023

@heln och ale to máš ešte dobrú cenu.. môj zubár mi dal cenovú ponuku na 8 horných a 8 dolných zubov (mostik) skoro 10000€ a ak by som chcela aj stličky ktoré som mala zle a ktoré vlastne nemám vôbec tak dokopy 17000€ ja tiež neviem ako to budem ešte riešiť ale tak možno postupne ze najskôr vrchné potom spodné a potom po častiach tie stolicky. Tiež som sa dlhé roky bála zubára a tak môj chrup aj dopadol . Teraz to len zaplatiť bude treba. A to ešte nikde nieje napísané že vydržia tie mostíky aspoň 10 rokov. Jednoduchšie by bolo dat si protézu ale zasa mladý človek, neviem si to predstaviť.

smejka2227
2. apr 2023

@michaella_h ahoj ty si z Mi? mozem ti napisat spravu?

praemontan
4. apr 2023

@michaella_h ahoj,viete mi povedať meno zubárky a tel.kontakt? Potrebujem to isté... cca 10 zubov.. ďakujem

mirka414
5. jún 2023

@lalia33 ja sa chystám 15.6.23 do Turecka zirkonove korunky ma tam stoja 5600€ plus hotel cca 1000€ a dovolenka k tomu 😉

nuna2112
23. jún 2023

@michaella_h Ahoj môžeš aj mne napísať meno zubarky ? Môj zubár onedlho konci a hľadám niekoho príjemného ďakujem

frzeiovn
18. okt 2023

Ahojte, môžete dať fotku tých zirkónových koruniek? Ja si chcem jednu prednú jednotku meniť ale som chcela ísť k druhému zubárovi a keď som si bola pre snímok tu, tak mi povedala, že ja inam nemôžem ísť inak ma vyradia....

nikola111118
1. máj 2024

Ahojte ja mám predkus mám vonku zuby hanbím sa od školy za moje zuby
Idem si robiť umelé zuby . No bojím sa že tie ich budem mať tak ako pred tým . Tiež veľké

frzeiovn
2. máj 2024

@nikola111118
Ahoj, ja so si tiež dala robiť u iného, no som to oľutovala, ale nie doktorku, ale toho technika, ktorý to robil, lebo ja som menila tiež prednú jednotku ale je mi to vidieť niekedy...je zirkónová, zaplatila som cca 500 euro, ako samoplatca. Ty môžeš ísť k inému len to bude drahšie...tak ja som sa rozhodla si to ísť opraviť cez môjho zubára, som zvedavá čo mi povie on, mám tam ísť 24.5. zatiaľ mám túto čo urobili nalepenú na dočasnom cemente, tak dúfam, že to bude ok. No tu ti dám fotky, že aj to viedieť aj nie... Na prvej to je super a na druhej vidieť, podľa toho ako je svetlo, úžas ako, ten technik to robil v Maďarsku a proste poslali odtlačky a urobil, žiadna skúška nič, ešte že som to nechcela nalepiť už natrvalo...

nikola111118
8. máj 2024

@frzeiovn podľa mňa prvá fotka je super . Tiež si mala predkus ?

frzeiovn
9. máj 2024

Ahoj, nie, ja som mala tie moje, aj tú jednu jednotku tak trochu dozadu, ale korunku spravili veľmi okrúhlu...tak chcem novú, povedali, že to opravia, ale ja nechcem aby to opravovali tak idem inam...

frzeiovn
10. máj 2024

@nikola111118
A ty máš aký problém? Predné?

nikola111118
16. máj 2024

@frzeiovn áno mám predkus a práve preto chcem nové zuby kvôli predkusu od detstva sa hanbím za zuby .

Strana
z2